Acum este 02 Aug 2026, 23:28

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 238  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: A inflorit azi
MesajScris: 06 Mar 2011, 11:48 
Neconectat

Nume forum:1
Danuta, eu nu sunt o experta in plante, dar in ceea ce priveste crinul, iti pot spune ca are nevoie de multa lumina, apa ii dau o data pe saptamana si multa dragoste (pe care i-o ofera nonna, batrana de care am grija). Acum a terminat florile, astept pe cel roz sa infloreasca, apoi ii vine randul cliviei.
Imi place mult intrarea in magazinul tau.

Alia, imi place primavara ta.

Cu o calda imbratisare,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 12 Mar 2011, 02:50 
Neconectat

Va multumesc, fetelor! Cu fitosanitarele e la fel cu medicamentele, toate vor avea un nume cormercial, dar ingredientul activ e acelasi oriunde pe pamant. Cel putin eu asa m-am invatat cu medicamentele pentru Albert, am inceput sa le investighez pe Internet si numai asa mi-am dat seama cat de rau ii faceau anumite medicamente prescrise de pediatru.
Bica, sfatul tau a fost foarte intelept, la urma urmelor, chiar si daca as sti numele tratamentului, tot ar trebui sa le descriu plaga.
Cred si eu ca aceasta problema e din cauza climei si din cauza plagilor din jur, pentru ca asa cum spui tu, Bica, e bine sa tratezi ce ai tu in gradina, dar daca vecinul nu face acelasi lucru, tot acolo ajungi.
Sper sa pot scapa de aceasta problema, pana una alta, n-am avut timp sa ma duc la magazinul specializat in plante, dar sper ca in curand sa ma pot duce.
Lenuta, multumesc, sper ca si florii mele sa-i mearga bine, pana acum nu are semne negative.
Va pup si va urez un sfarsit de saptamana frumos.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 12 Mar 2011, 08:59 
Neconectat

Mini phalaenopsis a mea ma bucura cu floricele:

.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Mar 2011, 15:44 
Neconectat

Andru, foarte frumoasa orhideea ta.
Dupa lungi tratative, a inflorit si gardenia mea.

Iar violetele au avut flori toata iarna.

Si ultima venita este o azalee. Sper sa reziste cat mai mult.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Mar 2011, 16:09 
Neconectat

Ralluca, daca vrei sa reziste azaleea trebuie s-o tii intr-o incapere cu temperaturi mai scazute (cam 14-15 grade), sa aibe lumina, dar nu soare direct, sa mentii umiditatea solului si a atmosferei inconjuratoare destul de ridicata. Ii trebuie pamant de acidofile, trebuie udata prin scufundare in apa (adica scufunzi ghiveciul cit sa treaca apa peste pamant si o lasi acolo pana nu se mai aude bolborositul apei). Pamantul azaleii trebuie sa fie in permanenta reavan. Umiditatea atmosferica o poti obtine punand ghiveciul pe o tavita cu pietricele pe care le mentii in permanenta umede.
Dupa cum vad eu o tii la o fereastra unde o bate soarele si asta nu ii place. Ingrasamant ii pui tot la 2 saptamani.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Mar 2011, 16:13 
Neconectat

Angela, multumesc de informatie. Am asezat-o la fereastra doar pentru fotografie.
Am primit ceva indicatii si cand am cumparat-o, le urmez intocmai.
Te pup dulce.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Mar 2011, 17:34 
Neconectat

Ce gardenie frumoasa ai, Rralluca. Poate anul acesta reusesc sa tratez si eu cu a mea mai bine si sa o readuc la viata. Poate imi dezvalui tratativele tale secrete.
Violetele sunt superbe, eu nu am unde sa le tin pentru a le face sa dureze, caci am casa destul de intunecata pentru flori.
Azalea ta este o nebunie. Si mie imi plac mult, dar nu sunt buna sa le fac sa dureze.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Mar 2011, 18:15 
Neconectat

Eu nu m-am inteles cu gardeniile, am avut vreo 3 si au murit toate fara sa stiu ce am facut gresit. Ce stiu este ca si lor le place o temperatura mai scazuta si umiditate atmosferica.
Ralu, eu am omorit multe azalei tocmai pentru ca nu am, in apartament, conditiile necesare lor. Sint plante de munte si le trebuie un sol mai acid si multa umiditate ori la noi in apartamente nu prea avem umiditate.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Mar 2011, 18:38 
Neconectat

Angela, asa este acum gardenia mea:

Anul acesta implineste 3 ani de zile de cand o am. In primul an, am tinut-o pe balcon, nu in soare direct, mentinandu-i terenul ud destul de bine, uneori, dimineata ii stropeam si frunzele cu apa. Eu stiu ca orice planta care nu are frunzele catifelate, ci lucioase, se poate stropi cu apa pentru a ii mentine umiditatea de care are nevoie.
Din pacate, iarna urmatoare a prins-o gerul si a afectat-o destul de mult, incat nici nu credeam ca o mai recuperez.
Anul trecut a facut frunzulite destul de deschise la culoare, chiar si cativa bobocei, dar nu am reusit sa ii fac sa infloreasca.
Iarna aceasta am tinut-o in sera, pe balcon si a trecut-o cu bine, chiar am observat ca frunzele incep sa se inchida la culoare.
Acum ca s-a incalzit afara, o tin la aer, urmarind-o cum evalueaza.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Mar 2011, 21:02 
Neconectat

Ralu, multumesc frumos.
Gardenia primeste zilnic foarte putina apa, sta la fereastra si vorbesc zilnic cu ea. O am de anul trecut si este a treia oara cand infloreste, am si amenintat-o ca o scot in balcon (unde este frig), daca nu infloreste (hi, hi, hi!)
A, apa o opresc in sticla fara dop si o folosesc dupa doua zile, ce-i drept nu am folosit ingrasamant niciodata.
Violete am vreo opt, le ud la 2-3 zile si stau la fereastra.
Am mai multe flori: crin, trandafir chinezesc, asparagus, cactusi, begonie. Mai uit sa le ud cateodata, dar au rezistat.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 238  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: