Acum este 02 Aug 2026, 23:28

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 238  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: A inflorit azi
MesajScris: 16 Mar 2011, 21:18 
Neconectat

Nume forum:1
Adelina, te astept cu mare drag. Peste cateva zile ma prezint cu narcisele si lalele care sunt imbobocite. Imi plac atat de mult, ca nu pot sa nu impart aceasta bucurie si cu voi, dragele mele.
Ralu, iti multumesc pentru tot. Iar daca gradina mea arata in aceasta primavara asa, este in primul rand datorita tie. Pup dulce si te imbratisez.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 16 Mar 2011, 21:21 
Neconectat

Alia, ma bucur ca te-am putut ajuta. Dar cred ca ne-am ajutat reciproc caci si trandafirii mei sunt plini de frunzulite ceea ce inseamna ca au trecut cu bine iarna si de abia astept sa ii vad infloriti, la vara.
Chiar sunt deosebite zambilele si asa de colorate.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Mar 2011, 03:12 
Neconectat

Ce minunatii ai in gradina ta, draga mea Alia! Ce invidie (din cea buna desigur!)! Vreau sa te intreb doua lucrusoare. Cum faci sa nu ai multe buruieni printre bulboasele tale? In al doilea rand, din cate stiu, aceste plante sunt anuale, restul anului pastrezi bulbii sau ii lasi in pamant. Si cum este terenul in restul anului?
Cred ca este innebunitor mirosul lor. Eu am aici un Night Jessamine, vi-l recomand, cu o singura planta poti parfuma o strada intreaga. Numai noaptea miroase, dar este ceva super.

Astept cu nerabdare celelalte fotografii, Alia. Te imbratisez cu drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Mar 2011, 08:26 
Neconectat

A inflorit azi si la mine trandafirul japonez. Ieri floarea se pregatea sa erupa, astazi dimineata am gasit-o in toata splendoarea ei:

Pupici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Mar 2011, 08:31 
Neconectat

Oana, ce frumos este trandafirul.
Te pup draga mea.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Mar 2011, 08:51 
Neconectat

CHIVU DANA scrie:
Am sa incerc sa le pulverizez cu apa, acest lucru l-am omis din cauza ca nu aveam un recipient adecvat. Dar este foarte utila aceasta operatie, faceam acest lucru si pentru violetele africane, numai ca le pulverizam in jurul lor, ca sa spun asa, nu direct peste ele. In plus, am cumparat o pensula (de vopsit) cu care le curat frunzele, pentru ca se prafuiesc des.
Angela, uneori este mai bine sa uiti sa uzi o planta, decat sa o uzi in exces, cu siguranta ar fi un defect mai usor de corectat.
Ceea ce nu-mi "iese" pana la ora actuala este transplantatul violetelor africane. Adica le am intr-un ghiveci micut, dar planta a crescut destul, o pun in alt ghiveci (de obicei de lut) si imediat se fac urate, se "pleostesc", nu le mai pot iriga corespunzator. Daca le pun in apa, simt ca nu absorb suficient de bine apa, termin udandu-le prin partea de sus si tot asa. Nu progreseaza de loc, din contra. Ai vreo idee pentru asa ceva, Angela?

Te pup si sa ai o zi inflorita.
Danuta, eu tin violetele in ghivece mici pentru ca le place la inghesiuala, dar cand le mut in ghivece mai mari iau tot balotul de pamant din cel mic si pun in cel mare apoi adaug pamant. Atunci cand muti o planta, oricare ar fi ea, este bine sa deranjezi cit mai putin radacinile de aceea se recomanda aceasta metoda.
De obicei folosesc ghivece din plastic pentru ca evaporarea apei este mai lenta decat la ghivecele din lut, care fiind poros pamantul se usuca mult mai repede. Ghivecele din plastic este bine sa fie cu pereti netezi pentru ca in acele asa zise pliuri ale modelului, cit de mici ar fi, ramane umiditate mai mult timp si asta duce la aparitia de mucegaiuri si de aici diverse boli.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Mar 2011, 08:56 
Neconectat

CHIVU DANA scrie:
Ce minunatii ai in gradina ta, draga mea Alia! Ce invidie (din cea buna desigur!)! Vreau sa te intreb doua lucrusoare. Cum faci sa nu ai multe buruieni printre bulboasele tale? In al doilea rand, din cate stiu, aceste plante sunt anuale, restul anului pastrezi bulbii sau ii lasi in pamant. Si cum e terenul in restul anului.
Cred ca e innebunitor mirosul lor! Eu am aici un Night Jessamine, vi-l recomand, cu o singura planta poti parfuma o strada intreaga! Numai noaptea miroase, dar e ceva super!

Astept cu nerabdare celelalte poze, Alia. Te imbratisez cu drag.
Draga Danuta, eu am lalele, narcise si zambile in curte insa nu scot niciodata bulbii din pamant raman acolo peste iarna.
Bulbii se scot fie ca vrei sa plantezi altceva in acel loc si nu poti sapa din cauza bulbilor, fie nu ii mai vrei si atunci ii scoti. Ei se scot dupa ce s-au ingalbenit frunzele, se scutura bine de pamant si se lasa in loc racoros pana toamna, octombrie-inceput noiembrie, cand se replanteaza.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Mar 2011, 10:21 
Neconectat

Angela, iti cer si eu sfatul referitor la Sporul casei care mi s-a plostit de tot. Nu stiu ce sa ii mai fac. Se mai plostea si pana acum un pic si o udam si isi revenea.
Multumesc anticipat si multi pupici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Mar 2011, 12:03 
Neconectat

CHIVU DANA scrie:
Ce minunatii ai in gradina ta, draga mea Alia! Ce invidie (din cea buna desigur!)! Vreau sa te intreb doua lucrusoare. Cum faci sa nu ai multe buruieni printre bulboasele tale? In al doilea rand, din cate stiu, aceste plante sunt anuale, restul anului pastrezi bulbii sau ii lasi in pamant. Si cum este terenul in restul anului?
Cred ca este innebunitor mirosul lor. Eu am aici un Night Jessamine, vi-l recomand, cu o singura planta poti parfuma o strada intreaga. Numai noaptea miroase, dar este ceva super.

Astept cu nerabdare celelalte fotografii, Alia. Te imbratisez cu drag.
Danuta, iti multumesc si ma bucur ca-ti plac. Eu am o slabiciune pentru bulbii de primavara. Anul trecut am reusit in sfarsit sa-mi aranjez un colt definitiv in gradina, de-a lungul gardului vecinului, unde am pus 7 trandafiri cataratori, iar printre ei acesti bulbi. I-am plantat anul trecut prin octombrie, iar pe langa zambile, am lalele, ghiocei, anemome de 2 feluri, branduse, narcise, iar de curand am mai pus dalii, margarete, gladiole. In timp voi pune mai multe pentru ca spatiu mai este si intentionez sa nu las o palma de pamant libera.
Referitor la intrebarile tale pot sa-ti spun ca placandu-mi gradinaritul si florile in special, cand am timp scot buruienile din radacina, mai ales dupa ce ploua, ca pamantul este mai moale si se scot mai usor. Fac tot posibilul sa nu le las sa creasca, le scot de mici. De curand mi-am cumparat un set de ustensile mici de gradina (sapaliga, grebla), sunt foarte usor de manevrat, iar de cand au iesit florile sap in jurul lor cu acestea. Sunt foarte practice si de mare ajutor.
Bulbii ii voi lasa in pamant, iar in timpul verii (de fapt dupa ce se ofilesc plantele, frunzele dispar in timp) nu au nevoie de apa deloc. De exemplu, am 3 vase cu frezii de 3 ani, iar dupa ce se ofilesc nu le mai pun apa deloc, bulbii nu au nevoie de asta cat sunt in repaos pana la venirea toamnei si a ploilor.
Jessamine-ul de care spui tu il are soacra mea si iti dau dreptate. Cu timpul, pe parcurs ce-mi mai aranjez gradina il vreau si eu.
Te imbratisez si pup obrajorii flacailor tai.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 17 Mar 2011, 14:05 
Neconectat

Borcan Adelina-Maria scrie:
Angela, iti cer si eu sfatul referitor la Sporul casei care mi s-a plostit de tot. Nu stiu ce sa ii mai fac. Se mai plostea si pana acum un pic si o udam si isi revenea.
Multumesc anticipat si multi pupici.
Nu stiu carei plante ii spui tu "sporul casei" banuiesc ca este Impatiens. Daca da, atunci trebuie sa stii ca ii place mai racoare, udata astfel incat pamantul sa fie reavan, dar sa nu musteasca de apa si ii place atmosfera mai umeda. Pune ghiveciul pe o tavita cu pietricele umede.
Daca s-a pleostit probabil ca i-ai pus prea multa apa si a putrezit. Daca este asa scoate planta din ghiveci uita-te bine la radacini sa vezi in ce stare sint, s-ar putea sa aibe si ceva nepoftiti pe acolo. Spala bine radacinile, daca n-au putrezit si ghiveciul, arunca pamantul vechi si pune altul proaspat.
Este o planta care, din cauza aerului uscat, este "preferata" nesuferitilor paianjeni rosii, dar si a musculitelor albe.
Daca a putrezit tulpina cred ca poti sa iei niste lastari mai sanatosi ii pui in apa si este posibil sa ai o noua planta.
Impatiens nu prea suporta caldura din apartamente si nici uscaciunea asa ca fie o stropesti pe frunze, fie ii gasesti un loc mai racoros.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 2378 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 238  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: