Acum este 17 Apr 2026, 14:55

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Intrebari despre florile noastre
MesajScris: 15 Dec 2009, 10:00 
Neconectat

Nume forum:1
Intrebari despre florile noastre by Manaila Carmen (150 mesaje), la 14-07-2009

Cu se numesc florile din imagine si cum se inmultesc?

Replica: Angela, by Silvia Har (697 mesaje), la 15-07-2009

gradinarita noastra, si eu vreau sa stiu. Vreau sa stiu si cand se muta crinii de gradinii. Am unii galbiori si s-au indesit prea tare.

Replica: Carmen, se numeste tradescantia by Perhinschi Anca (363 mesaje), la 15-07-2009

Tradescantia de gradina infloreste de la sfarsitul lunii aprilie pana in septembrie, dar ramane decorativa pana la venirea iernii. In functie de soi, florile pot fi albastre, liliachii, rosii-violet sau chiar albe. Nu este pretentioasa la sol si nici in ceea ce priveste ingrijirea. Se uda numai daca timpul este secetos. Rezista bine si la ger. Se inmulteste foarte usor, prin divizarea tufei, primavara, in aprilie. Se planteaza la distanta de 30-40 cm, pentru a da posibilitatea tufelor sa se dezvolte in voie. Informatiile le-am luat din Casa de vacanta iulie 2007, dar si mai multe gasesti pe net.

Eu am inmultit-o in primavara aceasta si ceea ce m-a surprins a inflorit tufa divizata, dupa cum se vede in fotografie.

Replica: In gradina mea, by Zabava Cristina (197 mesaje), la 16-07-2009
recunosc si eu floarea! In fiecare primavara ii faceam un buchetel invatatoarei mele. Tare ii mai placeau, mai ales fiindca rezistau vreo doua saptamani in apa si nu se ofileau.
Dar eu din cate am vazut, le place mult soare, ceva umezeala si nu le place asa aerisit, mai multe la gramada acolo.

Replica: Anca, by Manaila Carmen (150 mesaje), la 16-07-2009
un mare multumesc. De acum ma descurc usor pentru ca voi gasi (asa cum spui) informatii suplimentare pe net.
Cristina, am cateva tufe de vreo 3-4 ani si le simt ca se sufoca. Atunci cand le-am primit de la o prietena era primavara. Eu as fi vrut sa fac operatiunea aceasta acum, dar cred ca le-ar dauna. Imi sunt tare dragi pentru ca sunt lipsite de pretentii si fac o pata deosebita in contextul gradinii.
Anca, sa iti traiasca puiandrii de tradescandia de gradina (scriu numele ca sa nu il uit). La anul, in aprilie si ai mei vor fi la fel de... aerisiti.

Replica: Anca, by Zabava Cristina (197 mesaje), la 16-07-2009
dar nici prea sufocati, dar nici prea aerisiti. Ha! Ha!
Si mie imi sunt tare dragi. Si toate florile pe care le am in gradina. De la portolac si lalele, la trandafiri si crini. Dar din pacate, au ros iepurii radacinile la crini acum cativa ani, si iaca nu mai sunt crini.

Tu alte flori de care mai ai in gradina?

Replica: Cristina, by Manaila Carmen (150 mesaje), la 16-07-2009
tu ai intrebat-o pe Anca, dar iti raspund eu. Am si crini galbeni de gradina si nu stiu cand trebuie sa despart tufele ca si acestea sunt prea dese.

Replica: Carmen, by Zabava Cristina (197 mesaje), la 16-07-2009
nu-i nici o problema! Este o adevarata placere sa vorbesc cu gargarite toata ziua. Ha! Ha!
Si crinii galbeni sunt foarte interesanti. Dar, din pacate, nu te pot ajuta, nici eu nu stiu cand.
Mai intreaba pe net.

Dar trandafiri? Ai trandafiri?
Eu una am foarte multi trandafiri rosii, din aceea parfumati, si din aceea mici, tufa.
Aveam de toate culorile, dar s-a facut curatenie generala si multe au fost inlocuite cu gazon, din pacate.
Mie, mi-e putin dor de trandafirul portocaliu pe care il aveam. Nu era prea parfumat, dar tare imi mai era drag.

Replica: Cristina, by Manaila Carmen (150 mesaje), la 18-07-2009
eu ador trandafirii si tare rau imi pare ca, la tine, gazonul a luat locul trandafirilor.
Si eu sunt indragostita de trandafirii portocalii.

Replica: Carmen, by Zabava Cristina (197 mesaje), la 19-07-2009
multumesc frumos.
Si mie imi pare tare rau de tot, dar recunosc ca acuma este mult mai ordonata gradina, curatica si cu un pic de noroc, o sa fie restaurata si plina de trandafiri peste cativa ani.

Replica: Dragutelor, by angela draganoiu (447 mesaje), la 20-07-2009

acum am citit ce ati scris.
Cu crinii din gradina n-am experienta si nici n-am in gradina asa ceva. Din cate am auzit, deci neverificat, pe toamna se pot scoate.

In ceea ce o priveste pe trandescanzia, nici de asta nu stiu nimic desi imi place planta.

Cristina, trandafirii ii poti replanta chiar de anul acesta daca ai pregatit locul si stii unde ii vrei. Iei lastari din trandafirii care iti plac si ii plantezi la tine in curte astfel: iei un lastar care sa aibe cam 7-8 frunze, faci o gropita adanca cat sa incapa lastarasul si mai sapi putin pe langa gropita ca sa poata pamantul sa respire, apoi rupi toate frunzele lastarasului mai putin cele 2 din varf pe care le lasi afara; pui lastarasul in gropita, acoperi cu pamant, uzi bine si pui deasupra o scticla de plastic taiata la fund (o asezi) peste lastaras. Lasi totul asa, nici nu este nevoie sa mai uzi pentru ca in interior se va forma condens.
Trandafirii se pot planta asa, incepand cu 15 august si pana toamna tarziu, de fapt pana cand nu ingheata pamantul. Eu asa am obtinut toti trandafirii din curte. Este drept ca am si cumparat cativa, dar aici este nesigur daca ies la culoarea aratata pe ambalaj.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: