Au inflorit! by Admin TTT (4020 mesaje), la 16-03-2006 Crinul 14.03.2006
Replica: Coincidentza. by cucos catalina (1635 mesaje), la 16-03-2006
Shi la parintzii a inflorit crinul pe 14 martie. Shi mai au un alt crin de geam care ar trebui sa infloreasca albastru. Aveam un vecin, a carui sotzie murise. Parca luase cu ea shi viatza din balconul plin cu plante, care radia de miros shi culoare in zilele de vara. Crinul incepuse sa se ofileasca, de aceea vecinul i l-a dat mamei, sperand ca-l va vedea iarashi inflorit. La scurt timp in noua locatzie, crinul shi-a recapatat culoarea (verde crud), a avut parte de atentzie deosebita shi dezmierd in fiecare zi. Dar sunt 4 ani de la decesul vecinei, 4 ani de cand crinul nu a mai inflorit. Noi tot speram ca va inflori. Din cate ne amintim, acesta avea flori in fiecare vara.
Replica: Pelargonium by Admin TTT (4020 mesaje), la 16-03-2006 Pelargonium a inflorit. Catalina, In imaginea pe care am postat-o anterior este un Amarylus. Tot Amarylus ai si tu? Cel albastru despre care vorbesti nu poate fi crin. Ce fel de frunze are? Ce fel de inflorescenta face? Intai trebuie sa vedem ce pacient avem si abia apoi sa il tratam.
Replica: Crinul by cucos catalina (1635 mesaje), la 17-03-2006
despre care spuneam ca infloreshte albastru, are frunzele ca sabia, grosutze shi parca cerate, dar nu foarte rigide, iar florile sunt de obicei 4 pozitzionate in varful unei tije inalte shi orientate cardinal. Cred ca denumirea latina este Amarylus, pentru ca arata exact ca in prima imagine expusa de tine; culoarea petalelor este albastru intens, staminele polenizate ca un pamatuf, gineceul voluminos, doar ca nu miroase la fel de puternic precum crinul. Chiar ma voi cauta o imagine cu aceasta floare shi o voi posta aici. Shi crin am auzit ca se numeshte. Oricum, caut.
Replica: Crin albastru, by Admin TTT (4020 mesaje), la 17-03-2006
Problema este ca nu exista nici Amarylus albastru, dar nici crin albastru. I se mai spune Crin albastru unor flori de origine africana pe care le poti zari in unele parcuri de pe langa noile vile din Romania (Agapanthus), dar floarea este diferita de cea descrisa de tine. Mai exista un nufar albastru. Apoi o floare careia i se spune crin, desi este o Ixiolirion tataricum. Iti postez si fotografia.
Replica: Agaphantus by cucos catalina (1635 mesaje), la 17-03-2006
Cred ca este vorba de acest fel de crin, dar nu mi-am amintit exact cum arata floarea. Am sunat-o pe mama shi mi-a descris-o, arata ca in fotografia atashata de tine, culoarea fiind un bleu nu albastru intens cum imi amintisem eu, florile sunt expuse ca o rozeta shi sunt multe (nu doar 4). Shi este floare de apartament. Imaginatzia mea, - imi plac florile albastre, probabil de aceea ash fi vrut sa arate ca in amintirea mea. Itzi multzumesc pentru imaginea atashata, sper sa vad curand shi crinul meu inflorit.
Replica: Crin siberian by Admin TTT (4020 mesaje), la 17-03-2006 sau Crin azuriu sau Lavanda de munte sau Crinul Tartar (Tartar sunt munti in Rusia) sau Crinul Altai face parte din familia Amaryllidaceae. De aceea ai asimilat atat de repede ideea ca si tu ai aceeasi planta. Uneori, datorita culorii, este considerat perechea Irisului. Vor soare mult (ii plac verile foarte calde), apa, dar nu in exces (ii pot putrezi radacinile) si ingrasamant. In natura infloreste la inceputul verii. Banuiesc ca aceasta delicata plantuta are si ea nevoie de un pamant bine drenat si ceva ingrasamant, mai ales acum pentru ca este inceput de primavara.
Replica: Clivia by Admin TTT (4020 mesaje), la 27-03-2006
Clivia cu doua tije. Pe una din tije inflorescenta a ajuns la maturitate, iar pe cealalta, bobocii anunta o recolta bogata.
Replica: Jasmin by Admin TTT (4020 mesaje), la 27-03-2006
A inflorit Jasmin-ul. Daca delicatetea acestei plante o simtiti numai privind-o, ne pare rau ca nu avem cum sa-i postam si parfumul. Divin!
Replica: Rodiu by Admin TTT (4020 mesaje), la 27-03-2006 Dupa ce in toamna ne-a adus un fruct, acum a inflorit din nou.
Replica: Au inflorit in ultimele zile by Admin TTT (4020 mesaje), la 09-04-2006 o multime de flori, in firma noastra.
Replica: Regele by Admin TTT (4020 mesaje), la 09-04-2006 gradinii - un trandafir rosu.
06 aprilie 2006
Replica: Imparatul by Admin TTT (4020 mesaje), la 09-04-2006 gradinii - un trandafir ciclam-mov, foarte parfumat.
Replica: Printul by Admin TTT (4020 mesaje), la 09-04-2006 gradinii - un urcator alb.
Replica: Muscata bicolora by Admin TTT (4020 mesaje), la 09-04-2006 ne-a adus doua inflorescente.
Replica: Muscata curgatoare by Admin TTT (4020 mesaje), la 09-04-2006 se apleaca ca sa o putem admira mai bine.
Replica: Muscata corai by Admin TTT (4020 mesaje), la 09-04-2006
ne face semne sa-i admiram intensitatea cromatica.
Replica: Stephanotis by Admin TTT (4020 mesaje), la 09-04-2006 Il cunoasteti? Are niste stelute carnoase, iar parfumul emanat de acestea este divin.
Replica: Kalanchoe by Admin TTT (4020 mesaje), la 09-04-2006 batut. Infloreste pentru a doua oara in aceasta iarna.
Replica: Jasminul by Admin TTT (4020 mesaje), la 09-04-2006
are drept flori niste stelute mici, aproape insignifiante, dar nu poti sa-l ignori pentru ca parfumul sau te cheama sa-i stai mereu in preajma.
Replica: Coronita by Admin TTT (4020 mesaje), la 09-04-2006 de muscate.
Replica: Superbe!, by FRINCU FLORENTINA (10 mesaje), la 10-04-2006 Replica: Daca iti plac atat de mult, by Admin TTT (4020 mesaje), la 10-04-2006 fie ca ele sa-ti mangaie si sa-ti incalzeasca fiecare zi!
Replica: Multumesc by FRINCU FLORENTINA (10 mesaje), la 11-04-2006 Multumesc. Imi plac florile foarte mult, am si eu dar nu asa frumoase. Este adevarat ca iarna nu am prea multe conditii, dar vara, cind infloresc muscatele sint o frumusete.
O zi buna si frumoasa precum florile dvs.!
Replica: Este superba muscata ta. by Admin TTT (4020 mesaje), la 29-05-2006 Iti trimit si eu una alba ce tocmai a inflorit.