Acum este 18 Aug 2026, 10:01

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Musculita alba
MesajScris: 21 Ian 2010, 12:39 
Neconectat
Site Admin

Nume forum:1
Musculita alba by Admin TTT (4020 mesaje), la 12-01-2007
Musculita alba (Trialeurodes vaporariorum) este o insecta ce apare frecvent in zona trandafirilor. Este alba, iar larvele ei sunt verde-alb (seamana cu paduchii de plante). Atat nimfele cat si adultii se hranesc cu seva si produc o secretie translucida.
Combatere prin stropiri cu insecticide, pe partea inferioara a funzelor: Mospilan, Confidor, Decis, Diazol. Exista si spray-uri dedicate, in supermarket-uri. Atentie la dozarea insecticidului!
Mai migalos, dar cu rezultate sigure: se spala fiecare frunza cu apa, la temperatura camerei in care se pune un strop de sapun lichid. A doua zi se spala din nou planta cu apa curata (la temperatura camerei). La spalare se foloseste vata care se arunca dupa ce se termina o ramura. Se verifica si plantele invecinate pentru ca acest daunator migreaza si la alte plante de interior.
Aerisirea si ridicarea umiditatii din camera sunt doua conditii pentru a lupta cu succes impotriva musculitei albe.
Doua-trei fire de craite, plantate la baza trandafirului, tine acest daunator deoparte.
In attach : exemplu de musculita alba (imagine marita).

Replica: Musculita alba. by angela draganoiu (447 mesaje), la 05-02-2007
Aceasta insecta nesuferita poate sa apara din cauza umiditatii excesive, se mai numeste si musculita alba de sera. Este foarte nesuferita pentru ca dispare greu. Eu, nestiind de insecticidele de care vobiti, am aplicat o metoda mai radicala, sa-i zic asa, - am inlocuit tot pamintul din ghiveci, am spalat ghiveciul si apoi am replantat floarea in pamint proaspat. Uneori larve sau oua de musculita alba pot veni fie cu ghiveciul plantelor pe care le cumparam, fie in pamantul luat de la florarie. Asa ca, atentie, ce pamint cumparati si cind cumparati o planta uitati-va bine la ea, dar si pe dosul frunzelor sa nu aveti surprize neplacute acasa. Mie mi-a murit o begonie Eliator din aceasta cauza.

Replica: Musculita alba by Admin TTT (4020 mesaje), la 05-02-2007
prefera frunzele si bobocii florilor pentru ca se hranesc cu seva. Ai avut noroc ca ti-au disparut dupa ce ai schimbat pamantul. Pacat de begonia Eliator.
In attach: Begonia pendula

Replica: O by angela draganoiu (447 mesaje), la 06-02-2007

sa ma omoriti cu atitea flori frumoase. Nu am cuvinte. M-ati terminat cu begonia pendula, mi-ar place si mie, dar nu am conditii pentru ea.

Nu stiu ce s-a intimplat ca musculita alba. A disparut dupa schimbarea pamintului pentru ca, in general, nu dispare asa de usor si sper sa nu mai apara. Uneori este chiar in pamintul pe care il cumparam de la florarie, alteori planta vine cu larve sau oua. Eu am primit un Impatiens papagal (nu-i stiu denumirea stiintifica), iar pe dosul unei frunze erau musculite din acestea. Am rupt frunza si pare ca s-a terminat. Insa am grija cu apa, caci excesul duce la aparitia acestor nesuferite musculite.

Da, begonia mea era foarte frumoasa insa cred ca si eu am gresit udind-o cam mult.

Replica: Superbe flori. by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 06-02-2007
Nu-mi vine sa cred ca aveti asa flori frumoase. La mine in zona (la mare) n-am prea vazut asemenea frumuseti, dar cand merg la munte, nu-mi pot desprinde ochii de la ele.
Daca stiam ca o sa ne arati asemenea frumuseti vorbeam mai de mult de musculita alba, care nu se da dusa asa usor din ghiveci, dar nici eu nu ma las.

Replica: Frumusetile by Admin TTT (4020 mesaje), la 06-02-2007
acelea din sera sunt din baza noastra de date, Emilia. Am vrea noi asa frumuseti! Dar, cine stie, poate intr-o zi...
Cum in seara aceasta fiecare imagine a fost dedicata celei care a scris pe Forum, mi se pare normal sa-ti trimitem si tie o dedicatie: o floare de cosmos.

Replica: Problema by angela draganoiu (447 mesaje), la 07-02-2007
cu florile este foarte usor de rezolvat avind in vedere ca in ultima vreme acest segment de piata s-a dezvoltat foarte mult. Informatii despre plante sint destule pe internet, sint site-uri romanesti care dau o gramada de sfaturi cum sa le ingrijesti incit asta nu mai constituie o problema, mai greu este cu spatiul pentru ele, dar si mai greu este cu dorinta de a avea mai multe tinind cont de faptul ca sint atit de frumoase si, uneori, le gasesti la preturi accesibile, si cum ochii vad, inima cere, se ajunge la problema spatiului destul de restrins intr-un apartament de bloc. Cine are curte, este foarte fericit.

Replica: Multumesc pentru floare. by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 07-02-2007
Chiar daca le aveti in baza de date si tot este bine pentru ca atunci cand vrei sa-ti bucuri inima, le privesti si te simti mai bine.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: