Acum este 26 Mai 2026, 01:55

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cum se numeshte floarea?
MesajScris: 02 Feb 2010, 11:50 
Neconectat

Nume forum:1
Cum se numeshte floarea by cucos catalina (1635 mesaje), la 17-12-2007
pe ale carei petale sta aceasta gargaritza?

Replica: Floarea iubirii! by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 27-12-2007

Replica: Va rog by Cozea Rodica-Maria (693 mesaje), la 05-04-2008
sa-mi spuneti si mie cum se numeste floricica din imagine si cum se ingrijeste, pentru ca desi este inflorita, frunzele ei nu au o culoare prea buna, parca sunt suparate tot timpul. Pentru ca nu ii stiu denumirea eu i-am spus florii "Pufulet". Prima data floarea este o biluta de puf, care creste, iar apoi se deschide.

Replica: Gloxinia, by Bica Nistor (1427 mesaje), la 05-04-2008
floarea ce o gasesti in mai toate manastirile din Moldova noastra. Este o floare fara pretentii. Nu ii place caldura excesiva, nu vrea apa multa. Se inmulteste prin butasi, luati de la planta mama. Exista intr-o diversitate de culori. Am vazut si batute - au florile (cupele) mai mari. Ai o astfel de floricica, Rodica-Maria?

Replica: Multumesc, by Cozea Rodica-Maria (693 mesaje), la 05-04-2008

Bica ca mi-ai spus cum se numeste floricica. Fotografia este facuta chiar astazi si este floricica mea in ea. Se vede si in fotografie ca frunzele nu au o culoare prea buna, dar cu toate astea, infloreste mereu. Mi-e foarte draga si de cate ori apare bobita de pufulet al florii, ma duce cu gandul la pufuletul puisorilor de gaina abia iesiti din ou, doar ca pufuletul are alta culoare. Nu-mi dau seama de ce am facut asocierea aceasta, dar mi s-a intamplat de multe ori lucrul acesta.

Replica: Sa-ti by Ileana Miroiu (818 mesaje), la 05-04-2008
traiasca gloxinia, Gargarita RodiMar! Culoarea frunzei ar putea fi de la: exces de apa, curent de aer cald in zona ei sau diferente de temperatura. Este gingasa in astfel de conditii.
Foarte frumoasa comparatia facuta de tine. Cine stie ce amintiri din copilaria ta se asociaza acestei comparatii frumoase.

Replica: Multumesc, lleana by Cozea Rodica-Maria (693 mesaje), la 06-04-2008
pentru ca mi-ai scris despre floricica, dar mai ales ca m-ai botezat Gargarita RodiMar. Imi place numele gasit si de aceea m-am gandit sa te rasplatesc cu:

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: