Acum este 05 Aug 2026, 13:41

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: "Sculpturi"inflorite
MesajScris: 04 Feb 2010, 11:42 
Neconectat

Nume forum:1
"Sculpturi" inflorite by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 17-02-2008
Adenium

Replica: Si by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 17-02-2008

Replica: Frumoase, by Anisoara Nichita (236 mesaje), la 17-02-2008
dar oare sunt reale sau sunt ghivece si in ele sunt asezate florile?

Replica: Anisoara, by Ioana Manescu (142 mesaje), la 17-02-2008
iata un raspuns pentru tine:
Trandafirul desertului sau adenium dezvolta o radacina masiva pe masura ce imbatraneste si incepe sa infloreasca de cand are numai 15 cm inaltime. Frunzele sunt carnoase, iar florile au forma de trompete.

Replica: Adenium by angela draganoiu (447 mesaje), la 18-02-2008
Atentie cu adenium pentru ca unele parti sint toxice. Dupa ce ati umblat cu el este bine sa va spalati bine pe miini.
Aceasta radacina masiva se formeaza numai la plantele obtinute din seminte. Se poate inmulti si prin lastari. Va inflori la fel de frumos, dar nu va mai face acele radacini masive care il fac sa aibe aspect de bonsai.
Adenium trebuie tinut intr-o zona din balcon sau gradina unde sa aibe multa lumina si multa caldura. Iarna va trebui tinut intr-o camera racoroasa, dar luminoasa.
Udarea vara trebuie facut din abundenta insa iarna trebuie udat cu "zgarcenie".

Replica: Ai vazut by Ioana Manescu (142 mesaje), la 18-02-2008
prin magazinele noastre, Angela?

Replica: Adenium, by angela draganoiu (447 mesaje), la 19-02-2008

Da, Ioana am vazut la "Deco Flora" acum vreo 2 ani. De atunci n-am mai vazut, dar nici nu prea m-a mai pasionat planta aceasta pentru ca am cazut in patima orhideelor Phalenopsis si a violetelor Saint Paulia. Dar nici n-am mai fost la Deco Flora pentru ca nu imi este in drum.

Replica: Ioana, pana vei gasi una in florarii... by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 19-02-2008

Replica: Ioana, by Ileana Miroiu (818 mesaje), la 21-02-2008
si Letitia, daca veti vedea undeva, sa ne scrieti si noua.

Replica: Sculpturi. by angela draganoiu (447 mesaje), la 21-02-2008
Ioana, am intrebat pentru voi si am aflat ca nu se gaseste in Romania. Cineva mi-a spus ca a comandat in Ungaria, iar altii fac comanda de seminte, insa sint pretentioase si procentul de reusita este cam mic. Sa spun drept eu nu am rabdare cu semintele si as vrea planta matura. Va anunt cind mai aflu ceva nou.

Replica: Multumesc, Angela. by Ioana Manescu (142 mesaje), la 21-02-2008

Replica: Multumesc, Ioana. by angela draganoiu (447 mesaje), la 22-02-2008
Sint foarte frumoase.

Replica: Am o rugaminte, by Stefania Crudu (183 mesaje), la 22-02-2008
fetelor. Cand postati imagini cu lucruri atat de frumoase, daca se pot cumpara din Romania, mentionati acest lucru. Imi place atat de mult vasul acela alb...

Replica: Sa va spun povestea unei flori by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 22-02-2008
Zilele trecute mi-a retinut atentia imaginea unei flori, - m-am gandit ca mi-ar fi placut s-o am si am cautat mai multe informatii. Surpriza. Eu am avut floarea respectiva, mi-a placut, dar se pare ca ea nu m-a placut pe mine ca m-am intepat de cateva ori in spinii ei si am renuntat la ea.

Replica: Ai by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 22-02-2008
renuntat doar pentru ca te-a intepat? Poate a vrut doar sa iti spuna ceva sau poate nu ati rezonat voi doua.
Seamana cu o soi de Euphorbia cu frunze carnoase pe care eu am pierdut-o de prea multa apa cat i-am pus la radacina.

Replica: Ai dreptate Laura, sigur nu am rezonat. by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 22-02-2008
Se chema "Spinul lui Isus", cred ca Euphorbia milli.

Replica: "Sculpturi" inflorite. by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 19-03-2008

Replica: "Sculpturi" inflorite, by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 19-03-2008

Replica: Letitia, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 20-03-2008
ma gandesc ca procedam cu florile asa cum procedam cu oamenii. Euphorbia mea imi arata, asemenea unui caine, iubirea sa neconditionata, etalandu-si florile ei mici, rosii, printre spinii delicati si frunzele usor ovale, la fel de mici. Ma obisnuiesm ca ea sa-mi dea totul, iar eu, din cand in cand, niste apa si sporadic, ingrasamant. Cand am vazut ca este gata sa moara, era deja prea tarziu. Cand s-a uscat de tot, m-am gandit ca Domnul a vrut sa ma pedepseasca si sa-mi arate ceva. Si atunci m-am gandit ca asa procedez si cu unii oameni: cei ce ma iubesc mai mult, aceia au parte de atentia mea cel mai putin.

Replica: "Sculpturi" inflorite. by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 20-03-2008
Mare dreptate ai, Laura.
Cand cineva ne iubeste luam acest lucru ca sigur si nu mai avem grija de acea relatie. Ne ocupam de persoane pentru care nu contam foarte mult, dar a caror atentie o vrem indreptata asupra noastra. De cele mai multe ori cand ne dam seama de acest lucru este prea tarziu.

Prietenia, dragostea se pastreaza doar daca ii acordam timp si atentie. La fel se intampla si cu florile. De exemplu, florile mele au cam fost neglijate in ultimul timp, dar dupa ce am citit ceea ce ai scris am luat sticla cu apa si m-am dus sa le ud si sa le alint putin.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: