Acum este 05 Aug 2026, 10:28

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Am tot scris despre plante
MesajScris: 04 Feb 2010, 12:09 
Neconectat

Nume forum:1
Am tot scris despre plante, by angela draganoiu (447 mesaje), la 07-03-2008
asa cum am crezut eu de cuviinta. Daca ati apreciat va multumesc. Daca va doriti sa stiti mai multe despre plantele de acasa, va rog sa spuneti ca sa stiu despre ce sa mai scriu.
Eu va multumesc ca cititi si sper sa va fie de ajutor.

Replica: Da, Angela, by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 07-03-2008
citesc tot ce ai scris despre plante si te-as ruga, poate gasesti ceva despre trandafirul japonez. Am unul galben, face niste flori superbe, dar au inceput sa i se ingalbeneasca frunzele si nu stiu de ce.

Replica: Si, by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 07-03-2008
la mine s-a intamplat la fel. Oare si-or schimba frunzele? Pana acum nu s-a mai intamplat. O fi de la diferenta de temperatura? Aerisesc mai mult de cand s-a incalzit si am florile in dreptul geamului.

Replica: Nu by Marilena Iamandi (38 mesaje), la 08-03-2008
o fi vreun parazit? Oricum diferenta de temperatura nu le prieste, Laura.

Replica: Trandafirul japonez, by angela draganoiu (447 mesaje), la 10-03-2008
cum il numesti tu, Emilia se numeste de fapt hibiscus rosa synensis. Trandafir japonez mai poate fi si camelia japonica, dar presupun ca tu vorbesti de hibiscus.

Frunzele se poate sa ii cada din mai multe cauze, cea mai frecventa este udarea in exces, - apa balteste si ii putrezesc radacinile. In acest caz opreste udarile si lasa sa se usuce bine pamintul pina la urmatoarea udare. De altfel, trebuie sa stiti ca nu lipsa apei ucide ci prea apa in exces asa ca inainte de a uda iar, incercati pamintul cu degetele; daca vedeti ca pamintul de la suprafata este inca ud mai aminati udarea o zi, doua.

Frunzele mai pot sa cada si din cauza schimbarilor bruste de temperatura sau a curentilor de aer. Aveti grija - este o planta care nu suporta schimbarile de temperatura si nici sa stea in curent de aer care il pot omori.

Frunzele mai pot sa cada si din cauza unui daunator, cel mai frecvent este paianjenul rosu care apare din prea mare uscaciune a aerului. In acest caz, frunzele au intepaturi de parca cineva cu acul a intepat frunzele. Paianjenul rosu nu suporta umiditatea si daca veti face un dus cu apa calduta plantei paianjenii acestia nesuferiti vor pleca insa pentru mai multa siguranta trebuie luat un insecticid si stropita planta.

Din ce ati descris aici banuiesc ca este vorba de diferente de temperatura si curenti de aer. Cind aerisiti camera unde se afla plantele, in general, incercati sa le protejati de valul de aer rece care vine de afara, acoperindu-le cu ziare sau o patura sau si mai simplu le schimbati locul pe timpul cit aerisiti.

Replica: Multumesc, Angela. by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 10-03-2008
Se poate sa fie tot ce ai spus tu, am deschis mai mult fereastra si probabil nu i-a placut, cat despre apa, eu stiam ca le place. O sa incerc sa controlez pamantul cu mai multa atentie.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: