Tuberoze by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 17-10-2007 Zilele trecute mi-a atras atentia un cuvant. Tuberoze. Sunt flori, dar habar n-aveam cum arata, unde cresc. Cum arata am descoperit, dar pentru mai multe informatii o las pe Angela, daca, bineinteles, este si ea curioasa.
Replica: .Si in gradina. by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 17-10-2007
Replica: O prietena are o cultura de tuberoze in gradina pe care le valorifica. by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 17-10-2007 Banuiesc ca ii sunt foarte dragi pentru ca, mie nu mi-a oferit niciodata vreun bulb.
Imi place parfumul tuberozelor. Sunt chiar dependenta de el.
Replica: Draga Letitia, by angela draganoiu (447 mesaje), la 18-10-2007 n-am nici un fel de experienta cu planta aceasta. Tot ce pot sa spun este ca are un bulb care trebuie plantat in primavara intr-un loc luminos, dar sa nu bata soarele direct pe planta, ca infloreste prin august. Am facut un experiment de a planta citiva bulbi in gradina (vreo 5-6), a rasarit numai unul, dar n-a inflorit pentru ca a fost seceta mare anul acesta. Cum nu locuiesc permanent in casa unde este gradina nu a avut cine sa-l ude. A crescut insa o planta firava, dar nu stiu daca a inflorit.
Nu as sugera sa-l cultivati in ghiveci decit daca aveti conditii bune de lumina multa si aerisire buna altfel riscati sa nu iasa nimic. Eu am facut o astfel de experienta cu niste bulbi de frezie si n-a iesit nimic, - mai mult m-am necajit.