Acum este 04 Aug 2026, 12:16

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Trandafiri
MesajScris: 10 Feb 2010, 08:56 
Neconectat

Nume forum:1
Trandafiri by angela draganoiu (447 mesaje), la 15-11-2007
M-am gindit ca poate vreti sa aveti in gradina un trandafir care v-a placut, dar nu l-ati gasit la magazin sau poate a fost prea scump, asa ca va dau o solutie de a avea trandafirul dorit.

Ceea ce trebuie sa faceti este sa obtineti un lastar din trandafirul dorit, care a inflorit sau un lastar cu floare noua si care sa aibe 5-6 noduri (frunze). Odata lastarul obtinut trebuie sa treceti la treaba si incepeti prin a alege locul unde va sta "el" apoi sapati o portiune mai mare decit ar trebui pentru planta deoarece pamintul trebuie sa fie afinat ca planta sa poata respira, apoi faceti o groapa adinca cit inaltimea lastarului.
Lastarul
Se indeparteaza floarea uscata sau proaspata, daca este, apoi se taie frunzele lasind numai 2 in virf. Apoi il veti putea pune in groapa lasind aceste 2 frunze la suprafata il acoperiti cu pamint, udati bine pamintul si puneti deasupra o sticla de plastic al carei fund l-ati taiat in prealabil. Eu pun sticla cu partea de dop pentru ca primavara, cind zilele sint calduroase, dar inca nu estw vremea sa scot sticla, scot dopul din cind in cind si las trandafirul sa respire si sa se obisnuiasca cu atmosferea de afara.
Odata terminata operatiunea aceasta veti pune si putin ingrasamint natural in jurul sticlei, dar la o mica distanta de ea.
Astfel plantat trandafirul va sta pina in primvara. Il veti putea desface numai cind veti constata ca noptile nu mai sint cu temperaturi sub zero.
Trandafirul astfel plantat va ramine asa pina in primavara timp in care nu il veti mai uda decit in zilele foarte calduroase si numai dimineata pentru ca pina seara apa sa fie absorbita si sa nu inghete noaptea. De fapt nu are nevoie de apa deoarece o sa vedeti ca sub sticla se formeaza condens care asigura umiditatea necesara.
Perioada de plantare pentru trandafiri incepe dupa 15 august si se pot planta pina cind vremea permite, adica pamintul nu ingheata. Sticla se va putea scoate prin aprilie - mai, in functie de temeperatura de afara sa nu mai fie temeperaturi sub 10 grade C atit ziua cit si noaptea.
Trandafirii pe care i-am plantat astfel au inflorit in vara care a urmat plantarii.
Aceasta metoda "cu sticla in cap" am folosit-o pentru a inmulti mai multe feluri de plante: hibiscusi (trandafirii japonezi), gardenie (desi gardenia este o planta cam pretentioasa), bougainvillea, etc. este o metoda sigura pe care unii au aplicat-o chiar si la violetele Saint Paulia (popular violete de Parma) si va sfatuiesc s-o folositi cu incredere atunci cind vreti sa inmultiti o planta si nu vreti s-o pierdeti.
Va urez succes.

Replica: Idei pentru Angela. by Marian Topala (541 mesaje), la 15-11-2007

Replica: Trandafiri by angela draganoiu (447 mesaje), la 15-11-2007
Multumesc Marian, - pus pe sotii, ca intotdeauna!

Replica: Asa este Angela. by Marian Topala (541 mesaje), la 15-11-2007
Sunt mai mucalit. Dar, acum pentru ca atasez floarea de mai jos (un soi de cala) sa nu ma acuzati de nimic, va rog.

Replica: Fii pe pace, Mariane! by Bica Nistor (1427 mesaje), la 15-11-2007
Asa-i floarea!
Pentru toate Gargaritele ce iubesc florile, atasez (am luat termenul de la Marian) si eu o floare.

Replica: Trandafiri by angela draganoiu (447 mesaje), la 16-11-2007

Imi cer iertare Marian ca te contrazic dar floarea aceea nu este "un soi de cala" ci este Anturium sau Planta Flamingo. Este planta care imi place foarte mult.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: