Acum este 04 Aug 2026, 00:21

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Abutillon
MesajScris: 10 Feb 2010, 11:32 
Neconectat

Nume forum:1
Abutillon by angela draganoiu (447 mesaje), la 17-07-2007
Pentru Catalina Cucos vorbeai la "A inflorit la Top Terra..." de aceasta planta va spun cite ceva despre ea. Eu n-am si nici nu am experienta cu abutillonii, dar stiu ca se comporta cam ca Hibiscusul (trandafirul japonez). Iata ce am gasit pe net.
Denumire populara:
Pristolnic, tei de camera, teilor, crucea-painii, floarea-crucii.
Gabarit: Inaltime pana la 1,5 m si diametru pana la 1,2 m, in ghiveci.
Lumina si temperatura: Trebuie asezat intr-un loc foarte luminos, aparat de actiunea directa a razelor solare. Temperatura ideala este de 10-15 grade C.
Flori, frunze, fructe: Pristolnicii sunt arbusti vigurosi cu ramuri subtiri si frunze cu margini crestate adanc. Infloresc vara, florile sunt fine, colorate in nuante variind de la galben la portocaliu sau rosu, asemanatoare unor clopotei.
Solul: Se foloseste un compost de pamant de flori fertil, imbogatit cu ingrasaminte, cu pH 6-7, ca pentru Hibiscus. Transplantarea intr-un pamant proaspat, in acelasi vas sau in altul mai mare se executa in fiecare primavara dupa taiere.
Udarea: Vara necesita udari frecvente, iar cand este foarte cald trebuie sa stropiti zilnic frunzele cu apa.
Aerul: Suporta aerul uscat daca este pulverizat vara.
Ingrasaminte: In perioada de crestere se adauga in apa, la fiecare doua saptamani, un ingrasamint lichid pentru plante cu flori.
Inmultire: Se inmulteste prin butasi in lunile martie si aprilie. Se taie mladite de 10-15 cm si se planteaza in pamant nisipos. Se mentin intr-un loc cald si aerisit pana fac radacini. Se inmulteste si prin seminte in martie, aprilie la o adancime de 5-6 mm si se tin la o temperatura de 15-20 grde C.
Conditii de iernare: Toamna se taie ramificatiile principale si laterale la jumatate din lungimea lor. Iarna se tin in locuri luminoase la o temperatura de cel putin 5 grade C.
Boli si daunatori: Paduchii verzi http://egradini.ro/forum/viewtopic.php?t=172 reprezinta un pericol semnificativ, fiind combatuti cu un insecticid specific.
Ingrijire, particularitati: Nu necesita conditii speciale de ingrijire.

O rog pe Monica sa posteze o fotografie si cer iertare ca nu sint atit de priceputa intr-ale computerului incit sa fac si asta, dar promit sa invat cit de curind

Replica: Multumesc, Angela. by cucos catalina (1635 mesaje), la 17-07-2007
Este frumoasa aceasta planta shi creshte ushor. Eu nu prea cresc plante pretentzioase.

Replica: Acesta este vestitul tei de camera. by Admin TTT (4020 mesaje), la 17-07-2007
Frunzele lui seamana ca forma cu frunzele teiului, numai ca sunt un verde mai cald si sunt si moi si usor pufoase pe partea inferioara, de parca ar avea o manusa delicata.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: