Acum este 03 Aug 2026, 16:46

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Volcamelie?
MesajScris: 11 Feb 2010, 09:09 
Neconectat

Volcamelie? by Jianu Elvira (198 mesaje), la 12-03-2006
Ati intalnit acesta planta de apartament? Nu stiu care este denumirea latina si nu am alte informatii.

Replica: Fotografie. by Admin TTT (4020 mesaje), la 13-03-2006
Nu ne trimiti o fotografie? Pana atunci iti trimit eu o alta floare in attach.

Replica: Cat as vrea, by Jianu Elvira (198 mesaje), la 13-03-2006
sa va pot trimite o imagine. Am avut floarea asta - creste inalta ca si trandafirul japonez si are o inflorescenta alba. Floarea seamana cu un trandafir buchetat si are un miros de chiparoasa. Doar frunza miroase urat, daca o strivesti. Este floarea la care tineam mult si pe care am pierdut-o in perioada cat am fost cam bolnava. Mi-am zis intotdeauna ca floarea nu se pierdea daca eu eram langa ea. Intotdeauna am grija sa dau lastari din flori ca sa am de unde lua cand la mine ar putea sa dispara. Si din asta am dat niste plante viguroase si bine prinse in pamant. Numai ca au disparut de peste tot. Odata am vazut-o intr-o carte. Si mi se pare ca era in gradina, ca un pom. Dar nu stiu daca-mi amintesc bine. Daca voi gasi o fotografie am s-o atasez.

Replica: Poate, by Admin TTT (4020 mesaje), la 14-03-2006
ca floarea a ales pentru tine sanatatea in locul vietii ei. Te-ai gandit? Poti sa descrii frunzele ei? Culoare, forma? Inaltimea plantei? Singura floare cu frunze cu miros urat pe care am cunoscut-o a fost o urzicuta alb-verde (Coleus), dar nu seamana cu ceea ce descrii tu. Pana ne lamurim iti mai trimit ceva.

Replica: Nu-mi place by Jianu Elvira (198 mesaje), la 14-03-2006
ideea ca cineva sa dispara ca altul sa fie bine. O descriere? Inaltimea plantei? Ajunge la un metru. Frunze mari asemanatoare cu cele de vitei de vie. Culoarea frunzei este verde intens. Tijele plantei sunt mladioase (intre abutilon si hibiscus). Floarea apare inconjurata de frunze (aproape ascunsa de frunze) si alba. Culoarea frunzei:

Replica: Floarea by Jianu Elvira (198 mesaje), la 14-03-2006
se aseamana cu:

Replica: Un buchetel by Jianu Elvira (198 mesaje), la 14-03-2006
alb, inconjurat de frunze verzi.

Replica: Seamana by Admin TTT (4020 mesaje), la 15-03-2006
cu floarea din attach?
P.S. Mereu este cate cineva care renunta pentru ca altuia sa ii fie mai bine.

Replica: Sau by Admin TTT (4020 mesaje), la 15-03-2006
Jasmin? Dar, frunzele nu miros urat? Nu cumva floarea ta are frunze mai asemanatoare cu a muscatelor, dar sunt mai acutite? Si usor crete?

Replica: Plectranthus? by Admin TTT (4020 mesaje), la 15-03-2006

Replica: Thunbergia? by Admin TTT (4020 mesaje), la 15-03-2006

Replica: Viburnum? by Admin TTT (4020 mesaje), la 15-03-2006

Replica: Seamana putin by Jianu Elvira (198 mesaje), la 15-03-2006
prin floare. Este Hoya, nu? Nu este ea. Jasmin n-am vazat-o personal, dar nici ea nu este. Plectranthus nici el nu este. Thunbergia nici ea nu este.
Doar cu Viburnum ar semana daca i-as strange floarea mai mult intr-un buchetel. Da, floarea mea are frunzele ca de muscata, dar nu lunguiete, ci rotunde (frunza de dud este asemanatoare). Dar spune-mi mai mult despre Viburnum. Soacra mea avea o carte despre plante si acolo stiu ca am vazut doar o fotografie a ei. Sper sa ajung pe la tara si sa vad de mai exista acea carte si imaginea respectiva. Nu este o fotografie grozava, dar numai s-o gasesc. Floarea a ajuns la mine dintr-o ramura luata din zona Curtea de Arges. Dar n-a fost chip sa-i mai dau de urma. Dar nu mi-am pierdut speranta ca intr-o zi o voi gasi.

Replica: Crossandra? by Admin TTT (4020 mesaje), la 16-03-2006
Da, prima este Hoya.

Replica: Seamana by Admin TTT (4020 mesaje), la 16-03-2006
la frunze cu floarea ta, pierduta?

Replica: Dar, la flori? by Admin TTT (4020 mesaje), la 16-03-2006
Acestea sunt florile? In ambele fotografii este Sparmannia sau teiul de camera.

Replica: Nu by Jianu Elvira (198 mesaje), la 17-03-2006
este nici asta. Inflorescenta nu este mai mare decat un trandafir, numai ca nu este o singura floare ci, asa ca la hortensie sau la boule de neige. Dar floarea nu are codita lunga asa cum avem la boule de neige. Multumesc mult ca incerci sa o gasesti, dar nu este nici asta. Dar si teiul asta este interesant. Stii, planta mea m-a atras prin contrastul dintre floare (foarte alba si miros deosebit) si tinuta plantei care mi se parea lalaie (a se citi inalta, slaba si bleaga). O aveam la serviciu si o pastram pentru frunzele mari si verdeata pe care o aducea in birou. Dar a inflorit si am descoperit floarea din cauza mirosului senzual, misterios, suav. Altfel cred ca trecea neobservata.

Replica: Iasomie by Admin TTT (4020 mesaje), la 17-03-2006
nu este, dar, nu m-am putut abtine sa o postez. Iubesc parfumul ei. Sunt dependenta.

Replica: Pentas? by Admin TTT (4020 mesaje), la 17-03-2006

Replica: Viburnum lantana,by Admin TTT (4020 mesaje), la 17-03-2006
Aceasta este ,,volcamelia" despre care vorbesti tu!? Viburnum lantana este o denumire improprie pentru ca Viburnum este o specie in timp ce Lantana este o alta specie. Intr-adevar, frunzele au un miros ciudat, nu tocmai placut, iar florile ei seamana cu cele ale Viburnum-ului. Florile nu stiu cum miros pentru ca noi avem am o Lantana galben-rosie si nu ne-am gandit niciodata sa-i mirosim florile. Stii povestea cu ,,Suna un prieten!"? Am sunat un colaborator intre-ale-florilor si dupa ce i-am facut descrierea, el mi-a spus ca se gandeste la ceva. Eu i-am spus sa nu se gandeasca la Viburnum. El, atunci, a plusat si mi-a zis de Lantana. Cum eu nu vazusem Lantana alba, am trecut la cercetari si la .mirositul frunzelor de la Lantana din firma. Ce zici? Am ghicit?

Replica: Lantana horrida. by Admin TTT (4020 mesaje), la 17-03-2006
Elvira, mai jos, in attach, iti prezint cum arata, vara, Lantana de la firma.

Replica: Stiu si eu? by Jianu Elvira (198 mesaje), la 18-03-2006
Seama destul de mult cu Viburnum lantana, dar floarea mea este mai stansa. Poate ca este vorba de conditiile de viata, dar fotografia te poate insela. Lantana horrida o am si eu si nu m-am gandit ca ar putea sa fie din aceeasi specie. Frunza de Lantana horrida are un usor miros spre busuioc sau asa ceva. Imi place sa miros frunzele plantelor, - nu stiu de unde am luat acest obicei. Poate de la floarea mea care avea un contrast puternic intre mirosul frunzei (si eu zic ca era tare urat) si mirosul florii. Atunci am asemanat volcamelia cu o Cenusareasa. Sau cu sufletul foarte frumos al unui om zdrentaros. Sper, ca toate acestea, sa nu existe doar in imaginatia mea si sa nu fiu doar o indragostita. Mai am o speranta sa ti-o pot arata din cartea soacrei mele (numai ca trebuie sa ajung la tara si sa dau si de carte). Atunci sigur o sa-mi poti spune mai multe si sa-mi poti confirma sau infirma impresiile. Oricum, volcamelia mea ne-a purtat si sper sa ne mai poarte prin florile firmei si uite asa am mai vazut si alte frumuseti pe care le aveti ascunse acolo. Eu ii sunt recunoascatoare florii mele si pentru faptul ca am ajuns sa-i cunosc alte surate.

Replica: Volcamelie by Admin TTT (4020 mesaje), la 18-03-2006
Ei, Elvira, m-ai facut atat de curioasa incat las orice conveniente la o parte si te intreb: cand mergi la tara, la soacra ta? Exista varianta ca plantuta ta sa fie din flora spontana? Abia astept sa vad din nou accesat acest topic cu vestea despre Volcamelie. Pana atunci o imagine care sa-ti incalzeasca inima.

Replica: Nu cred by Jianu Elvira (198 mesaje), la 20-03-2006
ca este din flora spontana pentru ca altfel as fi intalnit-o sau macar cineva mi-ar fi vorbit de ea. Aceasta planta am luat-o de la soacra mea, care a luat-o de la cumnata mea din Curtea de Arges. Am incercat sa refac drumul invers al plantei, dar nu mai era nici in Curtea de Arges. Sa stii ca am tot incercat sa dau de ea, dar nu mi-am pierdut speranta ca o voi gasi. Soacra mea era o pasionata de flori si mai ales de cactusi si begonii. De la ea am luat, odata, o pasiflora alba. Am pierdut-o la un moment dat si acum am vazut-o de vanzare in Metro (si tot aici am vazut si Datura). Poate ca si volcamelia mea va apare pe aici. Cred ca luna viitoare ajung si la tara.

Replica: Abia astept by Admin TTT (4020 mesaje), la 21-03-2006
urmarea. Sper sa fie cu happy-end. Se pare ca postarea fotografiilor cu flori a devenit o bucurie si nu sunt unica; iti mai trimit o floricica sa te mangaie pana o gasesti pe cealalta.

Replica: Dezamagita. by Jianu Elvira (198 mesaje), la 01-04-2006
Astazi m-am dus special la tara sa iau cartea cu floarea mea si n-am gasit decat coperta cartii.
Cartea este aparuta prin anii 1970 si se numeste "Planate decorative" autor V. Diaconescu.
Tu stii ca este o muscata, dar daca cineva iti arata floarea, o identificai ca fiind muscata?
Te intreb asta pentru ca inflorescenta volcameliei, aceea care te imbata cu mirosul ei este chiar asa:

Replica: Uraaa! by Jianu Elvira (198 mesaje), la 03-04-2006
Am gasit floarea mea cand nu ma asteptam. Este un clerodendron! Acum sa vad cum o sa fac rost de ea. Aveti idei?

Replica: Cat ma bucur! by Admin TTT (4020 mesaje), la 04-04-2006
Ma bucur ca ai dat de urma florii pe care o iubestii atat. Evident ca am si dat o cautarea pe net si a fost dragoste la prima vedere.
Sa ai o zi buna si la fel de frumoasa ca aceasta minune de floare.

Replica: Si acum cum facem? by Jianu Elvira (198 mesaje), la 04-04-2006
Si cate specii de clerodendron am vazut! Pe clerodendron bungei o numeam eu de gradina. Am pus-o la serviciu si nu mai scapam de ea. Se inmulteste foarte usor in fiecare an, dar nu este asa de spectaculoasa ca volcamelia mea.
Daca ai idee pe unde o putem gasi, vreau si eu.

Replica: Planta aducatoare de noroc (kleros = soarta; dendron = arbore) by Admin TTT (4020 mesaje), la 04-04-2006
In attach: Clerodendrum (Clerodendron) japonicum
In Bucuresti, Statiunea Baneasa http://fpk99t.rogoblen.ro/%20http://www.statiuneabaneasa.ro/plante/plante.php?idc=2&idp=70%20

Replica: Am intrat by Jianu Elvira (198 mesaje), la 04-04-2006
pe site-ul statiunii Baneasa, dar nu am gasit de vanzare si volcamelia, insa am o promisiune. Mi-a fost greu pana sa aflu ceva despre ea, acum sa vedem. Am avut rabdare atat de mult timp, asa ca o sa am rabdare sa fac si rost de ea, macar acum stiu ce caut.

Replica: Statiunea Baneasa. by Admin TTT (4020 mesaje), la 07-04-2006
Nu este foarte bine structurat site-ul de la Statiunea Baneasa. Am sa o rog pe fetita mea (este studenta in Bucuresti) sa treaca pe acolo si sa mai intre si la Institutul agronomic sa intrebe.
Te voi tine la curent. Un week end cald!

Replica: La by Jianu Elvira (198 mesaje), la 21-05-2006
ce facultate studiaza fetita ta?

Replica: Boule de Neige. by Admin TTT (4020 mesaje), la 21-05-2006

Multumesc, Elvira! Iti trimit si eu un buchet.
P.S. Nu-i la agronomie.

Replica: A inflorit si lantana mea by Jianu Elvira (198 mesaje), la 22-05-2006

Replica: Sa-ti traiasca si sa tot infloreasca! by Admin TTT (4020 mesaje), la 24-05-2006
Elvira, stii cum se inmulteste, nu?
Iti trimit si eu o mostra din curte: clematita mov.

Replica: Am shi eu by cucos catalina (1635 mesaje), la 24-05-2006
clematita roz, dar este doar in folderele mele cu flori.

Replica: Superba creatie ai, Catalina! by Ileana Miroiu (818 mesaje), la 24-05-2006
Va trimit si eu o clematita, de pe internet.

Replica: Si asa arata by Jianu Elvira (198 mesaje), la 07-08-2006
volkamelia care mi-a inflorit astazi mai mult ca ieri.

Replica: Este spectaculoasa. by Admin TTT (4020 mesaje), la 08-08-2006
Te inteleg, in fine, de ce ai tinut atat de mult sa ai minunea aceasta langa tine. I-am vazut si ultimele inflorescente. Spectaculoasa este putin spus: inspira mai mult si mai multe.
Cum ai reusit sa o gasesti? Imi este tare draga.
Anterior ne-ai descris mirosul usor dezagreabil al frunzelor si ai facut referire la parfumul florilor fara sa ne mentionezi si felul acestuia.
Asteptam amanunte.
Cu o calda imbratisare pentru tine si pentru cleordendronul tau,
Monica

Replica: Mirosul florii by Jianu Elvira (198 mesaje), la 09-08-2006
este insinuant, poate dulceag, suav, dar si patrunzator daca iti bagi nasul in floare. Are mirosul asemanator cu al chiparoasei.
Cum am dat de ea?! Fetele de pe egradini m-au trimis direct la cleredendrum philippinum. S-a facut o comanda la Hodnik si mi-am comandat si eu volkamelia, doar ca regasirea sa fie cu suspans, floarea mea murit pe drum. In final, mi-a trimis un lastar prins de o fata de pe forum si volkamelia mea m-a rasplatit cu 2 flori, si nu una. Nu credeam ca o floare asa mica poate si inflori (eu o stiam mare ca un copacel - ca si datura).
Se inmulteste usor prin lastari asa ca dupa ce trec florile si face si lastari am sa prind, si-ti trimit una, daca iti place.
Cum s-a mai racorit, sper ca floarea sa tine mai multa vreme.
Astazi arata asa:

Replica: Un pupic dulce, dulce pentru asa o promisiune. by Admin TTT (4020 mesaje), la 15-08-2006

Replica: Si un goblen. by Admin TTT (4020 mesaje), la 04-09-2006
0.09 Floarea soarelui

Replica: Am lipsit by Jianu Elvira (198 mesaje), la 05-09-2006
si de abia acum ajung la voi.
Am inteles ca aveti si sera asa ca volkameria (diferenta de o litera, nu?) se va dezvolta frumos. Inflorescenta mai are cateva floricele. Astept sa treaca ca sa le tai sa lastareasca. Puiul prins va fi pentru tine. Dau de veste.

Si acum un videoclip http://s38.photobucket.com/albums/e134/elisa26/?action=view&current=Euflorie.flv&refPage=&imgAnch=imgAnch5 superb.

Replica: Pentru Elvira - Clerodendrum - by Puiu Mic (208 mesaje), la 02-10-2007
Clerodendrum http://www.clopotel.ro/enciclopedia/index_enciclopedie.php?pagina=14&item=1&sec_item=4 -CLERODENDRON

Familia: Verbenaceae
Aspect: arbust, copacel
Perioada de inflorire: vara - toamna
Expunere: soare, penumbra
Udare: medie
Clerodendrum

Originare din regiunile tropicale si subtropicale, in special Africa si Asia, sunt cultivate pentru florile deosebit de parfumate care se deschid de regula la sfarsitul verii.
Cultivare: Se cultiva in gradina, intr-un pamant fertil si se uda bine in perioada de crestere, apoi moderat. Plantele nu au viata prea lunga, de aceea, periodic este bine sa se cultive plantute noi.
Reproducere: Se inmultesc usor prin seminte, primavara sau toamna sau prin butasi semilemnosi in august-septembrie.
Specii si soiuri: Clerodendrum trichotomum, originar din China si Japonia, este un copacel cu frunze cazatoare, flori albe si parfumate. Infloreste vara tarziu.
Clerodendrum bungei, arbust cu frunza cazatoare, potrivit pentru gard viu sau in grupuri izolate. Florile roz inchis infloresc din vara pana toamna.
Clerodendrum thomsonae are in timpul verii flori formate dintr-un caliciu alb-crem din care se desface o corola de petale rosii inconjurand staminele albe.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: