Acum este 02 Aug 2026, 19:42

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Flori in Japonia
MesajScris: 11 Feb 2010, 12:14 
Neconectat

Nume forum:1
Flori in Japonia by cucos catalina (1635 mesaje), la 07-06-2007
Okinawa http://d.turboupload.com/d/1852771/FLORA_SI_FAUNA_in_Okinawa.pps.html

Replica: Flori in Japonia by angela draganoiu (447 mesaje), la 07-06-2007
Catalina, aceasta este o strelitzia reginae sau pasarea paradisului. O planta deosebit de frumoasa, dar cam pretentioasa, originara din Africa de Sud.

Replica: Da, Angela, by cucos catalina (1635 mesaje), la 07-06-2007
ai dreptate, dar descarca pps-ul shi acolo vei gasi flori din Okinawa, Japonia.

Replica: Flori in Japonia, by angela draganoiu (447 mesaje), la 08-06-2007
Catalina eu n-am vrut sa te corectez ci doar sa spun numele acestei plante minunate pe care as creste-o in apartament daca n-ar creste foarte mare nu atit in inaltime cit in grosime, poate ajunge si la 2 m. Ma multumesc s-o cumpar de la florarie pentru ca floarea taiata tine foarte mult.

Replica: Delicate florile din Japonia. by Admin TTT (4020 mesaje), la 12-06-2007
Angela-Gargarita-Floare-de-cires, Gargarita-Sefa a fost doar intrigata de raspunsul tau pentru ca in pps nu este vorba de strelitzia.

Iti trimit o strelitzia, asa cum ar arata daca vreodata ai indrazni sa cultivi una in balcon.

Replica: Flori in Japponia, by angela draganoiu (447 mesaje), la 12-06-2007
Monica, cred ca m-am lamurit cu Gargarita-Sefa, Catalina. iti multuemsc pentru floricica. Este minunata.

Iar de crescut strelitzia pe balcon, nu pot nu numai ca ea creste forte mare, dar balconul meu este atit de mic incit nu poate fi numit balcon, dar si asa este plin de plante spre disperarea sotului meu. De aceea, ma multumesc s-o cumpar de la florarie si s-o admir asa.

Replica: Plante by cucos catalina (1635 mesaje), la 12-06-2007
din Gradina Botanica Cluj-Napoca http://d.turboupload.com/d/1867871/Gradina_Botanica_Cluj_Napoca.pps.htmlpentru Angela.
Imi cer scuze daca tzi s-a parut ca am fost imperativa, dar nu am vrut decat sa insist sa descarci pps-ul pentru ca mi s-a parut extrem de interesant shi shtiam ca tzi-ar fi placut acea flora.

Replica: Pentru GS si GFC. by Margareta Romascanu (164 mesaje), la 12-06-2007
Echium

Replica: Flori in Japonia by angela draganoiu (447 mesaje), la 13-06-2007
Catalina nu-ti face probleme, am vrut numai sa clarific o situatie pentru ca nu-mi plac lucrurile lasate in coada de peste si pentru ca imi place ca toti oamenii sa fie prietenii unii cu altii chiar daca nu se cunosc personal. Ce bine ar fi daca toti oamenii din lumea asta ar fi sau macar ar arata prietenie unii fata de altii.

Multumesc pentru flori. Le-am vazut si sint minunate. N-am fot niciodata la Cluj. Parerea mea este ca nimic nu este mai frumos pe lume decit zimbetul copiilor si florile.

Replica: Uitati ce am gasit! by Camelia Jura (193 mesaje), la 01-07-2007
Aceasta planta, de o frumusete tulburatoare, este originara din Africa de Sud unde traieste pe langa rauri, dar a fost aclimatizata pe peste tot pe glob unde conditiile de mediu sunt propice - a devenit o emblema neoficiala a orasului Los Angeles - si poate fi crescuta cu succes chiar si intr-un apartament daca ii asigurati conditiile de care are nevoie.

Puteti incepe cultivarea ei din seminte, caz in care va dura intre 3 si 7 ani pana sa infloreasca sau din pui separati de la o alta planta matura care a inflorit macar o data si atunci veti avea de asteptat doar 1-2 ani pana sa va bucurati de flori. Asteptarea va merita - Strelitzia Reginae este numita popular Pasarea Paradisului datorita formei neobisnuite a petalelor care par aripile unei pasari in zbor. O planta matura poate produce pana la 25 de flori o data (infloreste iarna, cand zilele sunt scurte) si fiecare floare poate tine pana la o luna. Florile taiate au si ele o durata lunga de viata si astfel sunt foarte populare pentru buchete si aranjamente florale sofisticate. Culoarea cea mai intalnita este portocaliu insa exista varietati care produc flori rosii sau galben-intens.

Pamantul ideal trebuie sa fie fertil si apa trebuie sa se scurga usor prin el. Cea mai indicata compozitie este cea de turba si nisip. Udati planta des; vara pamantul trebuie sa fie umed aproape in permanenta, iar iarna lasati-l sa se usuce un pic inainte de a uda din nou. Niciodata nu lasati ghiveciul sa zaca intr-o farfurie plina cu apa, riscati sa ii putrezeasca radacinile.

Daca observati semne de putrezire la baza plantei aplicati un fungicid si nu mai udati planta o perioada. Ca regula, este mai bine sa o udati putin si des decat mult si rar. Ingrasamantul trebuie aplicat o data la doua saptamani primavara si toamna si o data pe saptamana vara. Nu exagerati, fertilizarea excesiva o face sa infrunzeasca abundent, dar nu va da flori.

Nu mutati Strelitzia foarte des dintr-un ghiveci intr-altul, este mai bine sa o plantati initial intr-un ghiveci mai maricel si apoi s-o transplantati inca de doua-trei ori. Trebuie stiut ca plantei mature ii prieste (si infloreste mai repede si mai bine) atunci cand radacinile sunt aglomerate in ghiveci si dau sa iasa pe afara. Pregatiti-va ca planta matura sa aiba peste 1 m inaltime si aproape tot atat in latime.

Strelitziei ii place lumina, puneti-o intr-un loc unde va avea parte de lumina puternica si cel putin patru ore de soare pe zi, preferabil la o fereastra indreptata spre est. Protejati-o de soarele puternic al amiezii care ii poate arde varfurile frunzelor. Iarna nu o mentineti la o temperatura mai mica de 10 C pentru perioade lungi de timp deoarece este foarte sensibila la frig si poate chiar muri.
Sursa: Gradini si plante

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: