Acum este 02 Aug 2026, 22:15

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: A venit toamna!
MesajScris: 26 Aug 2009, 15:18 
Neconectat

Nume forum:1
A venit toamna, by angela draganoiu (438 mesaje), la 11-11-2008

si in gradini si pe strazi. Frunzele moarte ne dau bataie de cap si nici nu mai stim pe unde sa la adunam ca altele si altele cad din copaci. Nu trebuie sa va faceti atitea griji din pricina lor pentru ca le puteti aduna intr-un colt al gradinii si impreuna cu alte resturi vegetale din gradina le puteti transforma intr-un ingrasamint valoros. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa depozitati intr-un colt mai indepartat din gradina si sa le lasati acolo pina la primavara. Peste iarna resturile vegetale se vor macera si, amestecate cu putin pamint, vor constitui ingrasamint natural pentru plantele din gradina dvs.

Tot acum este perioada plantarii bulbilor de lalele, narcise, zambile, muscari etc. care vor rasari si inflori la primavara.

Este timpul cind trebuie scosi si pusi la adapost bulbii de dalii, canna si alte plante cu bulbi pentru ca aceastia nu suporta temperaturile negative de peste iarna. Acesti bulbi se vor curata de pamint si se vor depozita in locuri intunecoase, uscate si racoroase inveliti in ziare sau hirtii.
Acum se pot planta trandafirii, fie din cei cumparati care au deja radacini, fie din lastari. Stiti cum sa faceti? Sa va spun cum am procedat eu: am ales lastari din trandafirii care mi-au placut cel mai mult. Lastarii trebuie sa aibe intre 6 si 8 frunze. Faceti o groapa cat lastarul de adinca si il ingropati astfel incit sa ramina afara 2 frunze, pe celelalte le taiati. Daca mai are floarea, o taiati si pe aceasta, udati bine pamintul si puneti deasupra partea cu dop a unei sticle de plastic.In jurul noii plante este bine sa puneti si niste ingrasamint natural de la animale. Trandafirasul va ramine asa pina in primavara cind temperaturile de noapte nu mai sint negative. Atunci va trebui sa scoateti dopul citeva ore zilnic pina cind noua planta se va adapta la mediul in care va trai. Peste iarna nu trebuie udat insa, daca vreti, este bine s-o faceti numai ziua si doar daca este cald afara. Am uitat: trandafirii astfel plantati vor inflori in anul urmator.
Va urez succes.

Replica: Multumim, Angela pentru by Calinescu Ramona Nicoleta (912 mesaje), la 11-11-2008

sfaturi. Eu una voi tine cont de ele.

Replica: Si in ceea by Calinescu Ramona Nicoleta (912 mesaje), la 11-11-2008

ce privesc trandafirii!

Replica: Cu mare by angela draganoiu (438 mesaje), la 12-11-2008

drag. Sper sa aveti plante frumoase si sanatoase.

Replica: Angela, by Adriana Nicuta (4272 mesaje), la 12-11-2008

multumesc pentru sfaturi. O sa imi pregatesc lalelele.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: