Acum este 09 Dec 2021, 08:33

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cum și-au ales numele unele dintre cele mai celebre companii
MesajScris: 05 Iun 2019, 20:30 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 15 Noi 2004, 03:53
Mesaje: 534
Nume forum: Nic
Cum și-au ales numele unele dintre cele mai celebre companii din lume

Numele unei companii este probabil la fel de important precum activitatea acesteia; dacă vrei să fii cunoscut, ai nevoie de un nume răsunător și ușor de reținut, arată stiridinlume.ro.

Unele nume au semnificație personală, în timp ce altele pot avea simbolistică mitologică. Există și termeni de argou împrumutați în numele unei companii, dar și acronime inventive.

Amazon – Feji Bezos, cel ce a pus bazele companiei, a ținut în mod special ca numele să înceapă cu litera„A”. Astfel, acesta a preluat numele celui mai mare fluviu din lume, pentru cea mai mare afacere de-a sa.

Canon – Inițial, numele companiei celebre pentru producția de echipamente foto era „Kwanon”, numele unui zeu buddhist. În 1935, compania a devenit Canon, pentru a se adresa unui public mai larg.

IKEA – Acesta este un acronim format din patru inițiale, două ale numelui fondatorului, Ingvar Kamprad combinate cu inițiala fermei unde a lucrat acesta, Elmtaryd, şi inițiala orașului în care acesta a crescut, Agunnaryd.

Lego – Reprezintă o combinație de litere din sintagma daneză ”leg godt”, ce se traduce prin ”joacă bine”.

Oracle – Numele a reprezentat numele de cod al unui proiect CIA la care lucrau co-fondatorii viitoarei companii, Larry Ellison și Bob Oats. Proiectul reprezenta o bază de date menită să răspundă la orice întrebare.

Pepsi – Inițial, sucul se numea „Brad’s Drink” în onoarea creatorului său, Caleb Bradham. În 1898, a devenit Pepsi-Cola, datorită cuvântului „dyspepsia”, ce înseamnă indigestie, care voia să reprezinte credința fondatorului, cum că băutura ajută la digestie.

Skype – Numele original „Sky Peer-to-peer” a fost redus la „Skyper”, iar ulterior, creatorii au renunțat și la „r”-ul de la sfârșit.

Sony – Provine de la termenul din limba latină ”sonus”, ce înseamnă sunet, dar care a fost folosit şi ca termen argou, de către tinerii din Japonia anilor ’50: cuvântul desemna un tânăr deștept și prezentabil.

Yahoo – Reprezintă un acronim pentru „Yet Another Hierarchical Officious Oracle”-Încă un oracol servil ierarhic– dar se referă şi la specia imaginară găsită în cartea „Călătoriile lui Gulliver” a lui Jonathan Swift.

Blackberry – Numele a fost ales în 1999, datorită tastelor telefonului, ce semănau cu boabele unei mure.

Google – Gigantul internetului și-a luat numele de la termenul matematic „googol”, ce reprezintă cifra 1 urmată de 100 de zerouri (1 googol =10 la puterea 100).

https://playtech.ro/2017/cum-si-au-ales-numele-unele-dintre-cele-mai-celebre-companii-din-lume/

_________________
Eu si Gargarita mea


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania