Acum este 15 Apr 2026, 19:47

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Sfaturi pentru a scapa de caldura
MesajScris: 17 Noi 2009, 15:10 
Neconectat

Nume forum:1
Sfaturi pentru a scapa de caldura by Coco Bordan (122 mesaje), la 24-06-2008

S-a stricat aerul conditionat si smecherii ma tin de pe o zi pe alta ca vin. Este in garantie, dar toate trupele sunt mobilizate acum la montat AC-urile, ca acum este bataia pestelui si se cumpara in prostie.
Nu stiu ce sa mai fac ca sa scap de caldura. Stau la ultimul etaj si simt ca ma sufoc. Imi vine sa cer sa dorm la servici.

Replica: Muta-te by Grigorita Carmen Laura Tereza (1265 mesaje), la 24-06-2008
la tara. Nici nu stii ce bine e. Astazi a fost cald? Eu, habar n-am.

Replica: Unde by Tudorancea Rodica (262 mesaje), la 24-06-2008
sa ma mut la tara, Tereza? Am serviciul in oras, din ce castig imi sustin un copil la facultate si pe celalalt, in noua casa, platesc credite pe la banci pentru toate eforturile pe care le-am facut ca sa ne aranjam cat de cat apartamentul. Cu ce avem noi nu ne ajunge sa ne cumparam nici pamantul la tara, dar sa ne facem o casuta acolo...
Cine nu si-ar dori sa stea la umbra unui pom, seara? Cine nu si-ar dori sa stea in racoarea camerelor asezate pe pamant?
Cat am visat eu o astfel de casa... Sa am pomii mei din care sa culeg fructele pentru dulceturi, gradina mea de legume, gradinita mea de flori. Macar umbrarul acela al Adrianei sa il am. Nimic altceva. Acum, seara, merg cu sotul meu la o terasa si stam sub racoarea vreunui copac, dar tot se simte asfaltul incins din oras. Descantam, - eu un suc, el, - o apa minerala cam vreo ora si apoi plecam ca niste opariti de caldura ce suntem, inapoi la apartamentul nostru de la penultimul etaj.
Apropos! Are cineva idee unde exista o astfel de strada? In Venetia?

Replica: Eu by Coco Bordan (122 mesaje), la 24-06-2008
vreau sfaturi cum sa scap de caldura din apartament ca sa pot dormi.

Cu ce, Tereza? Am o slujba si atat.

Rodica, la terasa?

Replica: Cersafuri by Nicolae Orban (194 mesaje), la 24-06-2008
albe, ude in geam, o cada plina cu apa rece, un ventilator si geamurile larg deschise ca sa se faca curent cat esti plecat de acasa.

Cine n-ar vrea o odaita la tara, Tereza? Iti mai trebuie si o varsta ca sa poti face asta.

Replica: Eu am prins momentul bun cand m-am mutat. by Grigorita Carmen Laura Tereza (1265 mesaje), la 24-06-2008

Am vandut apartamentul din Bucuresti, desi era cu chirie. Doi ani am incercat sa-l vindem. In cele din urma am reusit. Dar sa stii ca nu slujba conteaza. Dar acum sunt alte preturi, de aceea spun ca eu am avut noroc.

Replica: Si eu by Adina Jigaranu (170 mesaje), la 24-06-2008
stau la ultimul etaj, apartamentul orientat spre est, camera mea este fix in mijloc si cand intru topita in camera, ma ia un val de caldura si mai mare, desi tin noaptea geamul deschis. Si nici macar nu am aer conditionat, am alergie la soare si ma irit urat de la caldura. Gata, m-am plans, fug inapoi la invatat, desi nu intra nimic in bostanul asta mare si prost.

Replica: Imbraca, by Silvia Har (697 mesaje), la 24-06-2008
pe pielea goala un cersaf udat cu apa la temperatura camerei. Inmoaie din nou in apa cand simti din nou caldura sufocanta. Nu folosi apa rece!
Bafta la invatat si nu uita ca ai un cap destept ce nu trebuie insultat. Sufera si el din cauza caldurii.

Replica: Este by Grigorita Carmen Laura Tereza (1265 mesaje), la 24-06-2008

gresita varianta cu geamul deschis. Intra toata caldura de afara. Aerisiti doar.

Replica: Cand by Ileana Miroiu (818 mesaje), la 25-06-2008
stai la ultimul etaj, este bine sa faci curent toata ziua (toata geamurile deschise) cat nu esti acasa. Se coace, pur si simpku, tot ce ai in casa, daca ai geamurile inchise si este un miros de incins in tot apartamentul. Cand te intorci, dai drumul la apa rece in cada, inchizi geamurile, pui cersafuri albe, ude in geam, dai drumul la chiuveta din bucatarie, tot la apa rece si apoi la ventilator. Aveti grija sa nu stati in dreptul ventilatorului ca eu am vazut fetita paralizata pe fata, din cauza curentului de aer produs de acesta.

Tereza, la ultimul etaj, nu ai ce sa aerisesti. Se incinge tavanul. Aerisirea intr-un apartament situat mai jos de ultimul nivel, - poti face pana in ora 7 dimineata si noaptea.

Replica: Pe by Grigorita Carmen Laura Tereza (1265 mesaje), la 25-06-2008
vremea cand stateam eu la etajul 10 nu erau caldurile de acum.

Replica: Erai by Ileana Miroiu (818 mesaje), la 25-06-2008

o fericita, Tereza. Cand intri intr-un apartament situat la ultimul etaj, pe caldurile acestea, brusc transpiri din cap pana in picioare si simti ca nu ai aer.
Vai de femeile ce stau intrun astfel de apartament si mai trebuie sa si gateasca!

Replica: Ce ma supara la caldura aceasta by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 29-06-2008

este faptul ca nu pot sa cos atat cat as vrea, ma incalzesc, imi transpira mainile si am impresia ca murdaresc ata. Gargaritelor care aveti asa viteza de lucru, cum faceti?

Voua nu va este cald sau aveti un secret special?

Replica: Inainte, by Bica Nistor (1427 mesaje), la 29-06-2008

aveam si eu probleme cu caldura, asa cum spui tu, Emilia. Am ales sa cos mai ales la tara, unde in camera de paianta, batraneasca se pastreaza o temperatura grozava.
Acum, copiii au cumparat, aici la bloc, aer conditionat inca din martie si vreau sa-ti spun ca daca fac abstractie de factura de la energie electrica, restul este rai.

Replica: Da, Bica, by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 01-07-2008
intre aerul conditionat si curtea unei case la tara, as prefera-o pe a doua, dar deocamdata ma multumesc cu ce am, adica ceva umbra in prima parte a zilei si apoi jaluzele trase si pauza de lucru. Ai grija cu aerul conditionat, - sotul meu a facut o criza de rinichi de toata frumusetea. Este foarte rau de caldura si il fixase la temperatura mai mica iar socul termic l-a intepenit.

Replica: Emilia, by Bica Nistor (1427 mesaje), la 01-07-2008
la apartament, aerul conditionat este montat pe hol si de acolo se raceste placut in toata casa.

Acum cativa ani, cand fetita si sotul meu ma indemna sa vand bucatica de casa de la tara; eu am ales sa o reconditionez si sa fac acolo un loc pe sufletul meu. Cred ca merita fiecare clipa in care am facut lut (cine a facut o data lucrul acesta, stie ce inseamna!), dupa ce am carat cu galeata balegar de la grajdurile vecinilor si pamant galben din rapa. Am lipit-o pe toate partile, inclusiv pe jos si apoi am varuit-o. M-a ajutat un vecin sa o invelesc cu niste sindrila pe care am gasit-o intr-o magazie.
Acum copii s-au indragostit de ea si vor sa o darame si sa ridice o casuta mica, cocheta. Nu stiu daca vor putea face acest lucru curand asa ca eu ma canonesc sa o mentin cat pot, cu mainile mele.

Replica: Bica, by Maria Nistor (5039 mesaje), la 01-07-2008
sunt sigura ca si casuta ta, restructurata de tine este un Colt de Rai. O descri cu atata dragoste... Acum inteleg de ce-ti place atat de mult sa o ei si pe Mariuca.

Replica: Sa stapanesti sanatoasa, Coltul de Rai, by 0lteanu Emilia (587 mesaje), la 01-07-2008
Bica! Sincer ii admir pe toti cei care au reusit sa-si realizeze asa ceva.

Replica: Emilia, nu prea este rai, by Bica Nistor (1427 mesaje), la 01-07-2008

iar pretul platit este prea mare, uneori. Sotul meu nu este foarte incantat sa mearga cu mine, asa ca imi cumpar una-alta si apoi ma urc in batranica mea de masina si plec la tara. Imi descui singura, imi descarc singura, imi parchez masina si pana le asez pe toate la locul lor, trece de pranz. Dupa amiaza imi fac o lingura de mancare care sa ma tina macar 2-3 zile si gata-i ziua.
A doua zi o iau de dimineata. Saptamana trecuta am chituit si vopsit stoleria care este putreda, dar sper sa mai tina macar si la anul.
Gradinita s-a stricat de tot pentru ca am lasat un caine ce s-a pripasit la mine sa stea in curticica si a avut el grija... Dar nu imi pare rau pentru ca el este cel ce are grija acolo cat lipsesc eu.
Saptamana aceasta vorbisem cu cineva din sat sa vina sa ma ajute si pe mine la gard ca sta sa se prabuseasca. M-a anuntat ca nu mai vine si iata ca stau (la bloc), cu Mariuca mea si citesc pe indelete ce scrie pe forum.

P.S. Micuta proprietate este mostenire de la mosii mei.

Replica: Eu by Maria Zanfir (584 mesaje), la 22-08-2008

simt ca ma ia somnul in miezul zilei, cand este mai cald.

Replica: La mare by Petroi Ana-Maria (1261 mesaje), la 22-08-2008

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: