|
Ce poate sa-ti faca telefonul mobil, despre care tu nici nu stiai? by Serban Birtalan (348 mesaje), la 15-07-2008
1. Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume. Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate. Incearca!
2. Ti-ai inchis cheile in masina si esti departe de casa, unde-ti tii cheile de rezerva? Daca este cineva acasa, cu telefon mobil, suna-l si roaga-l sa tina cheile aproape de telefonul lui. Tu apropie telefonul tau la 20 cm de usa masinii. Persoana de acasa apasa pe telecomanda cheii de rezerva si ti se vor deschide usile. Functioneaza si cu usa portbagajului. Incearca!
3. Ti s-a descarcat mobilul? Orice mobil are o incarcare de rezerva in baterie, care se activeaza la combinatia *3370# si iti asigura o incarcatura de rezerva de 50%. Cand iti pui telefonul la incarcat, se incarca si rezerva, putand s-o folosesti si alta data.
4. Ce poti face, daca ti se fura mobilul? Comerciantii de telefoane tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul furat si sa consume serviciile telefoniei, iar cel de la care s-a furat, sa-si cumpere telefon nou.
Trebuie sa afli seria telefonului tau. Pentru aceasta tasteaza *#06#, fara a apasa alte taste si pe ecran va aparea automat seria. Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur. Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba cartela SIM. Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul, dar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica. Cel mai important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane.
Replica: Serban, by angela draganoiu (447 mesaje), la 15-07-2008 multumim pentru trucul de la final. Daca-l sitam mai de mult, alta ar fi fost situatia. Dar niciodata nu este prea tirziu. Vreau sa spun ca acum vreo doi ani, fiicei mele i-a smuls telefonul din mina. Era in autobuz si tocmai vorbise cu cineva si nici n-a apucat bine sa inchida ca i-a smuls telefonul din mina si a coborit (a coincis cu faptul ca autobuzul tocmai pleca din statie). Nu va spun cit de socata a fost. Nu era cine stie ce telefonul, dar faptul in sine a socat-o, incit de atunci nu mai vorbeste la telefon in autobuz.
Oricum acum voi nota seria telefonului si voi sti ce sa fac. Multumesc inca o data.
Replica: Ce neplacut! by Manaila Carmen (150 mesaje), la 15-07-2008 Socul cand iti este smuls lucrul tau din mana si dupa aceea regretul ca ai ramas fara o agenda atat de pretioasa, cum este cea de pe cartela telefonului tau... Am facut si eu la fel, Angela si mi-am notat seria. Multam, Serbane!
Replica: Multumesc, Serban! by Ileana Miroiu (818 mesaje), la 15-07-2008
_________________ Serban - Gargarelul-PC-Addicted
|