|
Acum este 31 Mai 2026, 06:19
|
Vizualizare mesaje fara raspuns | Vizualizare subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje ] |
|
| Autor |
Mesaj |
|
Patruleasa Jeni
|
Subiectul mesajului: Teramin Scris: 13 Dec 2009, 21:40 |
|
|
|
sau teremin este un instrument foarte dificil de stapanit. Ineditul unui asemenea instrument constă în faptul că se poate cânta fără ca măcar artistul să atingă instrumentul. Construit din două oscilatoare cu frecvenţe radio şi două antene metalice, funcţionează şi cântă singur la semnalele electrice produse prin mişcarea mâinilor artistului între cele două antene direcţionate spre difuzoare. Interpretul „atinge lumina şi ea cântă”. Teraminul este alimentat de la sursă electrică, iar sunetul se obţine din diferenţa de frecvenţă dintre două oscilatoare, unul cu frecvenţă fixată, celălalt cu frecvenţă variabilă. Instrumentul are două antene în raza cărora trec mâinile artistului cu mişcări de dirijor, care obţin înălţimea sunetului şi volumul. Benedict Popescu a luat contact cu teraminul în 1999, când a obţinut o bursă NATO în Anglia. Are deja înregistrate două CD-uri cu piese consacrate, româneşti şi străine, cântate la ferăstrău şi la teramin.
_________________ Jeni - Gargarita dintre Astre
|
|
| Sus |
|
 |
|
Zoica Maniu
|
Subiectul mesajului: Re: Teramin Scris: 01 Ian 2010, 20:25 |
|
|
|
Jeni, m-am infiorat. Parca sunt ingerii cei ce canta.
_________________ Zoica - Gargarita-Gospodina
|
|
| Sus |
|
 |
|
LEONTE Elena - Iuliana
|
Subiectul mesajului: Re: Teramin Scris: 01 Ian 2010, 20:57 |
|
Membru din: 15 Ian 2006, 23:15 Mesaje: 3387 Locatie: Suceava Nume forum:1
|
|
Fantastic! Nu am cuvinte. Vorba Zoicai, m-am infiorat toata. Este o muzica divina. Si pentru mine este ceva inedit. Nu am auzit in viata mea de acest instrument. A fost pentru prima oara cand i-am auzit acordurile si, dupa cum spuneam, sunt divine. Parca ar canta harpele ingerilor din ceruri. Jos palaria in fata domnului Benedict Popescu!
Ninsoare de pupici!
_________________ Iulia - Gargarita Iulie
Răcoarea serii peste fânul din car odihnesc stele...
|
|
| Sus |
|
 |
|
Andreea Tomita
|
Subiectul mesajului: Re: Teramin Scris: 02 Ian 2010, 11:44 |
|
|
|
Divin!
_________________ Andreeat - O prietenie se naşte mai curand din contraste decat din asemanari.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Popescu Ileana Gabriela
|
Subiectul mesajului: Re: Teramin Scris: 02 Ian 2010, 13:43 |
|
Membru din: 27 Ian 2006, 23:13 Mesaje: 4459 Locatie: Drobeta Turnu Severin Nume forum:1
|
|
Minunat! Muzica este intr-adevar o arta a frumosului etern si bine ca mai exista oameni care ne-o "prezinta" in formatul ei divin.
_________________ Gargarita-Rigoare-Ratacita-in-Poezie
|
|
| Sus |
|
 |
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje ] |
|
|
Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum
|