Acum este 05 Aug 2026, 18:08

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Sfantul Andrei - La multi ani!
MesajScris: 01 Dec 2009, 15:46 
Neconectat
Site Admin

Nume forum:1
La multi ani! by Admin TTT (4020 mesaje), la 30-11-2007
La multi ani!
Fie ca Sfantul Andrei sa va aduca
trena de sanatate
si
prinos de bucurii!
Andreei si lui Andrei, prietenii nostrii de pe acest forum, un La multi ani special!

Echipa de la Rogoblen

Replica: La Multi Ani! by angela draganoiu (447 mesaje), la 30-11-2007
Tuturor celor care poarta numele sfintului Andrei ocrotitorul Romaniei, sa fiti sanatosi si bucurosi, sa aveti parte de ce este mai bun in lume.

Replica: De Sfantul Andrei, by Puiu Mic (208 mesaje), la 30-11-2007
Andreea si Andrei, sa fiti sanatosi!

Replica: La multi ani, by Georgeta Petrea-Manta (152 mesaje), la 30-11-2007
la Andreea si Andreiul nostru si la toti cei care il sebeaza pe Sfantul Andrei, astazi!
Stiati ca noi il serbam pe Sfant si nu pe cel ce poarta numele? Cica asa este crestineste.

Andrei - este numit si "Cel intai chemat", intrucat a raspuns primul chemarii lui Hristos la apostolat. Sfantul Apostol Andrei a fost fiul lui Iona si fratele lui Simon Petru. Evanghelia dupa Ioan mentioneaza ca inainte de a deveni ucenic al lui Iisus, Iona a fost ucenicul Sfantului Ioan Botezatorul (In. I, 35-40). Devine ucenicul lui Iisus, in urma marturiei Sfantului Ioan Botezatorul: "Iata, Mielul Domnului".
Fiind evreu, nu se poate afirma cu certitudine daca Andrei era numele sau real - acesta fiind de origine greceasca: Andréas sta in legatura cu andreia, "barbatie, indrazneala" (de la anér, andrós, "barbat"). Forma curenta este Andrei (feminin: Andreea), cu diminutivul Andi (adeseori grafiat Andy, dupa model occidental). In vechime, limba romana a cunoscut si alte forme ( Andruta, Andries, Andreica etc.), unele disparute cu timpul, altele pastrate doar ca nume de familie.

Replica: De by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 30-11-2007
Sfantul Andrei,
La multi ani pentru toti cei ce-i poarta numele si pentru toti prietenii lor.
Andrei Stancu, - imaginea ta cu scoici este super.

Replica: La multi ani si de la mine! by Stanoiu Constantin (259 mesaje), la 01-12-2007

Replica: Ma iertati pentru acest tardiv by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 01-12-2007
La multi ani!

Replica: La multzi ani! by cucos catalina (1635 mesaje), la 10-12-2007
M-am gandit la voi shi la tine Andrei shi la tine, Andreea! Iertatzi-mi intarzierea.

Replica: Catalina, by Andrei Stancu (195 mesaje), la 10-12-2007
de cand am citit azi dimineata in fuga despre revenirea ta, tot incerc sa-mi fac un pic de timp ca sa iti scriu si eu ceva, dar sanse mici. Tu si Letitia si celalalte fete parca ati luat energizante azi - sariti din topic in topic si cred ca numai diseara tarziu dupa mi se culca cele doua printese (iti mai aduci aminte cred ca printesa mea cea mica, face un an in curand?) voi putea citi tot ce ati scris voi aici. Asta, daca nu cumva, printesa cea mare nu imi face un scurt raport despre ce se mai scrie pe aici pe forum.
Am vrut sa-ti postez imaginea de mai jos sub imaginea ta, cea din apropierea podului magic, dar se pare ca nu am mai gasit topicul.
Multumiri pentru urari de la noi toti.

Replica: Andrei, by cucos catalina (1635 mesaje), la 10-12-2007
tot "Printzesa" sunt shi eu dezmierdata acum. Mi-a placut, cum itzi alintzi tu sotzia shi fiica shi ma gandeam cat este de minunat sa ai langa tine (ca femeie) - un astfel de sotz shi tata pentru copii. Shi uite! Ca shi eu sunt acum Printzesa. Printzul meu imi spune des "ai grija ce-tzi doreshti, ca s-ar putea sa tzi se shi indeplineasca!". Nu am uitat, cand mi-ai urat sa-mi gasesc sufletul pereche. La tine, in fiecare an Mosh Craciun va fi mai bogat. Anul acesta vei primi in dar un an de bucurie shi sanatate alaturi de cele doua Printzese ale tale, la anul doi ani... shi tot asha!
Multa sanatate, de aici, din peninsula.

Replica: Cred ca nu as mai fi intrat pe forum, by Andrei Stancu (195 mesaje), la 10-12-2007
in seara aceasta, dar printesa cea mare mi-a transmis ca mi-ai scris. Acum, in timp ce o tin pe printesa cea mica pe picioare, iti scriu, rememorand cu drag clipele in care ne scriam atat de des. Dupa nastere printesa mama a devenit printesa cea mare. O boala rea a facut-o sa nu se mai ridice din pat. Au urmat luni crancene, cand pe de o parte ma ocupam de fetita, iar pe cealalta parte trebuia sa o suplinesc pe sotia mea peste tot. Cumplit a fost ca am fost nevoiti sa ne descurcam singuri. Cand plecam o lasam pe papusa langa mamica ei cu laptele in incalzitor, pampersul alaturi si paturica la indemana. Au fost momente cand niste nori negri se adunau in mintea mea si fugeam acasa - imi era frica sa nu cumva sa o gasesc doar pe cea mica sau pe niciuna. Printesa cea mare a dovedit tuturor, inclusiv medicilor ca exista ceva in noi mai puternic decat boala si, dupa sase luni de impotenta functionala mi-a cerut intr-o zi sa o duc la ea la servici. Aici le-a cerut celor care o stiau sa o ajute. Batranii aceia, pe care ea i-a mangaiat in clipele lor de restriste sau de lipsa de contact cu realitatea, i-au dat imboldul. Incet, incet s-a intamplat un miracol si astazi gangureste cu noi, vesela si guresa la un loc cu printesa noastra cea mica. De pe 7 ianuarie, anul viitor se va reintoarce la servici.
Suntem fericiti ca suntem toti sanatosi. Iata miracolul, pe care noi oamenii omitem sa il vedem. Noi, familia noastra nu putem sa il ignoram.
Acelasi miracol il simt si la tine. Esti vesela si debordezi de implinire interioara. Iti urez sa ramai tot asa.
Daca nu ma voi mai intoarce pe forum pana dupa anul nou, sa stii ca am reusit sa plecam la munte, intr-o casuta taraneasca unde vom face focul cu lemne, vom cara apa de la izvor, ne vom bate cu bulgari de zapada si o vom plimba pe printesa cea mica cu saniuta.
Am gasit o inima plina de apa vietii si ti-o daruiesc tie, dar si celorlalti ce vor dori sa soarba din ea.

Replica: Am banuit ca by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 10-12-2007
ceva nu este bine la tine. Apoi mi-am spus ca probabil ii dai o mana de ajutor mamei si esti mai ocupat. Totusi, printre randuri am citit de mai multe ori ca Printesa ta mare este cam gingasa.
Ai dreptate: miracolele sunt langa noi, dar de multe ori le ignoram.
Zilele trecute, rememoram, razand cu printii mei (ca sa te citez!) cum spalam scutece toata ziua, cum le uscam deasupra aragazului, cum alergam (cu pile) dupa un ou in plus, fata de cel de la ratie sau cum stateam la coada de la 4 dimineata pentru doi litri de lapte. Se uitau la mine, ciudat si, apoi mi-au spus pe rand, fiecare in felul lui - Greu ti-a mai fost!
Am raspuns fara sovaire: Greu, dar a meritat la ce printi am eu astazi langa mine! Mi se pare minunat sa ii rog astazi sa se aplece ca sa ii pot saruta.
Rememorarea acelor sase luni de cosmar sa iti aduca si tie aceleasi cuvinte peste ani.

Replica: Din toata inima, by cucos catalina (1635 mesaje), la 11-12-2007
va doresc sa avetzi parte de acel timp al implinirii, Andrei! Daca Andreea s-a nascut de Craciun, acesta a fost un semn. Sa va dea Dumnezeu sanatatea shi puterea de care avetzi nevoie! Multzumesc pentru tot.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: