O primavara frumoasa, Gargaritelor!,by Raluca Popa (852 mesaje), la 01-03-2009 Un camp de ghiocei, atat pentru Gargaritele forumului, cat si pentru Gargaritele de la TTT!
Replica: Gargaritelor, by Stefanescu Elena (2609 mesaje), la 01-03-2009 de pe forum si celor de la TTT, va doresc tot ce este mai bun si mai frumos, soarele sa va incalzeasca sufletul in orice moment. Sa fiti iubite si fericite.
Replica: O primavara by tanasa clementina (1049 mesaje), la 01-03-2009 frumoasa doresc tuturor gargaritelor acestui forum. Echipei minunate de la TTT, un buchet mare de ghiocei.
Replica: 1 Martie by Doruletz Mic (1005 mesaje), la 01-03-2009
Topic: 1 Martie by Milos Alexandra-Andreea (16 mesaje), la 01-03-2009 Gargaritelor, aceasta este ziua pe care am asteptat-o foarte mult. In aceasta zi primesc multe martisoare. Mai jos este o felicitare pentru mami facuta manual la scoala.
Replica: Si by Milos Alexandra-Andreea (16 mesaje), la 01-03-2009 pentru voi...

Replica: Legenda martisorului by Milos Alexandra-Andreea (16 mesaje), la 01-03-2009 Legenda martisorului A fost odata ca niciodata, o vreme in care Soarele intruchipat intr-un barbat chipes obisnuia sa coboare pe pamant pentru a dansa hora in sate. Stiind care este noua pasiune a Soarelui, un dragon l-a urmarit si intr-una dintre aceste incursiuni pe pamant, l-a rapit si l-a aruncat intr-un beci, in castelul sau.
Pasarile au incetat sa cante iar copiii nu mai puteau sa rada, dar nimeni nu indraznea sa-l infrunte pe dragon.
Intr-una dintre zile, un tanar curajos a decis sa coboare in beci si sa salveze Soarele. Majoritatea oamenilor l-au insotit, dandu-i tanarului din puterea lor, pentru a reusi sa invinga puternicul dragon.
Calatoria sa a durat trei anotimpuri: vara, toamna si iarna. La sfarsitul ultimului, tanarul a reusit sa gaseasca castelul dragonului, unde era intemnitat Soarele. Si a inceput lupta, care a durat zile pana cand dragonul a fost infrant.
Fara puteri si ranit, tanarul a eliberat Soarele, reusind sa faca fericiti pe toti cei care-si pusesera ultimele sperante in el. Natura a reinviat, oamenii au inceput sa zambeasca din nou, doar flacaul nu a mai apucat sa vada primavara venind. Sangele cald din ranile sale cadea pe zapada.
In timp ce zapada se topea, flori albe, numite ghiocei, mesageri ai primaverii, rasareau din pamantul destelenit. Cand ultimul strop de sange al tanarului s-a scurs pe zapada imaculata, a murit fericit ca viata sa a servit unui scop atat de nobil.
De atunci oamenii obisnuiesc sa impleteasca doi ciucuri: unul alb si altul rosu. La inceputul lunii martie, barbatii ofera aceasta amuleta, numita martisor, fetelor pe care le iubesc.
Culoarea rosie reprezinta dragostea pentru tot ceea ce e frumos si ramane simbolul sangelui bravului tanar. Albul simbolizeaza puritatea, sanatatea si ghiocelul, prima floare care apare primavara.
Semnificati literara a martisorului este: micul martie. Un martie mai mic pe care sa-l purtam la piepturile noastre pentru ca iarna sa fie uitata si noul an sa inceapa.
Sper ca v-a placut povestea.
Gargarita micaReplica: Va by Alexandra Andreea (80 mesaje), la 01-03-2009
arat si eu niste ghiocei, dar in padure.
Replica: Gargarita mica, by Doruletz Mic (1005 mesaje), la 01-03-2009 as vrea sa am si eu o Gargarita ca tine, atat de speciala care sa-mi aduca asa un martisor de ziua mea. Iti multumesc pentru legenda, dar si pentru buchetelul de flori.
Am mutat topicul tau aici pentru ca Raluca deschisese deja unul si celalalte Gargarite au scris aici.
Sunt fericita pentru ca la noi este chiar o zi de primavara adevarata, cu soare si cer senin. Peste tot, oamenii alearga cu martisoare in pungute transparente si flori in mana. Unde? Cred ca spre cei pe care ii iubesc. Si pentru mine a batut azi cineva la usa sa ma anunte ca a venit primavara. Naluca mea draga, cu nasucul curgand (este racita) si cu caciulita pe o ureche, cu zambetul pana la urechi mi-a sunat la usa. Cand am deschis usa s-a aruncat in bratele mele si mi-a inmanat un buchetel cu ghiocei. Mi-a venit sa plang de fericire cand mi-a prins in piept un martisor de 1 leu. Atat de fericita incat am hotarat amandoua sa ne dezdrabalam in sunetul muzicii lui
Michel Fugain http://www.youtube.com/watch?v=B567l1G1WCs (tocmai descarcasem un pps ce circula azi pe net. Cred ca am primit mai mult de 10 astfel de mailuri astazi). Am cantat la pian, am dansat amandoua si am hotarat sa mergem la padure sa vedem ghioceii la fata locului.
Va doresc sa aveti inima la fel de plina de bucurie, cum am eu acum inainte de a pleca spre padure cu Naluca de mana.
O primavara fericita!

Replica: Interior by Alexandra Andreea (80 mesaje), la 01-03-2009
felicitare.
Replica: Gagarita mica, by Silvia Har (618 mesaje), la 01-03-2009 mama ta mai calca pe pamant de fericire? Nu cumva pluteste?
Si eu am felicitari de la fetitele mele si le tin ca pe o comoara intr-o cutie frumoasa din biblioteca.
Iti urez sa fii la fel de creativa si in viitor, iar azi sa primesti cel mai frumos martisor.
Si voua dragi Gargarite, cat mai multe martisoare, cu dragoste!
Replica: Va multumesc by Robotica TTT (243 mesaje), la 01-03-2009 si eu pentru urarile minunate. Eu, va doresc ce imi doresc cele doua finute ale mele.
Gargarita-Mica esti cool!
Doruletz si Naluca, plimbare placuta.
Replica: Si by Robotica TTT (243 mesaje), la 01-03-2009
Replica: Multumesc pentru ghiocei, by 0lteanu Emilia (586 mesaje), la 01-03-2009 iar voua, gargarite de pretutindeni, va doresc sa fiti fericite si sa aveti numai primaveri minunate.
Pentru Gargarita-Mica, mii de pupici si imbratisari. Sa ai o viata minunata.
Replica: Dragi Gargarite, by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 01-03-2009 sa aveti o primavara frumoasa care sa va aduca lumina si multa fericire in suflete.
Va daruiesc un martisor special.

Replica: Si tot pentru voi! by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 01-03-2009 Poate nu am reusit sa daruiesc un martisor fiecarei gargarite (sigur nu am reusit si va cer iertare) dar va doresc la fiecare:
Replica: Adriana, by Raluca Popa (852 mesaje), la 01-03-2009
esti atat de...f rumoasa! Special, pentru tine:
"A cunoaste. A iubi.
Inca-odata, iar si iara,
a cunoaste-nseamna
iarna,
a iubi e
primavara.
A iubi - aceasta vine
tare de departe-n mine.
A iubi - aceasta vine
tare de departe-n tine.
A cunoaste. A iubi.
Care-i drumul, ce te-ndeamna?
A cunoaste - ce-nseamna?
A iubi - de ce ti-e teama
printre flori si-n mare iarba?
Printre flori si-n mare iarba,
patima fara pacate
ne rastoarna-n infinit
cu rumoare si ardoare
de albine rencarnate.
Inc-odata, iar si iara
a iubi e primavara."
(Lucian Blaga - Primavara)
Replica: Raluca, by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 01-03-2009 multumesc pentru poezie. Multumesc din suflet! Te imbratisez cu drag.
Replica: Adriana, by Stefanescu Elena (2609 mesaje), la 01-03-2009 odata cu primavara ai prins viata, te simt mai bine si mai fericita. Sper sa ramai asa.
Replica: Sper si eu, Elena. by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 01-03-2009 Primavara intotdeauna m-a readus la viata. Mi-a dat speranta. Si asa se intampla si acum. Primavara este pur si simplu... primavara!
Replica: Ma bucur tare mult. by Stefanescu Elena (2609 mesaje), la 01-03-2009 Pe mine cred insa ca m-a cuprins astenia de primavara. Am o stare de neliniste.
Replica: Va daruiesc cate un martisor! by Racovita Adriana (3988 mesaje), la 01-03-2009 Sunt special pentru... gargarite!

Replica: Ghiocei pentru voi, Gargaritelor. by Maria Nistor (4945 mesaje), la 01-03-2009 Ce atmosfera frumoasa este aici cu voi printre martisoare si ghioceii.
Replica: Va doresc by RASA MARIA (96 mesaje), la 01-03-2009 o primavara plina de soare si bucurii!

Replica: O noua primavara frumoasa sa avetz by cucos catalina (1615 mesaje), la 01-03-2009 shi spiritul acestei minunate zile, sa va insotzeasca pe parcursul intregului an! Este a patra primavara, pe care o petrecem impreuna datorita perseverentei echipe TTT cu ajutorul Gargaritzelor shi Gargareilor. Dorintza mea la acest inceput de primavara este, sa ne intalnim sanatoshi shi peste altzi patru ani.
P.S. Nu uitatzi ca azi se aleg babele! A mea ramane tot pe 9.
Replica: Catalina, by Maria Nistor (4945 mesaje), la 01-03-2009 care este ultima zi a babelor? 12? Eu imi aleg 7. Asta, imi amintesc ca era data pe care o alegeam.
Replica: Maria, by cucos catalina (1615 mesaje), la 01-03-2009 babele se aleg intre 1 martie shi 9 martie!
Replica: A mea by Rosculet Adnana (248 mesaje), la 01-03-2009 este tot pe 9, Catalina.
Siruri negre de cocoare,
Ploi caldute si usoare,
Fir de ghiocel plapand,
Cantec inganat in gand,
Sarbatoare?
Asa sa va fie ziua mereu, Gargaritelor.
Adriana, multumesc pentru toate martisoarele cu care ai umplut forumul.
Replica: Doamne-ajuta, a venit si primavara! by Popescu Ioana (469 mesaje), la 01-03-2009 Azi ma gandesc la voi (gargarite si echipa TTT deopotriva) si va doresc o primavara frumoasa la fel ca sufletele voastre. O sa vedeti ca o sa fie bine!
Flori pentru voi si pentru un nou inceput, de fiecare data mai bun ca ultimul.
Cu mult drag,
Ioana

Replica: Martisor, glasul primaverii! by Sorescu Minerva (2095 mesaje), la 01-03-2009 
Replica: Se pare, by Admin TTT (3907 mesaje), la 01-03-2009 ca 1 martie a dat liber la zbor gargaritelor, altfel cum am putea denumi avalansa de mesaje de astazi? Sau poate este numai zvonul despre primavara?
Intai desteapta cornii un galben vis de viata
si clopotind speranta si ghioceii vin,
se limpezeste cerul si clocotind verdeata
se-nalta-n firul ierbii spre un azur divin.
Va multumesc in numele Gargaritelor de la TTT pentru mesajele de pe forum si pentru cele trimise prin mail si in numele lor va aduc o urare prin acest
link http://felicitari.tfm.ro/felicitari/11_martie/card658/
Replica: Cum a fost ieri, by Stefanescu Elena (2609 mesaje), la 02-03-2009 as vrea sa fie mereu, sa gasim zilnic atat de multe gargarite zburand libere pe aici.
TTT multumiri pentru urari.
Replica: Superbe urari, by Tudorancea Rodica (220 mesaje), la 02-03-2009 superbe clipele petrecute in compania voastra. Mi-ati facut o zi minunata.
Admin, linkul tau este minunat. Multumesc.
Replica: Martisoare pentru gargarite by Petroi Ana-Maria (1246 mesaje), la 02-03-2009
Replica: Link-ul este superb, Monica! by cucos catalina (1615 mesaje), la 03-03-2009 Sper sa am parte de o primavara la fel de vesela!
Replica: Gargarita by Stefanescu Elena (2609 mesaje), la 21-03-2009 Monica si pentru voi toate ce zburati pe aici.
Gargarita
Gargarita, o margica
Este o scanteie mica,
Printre noi se simte bine,
Si-n vizita la noi vine.
Este foarte curioasa
Ar vrea cu noi sa vorbeasca,
Are un rol pe Pamant,
Sa umble cu al nostru gand
De ce crezi ca vine ea,
Uneori pe mana ta?
Iti ia gandul si ti-l duce,
Si-napoi raspuns ti-aduce,
Are o menire mare
E o mare vrajitoare
Intr-o clipa vraji iti face,
Daca-i spui de cine-ti place.
Ochii cat un varf de ac
Cu ei te-a hipnotizat
Si cu rosia-i rochita
Te-ameteste intr-o clipa.
Daca o gargarita iti vine
Ai noroc si-ti merge bine,
Spune-i pe cine iubesti
Zboara si-ti aduce vesti!
Poezia este luata dupa un site cu poezii. Va regasiti in versurile ei?
Replica: Afara, by Stefanescu Elena (2609 mesaje), la 28-03-2009 a inceput sa se incalzeasca, deci
Vine, vine primavaraaaaaaaaa!Replica: O frumoasa zi by tanasa clementina (1049 mesaje), la 29-03-2009 de primavara va doresc si va aduc o crenguta de liliac alba.

Replica: Multumesc, by Bica Nistor (1261 mesaje), la 29-03-2009
Clementina. Mi-a saltat inima de bucurie si parca am intinerit brusc cand am vazut crenguta de liliac. Multumesc mult, mult. Sa ai parte de aceeasi bucurie pe care mi-ai adus-o mie acum.