Topic: Reluam zodiacul? by cucos catalina (1630 mesaje), la 06-01-2008 Cine-i nascut in ianuarie sa se ridice sus! Rog sa se onoreze invitatzia, ca am torturi multe shi vreau sa le impart. Este valabil shi pentru cei nascutzi sub zodia Capricorn, chiar daca ziua de nashtere a trecut, Postez pentru cele doua mici Cristiane, fructe shi fantana de ciocolata - sa fie la fel de dulci - pentru ca shtim cand s-au nascut ele!
Replica: Fain! by Marian Topala (535 mesaje), la 06-01-2008 Pe mine ma puteti considera nascut in aceasta luna asa ca va astept: somon cu castravete verde, salata boef (nu ma lasati langa platou ca nu o mai gustati!), carnati facuti ca la mama-acasa, gratar cu legume si peste, torturi (cat mai multe - dar atentie, la merengue cu crema cruda de ciocolata - a doua portie nu mai incape!) si un vin rosu (puterea ursului).
Apoi va astept sa facem o poza impreuna!
Cascada de ciocolata o sa ai tu la nunta, asa ca nu o trec pe lista.
Replica: Clar ca este a mea cascada! by cucos catalina (1630 mesaje), la 06-01-2008 Dar itzi fac shi tzie cadou una pentru nunta ta, daca nu mai eshti asha misterios shi ne spui shi noua ziua ta de nashtere. Sau vrei sa fii sarbatorit in fiecare luna? Bine! La multzi ani, Mariane, pentru ianuarie! Uite, itzi trimit shi o gargaritza, sa te ajute la fotografii!

Replica: Pai, by Marian Topala (535 mesaje), la 06-01-2008 evident in fiecare luna si, daca se poate, chiar de mai multe ori (v. imaginea de mai jos)!
Imi place sa fiu sarbatorit, dar si sa-i sarbatoresc si pe cei cu care rezonez: surprize, farse - tot tacamul!
Iti multumesc pentru urarile din aceasta luna.
P.S. Multam pentru Garga!
Replica: Mai am o problema! by cucos catalina (1630 mesaje), la 06-01-2008 Sa ma gandesc sub ce semn zodiacal te-ai nascut?! Nu prea pari a fi Capricorn, dar itzi fac un cadou, totushi.

Replica: Eu by Baloiu Victoria (58 mesaje), la 18-01-2008 ma ridic pentru ca sunt nascuta pe 18 ianuarie. Pentru Catalina am cautat un mac pe internet. Pe voi va astept tot la un tort merengue cu crema de ciocolata.
Replica: La multi ani, Vica! by Lamaita Ghilaciu (136 mesaje), la 18-01-2008 Pentru ca iti plac macii, ii postez astazi de ziua ta, tot niste maci. Ii tineam pentru Catalina.
Cand ai timp sa-mi spui si mie cum se face tortul de merengue. Sau este cumparat?
Replica: La multi ani by Zoica Maniu (230 mesaje), la 18-01-2008 si de la mine si la tot mai multe goblenuri cusute, Victorita!
Vreau si eu informatii despre tortul tau. Merengue este blat din albus cu zahar si mirodenii, nu?
Replica: Multumesc Gargarite bune pentru urari by Baloiu Victoria (58 mesaje), la 19-01-2008 In ceea ce priveste merengue este cum zici tu, Zoica - blat de bezea. In mijloc pun crema de cacao. Intotdeauna am avut succes cu acest tort.
Uite reteta pentru blat:
5 albusuri, 375 g zahar pudra si unt pentru uns tava.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul cate putin si se mai bate pina cand albusurile s-au intarit bine de tot. Se coc pe rand 4 foi, intinzind albusul potrivit de gros pe fundul tavii de tort (unsa cu unt si presarat cu faina, ca sa nu se lipeasca). Se scot foile numai dupa ce s-a racit foarte bine altfel se pot sfarama. Se pot face separat si cateva bezele mici pentru garnitura - fac cateva moturi cu aparatul de spritzat. Am si tava de tort - cea care se desface din jurul blatului si ramane tava numai - dar prefer sa fac blatul tot dreptunghiular cum fac de ani de zile.
Crema: 5 galbenuse, 300 g unt german, 100 g zahar pudra si 50 g cacao. Crema este cruda. Se amesteca toate ingredientele pe rand.
Replica: Cu intarziere pentru Victoria, by cucos catalina (1630 mesaje), la 23-01-2008 un "La multzi ani!" din inima shi toate urarile de fericire shi sanatate! Sa ai parte de tot ceea ce-tzi doreshti shi sa fii alaturi de cei dragi in cele mai importante momente din viatza ta! Multzumesc pentru mac shi Lamaitzei la fel.
Tortul tzi-l ofer cand intru in posesia arhivei calculatorului meu.