Acum este 31 Iul 2026, 23:12

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Vara magica - goblen lucrat de Irela
MesajScris: 14 Apr 2020, 06:24 
Neconectat

Nume forum:1
Va multumesc mult dragi prietene pentru mesaje.
Va imbratisez cu drag,

Gargarita anului 2016
Gargarita anului 2017
Gargarita anului 2018
Gargarita anului 2020

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Apr 2020, 07:02 
Neconectat

Irela, canta greierii la tine pe panza. Ii auzi?
Te felicit pentru finalizarea acestui model. Este deosebit de frumos. Multa munca, dar si rasplata este pe masura.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Apr 2020, 08:30 
Neconectat

Faceti plimbare fără mine?
Așteptați-mă, vă rog!

Felicitări, dragă Irela!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Apr 2020, 09:43 
Neconectat

Irela, felicitari pentru finalizarea setului de anotimpuri!
In urma cu multi ani – peste 30 – am lucrat si eu un set de goblenuri reprezentand cele patru anotimpuri.
Le primisem cadou de la cineva, erau pe panza pictata, prima panza cu adevarat pentru goblen pe care am lucrat. Am facut initierea pe goblenuri pictate pe canafas, asa cum se gaseau atunci in merceriie romanesti. “Anotimpurile” au fost procurate si aduse de cineva din vest si – din mana in mana, cu adaosuri (pentru ca asa se facea comertul pe atunci – au ajuns la mine. Nu aveau ate, nu aveau imagini reper… Mi-am procurat singura atele, am mai improvizat, am folosit bucatele mici de ata din mulineuri degrade… Incepute inainte de revolutie (“Toamna” terminata atunci, “Iarna” si “Primavara” lucrate cam pe jumatate, iar “Vara” deloc), au fost terminate abia acum doi ani. Le-am inramat si imi sunt dragi pentru ca sunt primele mele goblenuri adevarate.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Apr 2020, 18:24 
Neconectat

Iti multumesc mult draga Iuliea pentru vizita si pentru mesaj.

Am citit cu mult interes mesajul tau. Mi-a placut.
Sunt relativ nou venita in lumea goblenului (comparativ cu 30 de ani ai tai, cei 8 ai mei ma claseaza in lumea celor incepatori) si ma consider rasfatata ca am posibilitatea sa lucrez goblen avand la indemana tot ce imi trebuie (panza, fire, diagrame si mai ales oameni minunati care fac tot posibilul ca pasiunea sa se intrepatrunda cu relaxarea, am alaturi gargaritele la fel de pasionate cu care fac schimb de experienta, care ma sustin si ma incurajeaza neconditionat).
Ceea ce mi-ai spus, m-a convins ca pasiunea pentru frumos, pasiunea pentru goblen nu are limite.
Te felicit ca ai reusit atunci sa cosi goblen, te felicit ca nu ai lasat timpul sa estompeze pasiunea si cosi si acum goblen.
Te cred ca iubesti modelele tale. Nu cred ca exista gargarita care sa nu iubeasca ceea ce a cusut.
Sunt copiii nostri, sunt refugiul nostru. Alaturi de firele cusute cu drag si migala punem sentimentele noastre: dragoste atunci cand iubim si iubirea ne face fericite, lacrimi atunci cand ne doare, dragostea pentru cei carora le vom darui un goblen lucrat de noi, clipele de fericire, ne rugam atunci cand coasem o icoana, coasem impreuna cu firul de ata speranta, atunci cand simtim pana aici am putut.

In catalogul modelelor cu marca Rogoblen gasesti pentru fiecare moment din viata un model.
Aproape intotdeauna am cusut modelele care au avut legatura cu ceea ce simteam in acel moment. Nu am spus de multe ori trebuie sa cos acest model, am spus imi place, simt ca o sa ma ajute ca la final sa merg mai departe.

Cele patru modele magice fac parte din categoria modelelor cu lipici.
Am fost aici atunci cand s-au nascut si au primit numele. Unul dintre ele, Primavara magica, este finutul meu, iar de celelalte trei nu am reusit sa ma dezlipesc.
Le iubesc si cred ca si voi sunteti in asentimentul meu. Sunt frumoase si atunci cand sunt cusute iti aduc acea bucurie si mandrie pe care doar noi, gargaritele pasionate de goblen, o simtim.

Mi-ar face placere sa ni te alaturi cu un model din catalogul TTT. Sa ne arati felul in care lucrezi goblen, sa ne inveti din experienta ta.
Te asigur ca fiecare gargarita o sa iti fie alaturi si te mai asigur ca acul o sa prinda aripi.

Te imbratisez cu drag,

Gargarita anului 2016
Gargarita anului 2017
Gargarita anului 2018
Gargarita anului 2020

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Apr 2020, 18:30 
Neconectat

Elza draga, sa fie oare greierasii cantareti ascunsi prin iarba vinovati de relaxarea si energia pozitiva pe care o simt?
Multumesc mult pentru vizita si pentru mesaj si te imbratisez cu drag,

Gargarita anului 2016
Gargarita anului 2017
Gargarita anului 2018
Gargarita anului 2020

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 14 Apr 2020, 18:36 
Neconectat

Lenuta draga te-am asteptat.
Sa ni te alaturi in lumea idilica ce s-a nascut pe panza, sa ne plimbam alaturi pe cararile impodobite cu flori, sa ne scaldam ochii in albastrul infinit al cerului.
Multumesc pentru vizita si pentru mesaj si te imbratisez cu drag,

Gargarita anului 2016
Gargarita anului 2017
Gargarita anului 2018
Gargarita anului 2020

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 15 Apr 2020, 08:48 
Neconectat

Irela, iti multumesc foare mult pentru raspuns. M-a impresionat.
Vreau totusi sa clarific anumite aspecte pentru ca nu vreau sa se creada despre mine ca sunt cine stie ce zeita in ale goblenatului. Cu toata vechimea mea - sa zicem considerabila - eu sunt o incepatoare. Spun asta pentru ca au fost lungi perioade de intrerupere cand problemele vietii nu mi-au mai permis delectarea cu acul. In plus, ceea ce am lucrat la inceput a fost goblen imprimat si nu asa… ca la carte, cu diagrama. De putina vreme am inceput sa lucrez pe diagrama (am doar doua goblenuri finalizate). Cand am descoperit Rogoblen si forumul sau, am vazut cum lucreaza gargaritele, cum fac schimb de experienta, cum se sustin si se incurajeaza reciproc.
Ma consider o incepatoare in goblenitul adevarat. Am un singur model din catalogul TTT - “Imparatia iernii” - pe care l-am comandat dupa ce am urmarit secvente din timpul executiei aceluiasi model de catre tine, draga Irela. Multumesc pentru inspiratie. Cand ii va veni randul la lucru, cand il voi termina, daca va merita, vi-l voi arata.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: