Acum este 15 Apr 2026, 23:48

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Mantuitorul - goblen lucrat de SiLena
MesajScris: 28 Aug 2010, 16:47 
Neconectat

Nume forum:1

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: MÂNTUITORUL
MesajScris: 28 Aug 2010, 19:34 
Neconectat

Silena, te ghidez putin ca sa iti fie mai usor. Cand creezi un topic, te uiti cum au scris celelalte fete. Nu se scrie cu majuscule.
Aici, ar fi bine sa prezinti si atele, cum fac si celelalte fete.
Nu iti face griji. Incet, incet te descurci de ai sa ma intreci la umblat prin gradina.
Si eu lucrez goblen religios.
Tie iti doresc sa ai spor la lucru si te protejeze Mantuitorul.
Pupici, tie si Anastasiei.

Să fugi de fapta rea creştine,
Ascult-al Domnului cuvânt
Şi făptuieşte numai bine
Din leagăn până la mormânt

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Aug 2010, 19:57 
Neconectat

Mult spor iti doresc. Ai inceput un goblen foarte frumos. Desi nu sunt in mod deosebit atrasa de modelele religioase, aceasta icoana in particular imi place, aparte de faptul ca are niste culori vii si deosebite.

Mult succes si sa ai speranta in suflet!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Aug 2010, 20:38 
Neconectat

Mă bucur foarte tare ca ati venit in ajutorul meu, aici pe forum, drept pentru care vă mulțumesc. Până mă obișnuiesc cu felul în care trebuie atașată o fotografie, plus celelalte reguli, vă rog să aveți îngaduință cu mine. Eu îmi voi da silința să învaț repede și foarte important să nu mai repet greșelile făcute deja, probabil am fost cam repezită. Dacă poate vreun administrator de-al site-ului să modifice numele topicului scris de mine, l-aș ruga să intervină pentru a repara greșelile mele.
Am început cu aceast goblen și pentru că e prima dată când cos unul pe temă religioasă. Sunt pasionată de temele religioase, dar auzind fel de fel de interpretări mi-a fost teamă să încep unul. În toți cei peste 10 ani de când practic această pasiune, cele lumești au fost mai atractive pentru mine, decât cele spirituale. Așa suntem noi oamenii, întâi ne gândim la noi, apoi la Dumnezeu și la cele sfinte. Am decis să-mi schimb optiunile în materie de goblen, în sensul că mi-aș dori să încerc pe cele religioase ,deoarece intenționez să le dăruiesc celor dragi mie, oameni cu afinități spirituale deosebite, drept pentru care nu m-aș simți foarte bine dacă aș dărui un tablou cu o femeie nud, unui om cu trăire duhovnicească intensă.
Goblenul cu Mântuitorul l-am comandat anul trecut, cam tot pe vremea asta, dar l-am început în a doua săpămâna a postului Sfintei Mării de anul acesta, în jurul datei de 12 august. Făcând o comparație cu celelalte kit-uri lucrate de mine , acest model mi s-a părut că merge cu spor, poate o fi și din cauza motivației mele.
Următoarelel kit-uri pe care aș dori să le încerc ar fi cel al Sfinților Trei Ierarhi, a Sfântului Vasile- care e și patronul spiritual al soțului meu, al Sfinților Impărați Constantin și Elena, dar nu în ultimul rând pe Sfântul Ierarh Nectarie- un Sfânt drag inimilor noastre, dar la care nu îndrăznesc să mă gândesc ținând cont de mărimea lui.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Aug 2010, 21:07 
Neconectat

Sa ai mult spor la cusut!
Este un model deosebit si abia astept sa postezi noi episoade.
Te pup

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Aug 2010, 21:25 
Neconectat

Stasilena, te felicit pentru modelul pe care il lucrezi acum dar si pentru faptul ca incet, incet te-ai apropiat de Dumnezeu.
Spuneai ca modelul asta are ceva deosebit atunci cand il cosi si sa stii ca iti dau dreptate, dar cred eu ca acelasi lucru special il simti la fiecare model religios.
Eu iti doresc mult spor sa finalizezi cat mai repede acest goblen si sa le incepi pe toate celelalte pe care le doresti.

Pupici dulci

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Aug 2010, 22:06 
Neconectat

De Dumnezeu incerc sa ma apropii inca din copilarie insa, cu cat trece timpul, cu atat parca sunt mai departe de El. Societatea in care traim azi ne indeparteaza de cele Sfinte, ai nevoie de foarta multa rugaciune, de mult post si de milostenie ca Dumnezeu sa-ti dea cate o sansa la pocainta.

Imi zicea parintele duhovnic ca goblenurile religioase sunt simple tablouri decorative, ca ele nu pot tine loc de icoane, ca nu trebuie sa fie sfintite. Voi ce stiti in privinta asta????

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Aug 2010, 22:14 
Neconectat

Am sa-mi permit sa iti dau un raspuns la ceea ce intrebi: credinta este si trebuie sa fie in sufletul nostru, icoanele fie ele facute din hartie, pictate pe panza sau in goblen, ca atare sunt destinate pentru a ne aminti de Dumnezeu si cele sfinte, pentru a ne aduce o particica din El in casa noastra.
Cu atat mai mult un goblen, prin care cu efort "pictezi" pe panza imaginea unui sfant, ar trebui sa reprezinte un act de credinta.

Cred ca Sonia sau Geta sunt mult mai in masura sa iti dea un raspuns, eu mi-am exprimat parerea personala oricum. Aminteste-ti ca oricum, Dumnezeu cere din partea noastra sa iubim si sa facem mult bine in jurul nostru, pentru mine asa ceva este primordial.

La revedere!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Mantuitorul - goblen lucrat de SiLena
MesajScris: 29 Aug 2010, 20:23 
Neconectat

SiLena, ai ales un model deosebit, eu l-am terminat de curind, este usor de lucrat, iti doresc mult spor si aripioare harnicute la ac. Pupici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Aug 2010, 20:37 
Neconectat

CHIVU DANA scrie:
... credinta este si trebuie sa fie in sufletul nostru, icoanele fie ele facute din hartie, pictate pe panza sau in goblen, ca atare sunt destinate pentru a ne aminti de Dumnezeu si cele sfinte, pentru a ne aduce o particica din El in casa noastra.

Danuta, ai mare dreptate.

Apostu Elena-Mihaela scrie:
Imi zicea parintele duhovnic ca goblenurile religioase sunt simple tablouri decorative, ca ele nu pot tine loc de icoane, ca nu trebuie sa fie sfintite. Voi ce stiti in privinta asta????

SiLena, eu am sfintit pana acum goblenele Madona indurerata, Iconita si Mantuitorul si le am in casa pe post de icoane.
Pe de alta parte nu toate modelele religioase pot fi folosite ca si icoane (probabil la asta se refera parintele tau duhovnic). Spre exemplu modelul Dar divin pe care l-am cusut il am ca si simplu tablou pentru ca nu este o icoana. Trebuie sa avem mare grija cu asta pentru ca linia dintre modelele religioase icoane si cele care nu sunt icoane este destul de subtire. Ia de exemplu modelul Ruga catre Domnul si modelul Rugaciunea inimii. Cu toate ca sunt foarte asemanatoare, doar modelul Ruga catre Domnul este o icoana.
Sper ca ti-am putut fi de ajutor si ca am fost destul de explicita.

Pupici dulci si spor la lucru

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: