Acum este 30 Iul 2026, 00:37

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 112 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Bucurie, iarna - goblen lucrat de Danuta
MesajScris: 22 Feb 2012, 00:35 
Neconectat

Nume forum:1
Danuta, eu locuiesc in Sicilia, in extremitatea vestica, mai precis in Marsala. Este un orasel pe malul marii.
Daca nu gresesc, Sicilia este in climat Mediteranean (subtropical) cu nuanta oceanica. Se remarca prin ierni blande si umede si veri uscate si fierbinti. Suntem la sud de traseul izotermei de 10° C a lunii ianuarie unde precipitatiile sunt foarte scazute. Se contureaza un anotimp secetos care dureaza 6 luni. De aceea vara, aici, nu este pic de iarba, in schimb iarna, cand ploua, este vegetatie cat vezi cu ochii. Pe langa asta, mai avem si norocul, ca pe langa soarele arzator al verii, deseori sunt si vanturi de sud puternice (scirocco), ce aduc valuri de caldura dispre Sahara. Nu-ti spun cat este de nesuferit acest vant. Te sufoca pur si simplu. Pe langa faptul ca este arzator, este si puternic de indoaie copacii. De cele mai multe ori, produc incendii in natura.
Uneori poarta cu el nisip rosiatic african si ti-e mai mare dragul la facut curatenie. Intra peste tot. Imi amintesc, cand am lucrat in Cipru, m-am confruntat cu aceeasi problema.
Dar, in toate astea, avem un lucru bun si anume marea. Fiind la doar cativa kilometri de ea, aerul este un pic mai umed si mai racoros decat in interiorul insulei.
Monica, scuze de off-topic.
Danuta, te imbratisez.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Bucurie, iarna - goblen lucrat de Danuta
MesajScris: 22 Feb 2012, 22:58 
Neconectat

Nume forum:1
Iti multumesc pentru informatia atat de interesanta pe care mi-ai oferit-o, draga mea Alia. Intradevar, se vede ca ai ceva bataie de cap cu praful. Si la mine se aseaza peste tot, niciodata nu se termina, desi la mine nu este aceeasi situatie climatica de la tine. Mi-ar placea sa ne mai impartasim astfel de impresii, chiar despre obiceiurile care sunt in diverse zone unde locuim fiecare. Cred ca ar fi un schimb de informatii foarte interesant si de la sursa directa, un adaos important la cultura generala a fiecareia dintre noi.

Te pup, Alia, si mult succes cu praful.

O zi excelenta tuturor!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 112 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: