Acum este 16 Iun 2026, 12:03

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 104 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Peisaj de iarna - goblen lucrat de Lena
MesajScris: 09 Mar 2011, 08:31 
Neconectat

Nume forum:1
Culorile sunt foarte frumoase. Lena cum reusesti sa cosi fara rama?
Mult spor draga mea.
Te pup si te imbratisez.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 09 Mar 2011, 08:38 
Neconectat

Lena, imi place mult cum prinde viata peisajul tau de iarna. Mult spor iti doresc.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Mar 2011, 16:12 
Neconectat

Adelina, cu toate că e alb şi multă, multă zăpadă, petele de culoare dau o frumuseţe aparte modelului. Acum nu se vede prea bine, însă când vor apărea pomii, casuţa, totul, cu siguranţă că va arăta minunat. Ca de obicei, TTT înfăptuieşte minuni de pus pe pânză. Cusutul fără rămă mi se pare la fel de simplu cum ţi se pare ţie cusutul pe culori (pentru care ştii că te apreciez, pentru că mie nu-mi iese, sau mai bine zis nu am răbdare să cos astfel - trebuie să văd cum apar petice de personaje). Îţi mulţumesc pentru urare, pentru sărut şi îmbrăţişare. Ţi le trimit şi eu cu aceeaşi căldură venită dintr-un suflet fericit că a venit primăvara.

Alina, mă bucur tare mult că îţi place. Îţi mulţumesc frumos pentru vizită şi mult spor şi ţie în tot ceea ce lucrezi. Te sărut cu drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Mar 2011, 16:19 
Neconectat

Revin cu un nou episod. Am terminat cam o treime din model, mai exact partea de jos, cu zăpadă, de acum o să încep să lucrez la pomi şi să desăvârşesc elementele casei a cărei bază a început să se ivească.

Îi dau zor să lucrez cât mai repede pentru a nu mă lăsa prea mult aşteptată cu celălalt model.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Mar 2011, 18:15 
Neconectat

Lena, ai fost harnicuta, asa cum te stiu eu si nu numai. Admiratia fata de tine creste cu fiecare episod pe care il postezi, pentru modul in care lucrezi. Ma intreb cum reusesti sa strangi ata la fiecare punct astfel incat sa nu se modifice panza?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Mar 2011, 18:53 
Neconectat

Si eu sunt curioasa, cum face sa lucreze fara rama, dar asa de drept. Am incercat sa lucrez doua puncte la un goblen, dar am renuntat imediat la aceea idee. Este greu.
Pupici, Lena si mult spor la acusor.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 12 Mar 2011, 02:57 
Neconectat

Imi place mult cum lucrezi, pot spune ca ai un stil similar cu al meu. Mie mi-ar placea sa am consecventa de a lucra pe culori, caci am vazut ca este mai rapid oarecum lucrul, insa nu pot si eu am nevoie sa vad cum se iveste "ceva".
Sa stii ca am stat cateva momente bune sa deslusesc si eu ce animalut este in fond, cred ca este ori un catel ori vreo oaie.
Lucrul fara rama de sustinere si mie mi se pare o enigma totala, eu, asa cum spune si Deea, n-as putea sa lucrez fara ea, in schimb in cazul tau nu pare a conta acest lucru, pentru ca arata foarte bine panza lucrata.
Mult spor, asteptam casuta ca sa intram la caldurica!

Cu drag,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 12 Mar 2011, 07:43 
Neconectat

Fetelor, pentru că m-aţi întrebat toate cum de lucrez fărăr ramă, vă răspund cu un mesaj-citat dintr-un alt topic al meu, unde am explicat şi cu câteva fotografii:
Popescu Ileana Gabriela scrie:
Ralu, m-ai convins, îţi spun secretul meu, cum de reuşesc să lucrez fărăr gherghef. Glumesc! Nu este niciun secret, nicio mare inginerie, pur şi simplu răsucesc pânza în interior astfel încât partea pe care o cos să fie cât mai aproape de bază. Ai mai jos o fotografie, sper că destul de explicită. Dacă modelul este mai mare în lăţime (peste 50 cm), rotesc pânză dintr-un colţ, pe diagonală. Dezavantajul este că nu prea am cum să o prind, pentru că eu cos de jos în sus pe lăţimea de 1 cm pătrat (cât ţine o diagramă) şi trebuie să o rotesc/derotesc destul de des, - mi-ar fi incomod să modific mereu prinderea. Un alt dezavantaj ar fi acela că se murdăresc culorile, însă din fericire sunt uşor de spălat la final. Sunt sigură că dacă o să încerci o să îţi iasă din prima.

Faţă:

Spate:

Cât despre final, da, Lin, este întins şi fără nicio problemă la înrămare. Iar pentru acoperitul modelului, pentru a nu murdări culorile, Sonia mi-a oferit o soluţie destul de bună, pe care o să o aplic, însă la goblenele de dimensiuni mari, pentru că cele mici, cum este acesta, oricum îl lucrez rapid şi nu au timp să se murdărească. Cel mai greu mi-a fost la Magia Cascadei, pentru că avea înălţimea de 50 de centimetri şi la final se făcuse un sul foarte gros şi greu de ţinut în mână, însă cu răbdare a mers. Te sărut şi îţi mulţumesc frumos pentru vizită.

Ralu, îţi mulţumesc frumos pentru popas. Strânsul firului nu este o problemă, m-am obijnuit şi îl simt cât trebuie strâns. Te sărut cu drag.

Deea, mulţumesc frumos pentru vizită. Răspunsul la lucratul fără ramă l-am dat mai sus. Nu mi se pare greu, pur şi simplu ţine de modul în care am fost învăţată de la început. Îţi mulţumesc frumos pentru vizită şi te sărut cu drag.

Dănuţa, şi mie mi se par tot oiţe acele animăluţe. Poate la final, când o să se încadreze mai bine în peisaj o să se poată desluşi mai bine. Cât despre căsuţă, o să apară la final, probabil. În episodul următor o să aduc bradul din dreapta - iarăşi ţine de stilul meu de lucru: de la dreapta la stânga şi de jos în sus (adică diagramele în ordine descrescătoare). Te sărut şi mulţumesc pentru vizită.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 12 Mar 2011, 16:37 
Neconectat

Lena, draga mea, abia astept sa apara copacii inzapeziti.
Iti doresc aripioare fermecate la acusor.
Pupici dulci.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 13 Mar 2011, 07:41 
Neconectat

Lena, se contureaza foarte frumos iarna ta. Ma bucur ca ai prins-o pe panza si a putut sa vina si primavara. Sa o tii bine sa nu se mai intoarca.

Pupici dulci.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 104 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: