Acum este 09 Iun 2026, 12:05

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 104 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Nadejda - goblen lucrat de Danuta
MesajScris: 25 Feb 2012, 20:45 
Neconectat

Nume forum:1
Un semn ca am trecut pe aici:

Cu mult mult drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Feb 2012, 20:49 
Neconectat

Iunia, ce bine imi pare sa te vad.
Am observat ca stii ceva informatii despre Nadejda, nu stiu daca ai fi draguta sa impartasesti cu mine ceea ce stii despre aceasta tema.

Te pup si iti doresc o duminica frumoasa.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Feb 2012, 21:11 
Neconectat

Danuta, Nadejda noastra a fost o persoana reala. Drept dovada sta pictura lui Franz Xaver Winterhalter.
A fost o tanara aristocrata si matusa celebrului compozitor rus Nikolay Rimsky-Korsakov. A fost casatorita pe la 16-17 ani cu un aristocrat foarte frumos ce purta acelasi nume, Nikolai Rimsky-Korsakov, dar a divortat de el si a plecat in Franta, unde a fost membra a curtii lui Napoleon al III-lea. Ducea un fel de viata asemanator cu al unei eroine spaniole, predecesoara ei bineinteles, Teresa Cabarrús.
Numele ei real a este Barbara Dmitrievna Mergassov Rimsky-Korsakova.
Dupa plecarea ei in Franta nu s-a mai recasatorit in ciuda faptului ca era foarte curtata. Si se pare ca se ghida dupa: “I am free and independent. My mistakes are my mistakes. My success is my success. I believe in myself, I do everything alone and don't make a tragedy of it.”
Astea sunt spusele ei.

Pictura originala in ulei a lui Winterhalter care se afla expusa la Museé d'Orsay, in Franta.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Feb 2012, 21:29 
Neconectat

Danuta, chiar nu conteaza ca lucrezi mult sau putin, eu consider ca fiecare centimetru lucrat manual este minunat. Sa ai spor!
Te pup.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Feb 2012, 22:16 
Neconectat

Danuta, sa stii ca te urmaresc cu multa placere. Este un model delicat si imi place foarte mult, doar ca nu as sti unde sa il asez in casa la mine. Insa mi s-a lipit de suflet de mult timp si continui sa il admir. Ma bucur ca l-ai inceput si voi fi alaturi de tine la fiecare episod.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 25 Feb 2012, 22:56 
Neconectat

Nu dispera, scumpă Dănuţa.
Şi eu păţesc la fel ca tine, când îmi doresc să lucrez şi nu mai ajung la goblen de atâtea treburi.
Eşti de admirat şi lăudat şi eu te voi susţine în continuare.
Vei vedea că îl vei termina şi te vei gândi cu nostalgie ce minunat a fost să îl lucrezi.
Mult spor îţi doresc.
Iar când simţi că nu mai poţi de treburi şi nu ai timp de goblenat, gândeşte-te că îţi trimit pupici pe inimioară şi vei prinde aripi.
Pupici pe inimioară, scumpa mea.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 26 Feb 2012, 01:44 
Neconectat

Draga Danuta si eu te sustin si te urmaresc cu placere.
Trece el fondul si nu o sa mai disperi. Acum parca lucrezi pe loc, asa mi se pare si mie la fondurile mari.
Te imbratisez cu drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Feb 2012, 23:30 
Neconectat

Draga Iunia, iti multumesc din suflet pentru informatia primita, cat si pentru imagine. Este o curiozitate pe care am avut-o pentru mult timp, de cand am vazut prima data modelul aici pe forum. Pot sa spun si sper sa nu par malitioasa, ca modelul de la TTT este mai frumos decat imaginea reala, au infrumusetat-o pe Nadejda noastra. Dar imi pare bine sa aflu putin despre ea si ca a existat intradevar.
Te pup si iti doresc numai bine.

Gaby, imi pare bine intotdeauna sa te revad in topicul meu si iti multumesc pentru prezenta ta placuta. Si sa stii ca ai dreptate, uneori ne lasam influentate de gandurile negative poate, de aceea disperam usor, dar este adevarat ca fiecare punctulet cusut conteaza si ca este important mai presus de orice placerea pe care o obtinem din lucrul manual.
Iti multumesc, draga mea.

Marina, ca intotdeauna, esti dulce la suflet si la vorba. Cred ca uneori am probleme in a gusta, din moment ce, in loc sa incetez a privi tot timpul lucrurile in perspectiva sau sa ma gandesc la ce ar putea fi in loc la ceea ce este. Zilnic fac efortul sa nu am astfel de ganduri si sa-mi imbunatatesc actitudinea fata de prezent. In sine, sunt multumita ca am totusi timp sa lucrez zilnic la el, poate nu resusesc sa avansez prea mult, dar ma declar multumita. In plus, mi se pare un model foarte placut si usor, am spus ca mi se pare putin monoton lucrul la fond, dar sa stiti ca este placut.
Pupici si tie, draga mea.

Ralu, iti multumesc. Cred ca acest model vine bine intr-un culoar sau intr-un dormitor. Eu ma gandesc de pe acum ca am sa-l pun in dormitorul meu, desi l-am cam incarcat de tablouri. Imi plac atatea lucruri si atatea decoratii, incat nu as vrea ca apartamentul meu sa para incarcat, dar ma rog, inca mai este spatiu. Ha, ha, ha! Iti multumesc pentru sustinere si va fi o placere sa te am alaturi in acest proiect. Imi pare rau sincer ca eu nu pot face in mod frecvent acelasi lucru pentru voi, dragele mele, nu prea pot sa intru pe forum, dar stiti ca macar cu sufletul sunt intotdeauna cu voi.
Te imbratisez cu drag, Ralu.

Rodi, iti multumesc din suflet pentru sustinere si am sa te mai astept cu drag. Am inceput momentan putin din parul Nadejdei, deci am mai schimbat putin fondul. Am sa aduc un episod sper pe la sfarsitul saptamanii.

Va imbratisez cu drag si va urez toate cele bune.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Feb 2012, 11:24 
Neconectat

Danuta, nasica draga, imi place mult cum se contureaza goblenul tau.
Ma fascineaza aerul aristocratic pe care il emana Nadejda.
Sper sa-l cos si eu intr-o buna zi.
Te imbratisez si iti doresc mult spor.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Feb 2012, 11:52 
Neconectat

Danuta, Nadejda este pe lista preferintelor mele. Imi place mult de tot. Are ceva deosebit acest model. Mereu mi l-am dorit. Sper sa-l cumpar si eu candva.
Pana atunci, o sa-ti urmaresc cu mare placere episoadele.
Mult spor!
Pupici.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 104 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: