Acum este 22 Iul 2026, 06:07

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 58 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Batrana torcatoare - goblen lucrat de Anca
MesajScris: 21 Oct 2011, 14:44 
Neconectat

Nume forum:1
Nu stiam unde este bunicuta, dar am gasit-o pana la urma.

Monsted Peder

Nu ma jeli,
nu sunt un mit,
sunt doar un inger fericit.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 21 Oct 2011, 14:58 
Neconectat

Anca, uite ce cocheta este bunicuta!

Christian Heuser

Nu ma jeli,
nu sunt un mit,
sunt doar un inger fericit.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 31 Oct 2011, 16:32 
Neconectat

Lena, Mona si Danuta, abia acum incepe sa se contureze povestea mea cu acul.
Dupa ce am postat ultimul episod, am avut cam o saptamana la dispozitie si am reusit sa inaintez ceva mai consistent, chiar daca nu e ceea ce mi-as fi dorit.

Adnana, stateam si ma uitam la imaginile postate de tine si incercam sa-mi imaginez cate un episod din viata mea si a bunicii tale pentru fiecaare din ela. Doar in ultima nu se oglindeste, ca in rest ai punctat foarte bine.

Imaginea 1
Mereu purta șort peste rochii sau capoate, sa nu se murdareasca (acum, la bucatarie am inceput sa-l folosesc si eu, cu gandul la sfaturile ce-mi dadea ea, legate de șort), dar niciodata nu pleca prin sat cu el. Zicea ca il poarta sa-si protejeze hainele si sa nu se murdareasca prea tare, ca ea avea mereu ceva de facut si niciodata nu se vedea oboseala pe fata ei.
Cand mergea sa adune ouale de prin cuibare, venea cu buzunarele (erau destul de mari si mereu pline cu ceva, ca atunci cand il puneam la spalat trebuia sa fiu atenta ce faceam cu acele lucruri ca mi le cerea cand avea nevoie) pline si cand erau prea multe le punea in poale. Acum ca venise vorba de strans oua, imi aduc aminte ca era randul meu sa fac acest lucru intr-o zi, dar cum gasim numai un ou, am zis ca-l duc mai tarziu in casa, l-am pus in buzunar si am uitat de el. Asa ca, la un moment dat, mi-am dat seama ca omleta era deja gata.
Acum, acest serviciu i-a ramas Claudiei si atunci cand merge la bunicul, primul lucru pe care il face este sa mearga pe la cuibare. Stati linistite ca si aici episoadele nu au intarziat sa apara. Nu-i placea sa le puna prin buzunare si cum manutele ei erau prea mici pentru cate vroia sa ia, le scapa pe jos si omleta era facuta. Deci, istoria se repeta, dar in alt mod.

Imaginea 2
Casuta de la tara - aici ma refer la cea pe care o avea in Ardeal. Ce amintiri frumoase si ce nostalgie! Cam asa arata, doar ca era acoperita cu tigla (acolo, asa ceva se useaza la acoperis). Mi-ar fi placut sa aiba stuf, mi se parea mai interesanta, ca apa nu putea sa ajunga in casa.
Ca si Bica cand merge la casa de la tara, in fiecare vara era data cu var, atat inauntru cat si pe dinafara, scotea totul din casa si lasa la aerisit. Pe timp de vara avea mai putin de lucru prin gradina si se ocupa de casa pana in cele mai mici detalii.

Imaginea 3
Da, Adnana, ma regasesc in imaginea fetitei, eram blonda, parul mereu lung si cu codite, ca si acum cand ma gandesc la momentele cand trebuia sa mi le faca mamica dimineata, era o tragedie. Prefeam sa merg nepieptanata la scoala, numai sa nu mai fiu trasa de par. Cat tanjeam si eu sa am par scurt, dar mama nu stia decat una si buna: imi sta bine cu codite. De aceea am preferat pentru Claudia sa nu o chinui (chiar daca ea ar vrea sa-l aiba lung, dar fara sa o trag), ci atunci cand va fi in stare sa si-l ingrijeasca singura, si-l va lasa cum va dori.
Aveam si pisici, intr-un timp am avut si unul alb cu negru, iar cand avea puiuti ne cataram prin podul surii numai sa vedem cati sunt si de ce culoare.
Multe peripetii mai faceam, mai ales dorind sa-i copii pe cei doi frati ai mei.

Imaginea 4
Bunicii mele ii placeau florile si le ingrijea cu mult drag. Practic, era neobosita in toate si in tot si pe ce punea mana, totul prindea viata. Poate dragostea pentru flori am mostenit-o de la ea, pentru ca imi plac foarte mult, iar gradinuta mea, am costruit-o de la temelie pe cand era numai o balarie si pietre ca nu puteai sa bagi harletul in pamant.
In aceasta imagine, parca o vad impletind, de acum faimosii ei ciorapi de lana.

Imaginea 5
Nu tin minte sa fi purtat vreodata palarie, dar cand pleca in sat, ii placea sa se imbrace elagant. Avea rochii foarte frumoase pe care le primea de la copii ei de peste hotare, cu șalutul mereu asortat si cum era mereu o frumoasa prezenta, atat prin cea exterioara cat si cea interioara, se facea merau indragita.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Noi 2011, 08:57 
Neconectat

Minunata noua fila din povestea ta, Anca, si minunate filele pe care ni le impartasesti din povestea vietii bunicutei tale. Pupici si sa ai mult spor si in continuare. Te astept nerabdatoare cu noi povesti.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Noi 2011, 09:39 
Neconectat

Anca, povestea ta este foarte frumoasa. Te asteptam cu povesti noi, dar si cu episoade la fel de frumoase ca acesta.
Te pupa,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Noi 2011, 17:16 
Neconectat

Anca, ce frumos povestesti.
Mai vreau!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Noi 2011, 19:31 
Neconectat

Draga Anca, ii aduc bunicutei tale o floare, ca sa zambeasca un picut. Spor la treaba!
Pup dulce.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Noi 2011, 23:38 
Neconectat

Anca, ce frumoase amintiri ne prezinti. Intotdeauna citesc cu multa placere si imi aduc si eu aminte de toate boroboatele facute in copilaria pe care am petrecut-o la bunici.
Te pup si de abia astept continuarea.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 58 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: