Acum este 30 Apr 2026, 21:40

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 112 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Bucurie, iarna - goblen lucrat de Danuta
MesajScris: 26 Ian 2012, 17:36 
Neconectat

Nume forum:1
Vin in fine cu un nou episod. De fapt imaginea este de saptamana trecuta, nu am reusit sa o postez pana acum. Sper sa va placa. Cineva stie vreo metoda asa incat colturile goblenului sa fie cat mai drepte, pentru a nu pierde spatiu atunci cand se trimite la inramat? Astept sugestii.
Va pup si va doresc o zi cat mai interesanta.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 26 Ian 2012, 18:04 
Neconectat

Danuta, ai avansat destul de mult. Imi place chipul omului de zapada.
Mult spor pe mai departe.
Te pupa,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 26 Ian 2012, 22:10 
Neconectat

Este chiar haios omul de zapada, dar si mai mult imi plac prietenii lui. Aripioare la ac, Danuta!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Ian 2012, 08:54 
Neconectat

O iarna frumoasa si vesela a aparut pe panza la tine, Danuta.
Mult spor in continuare!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Ian 2012, 10:50 
Neconectat

Danuta, colturile pot fi perfecte, dar depinde atat de modul nostru de lucru, cat si de ghergheful pe care il lucram. Cat despre modul tau de lucru, nu este nimic de obiectat pentru ca este impecabil, vazand si cat esti de perfectionista, dar in acest caz de vina este rama pe care ai montat modelul, mai ales ca, pasul de la ata cu care l-ai fixat este destul de mare, iar in coltul stanga sus nici nu ajunge pana la capat si acesta este motivul pentru care modelul se va deforma putin.
Dar in momentul in care il vei inrama si persoana care o va face, stie sa-si face lucrul lui foarte bine, nu-ti va fura prea mult din model si va veni perfect, doar ca in multe cazuri, acest lucru este destul de rar intalnit.

Se contureaza din ce in ce mai frumos povestea ta de iarna. Acelasi spor, Danuta!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 27 Ian 2012, 22:01 
Neconectat

Danuta, ai cusut mai mult de jumatate din model. Ce frumos este! Si ce personaje simpatice au aparut!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Ian 2012, 03:24 
Neconectat

Gargarite dragi, va multumesc mult pentru aprecieri cat si pentru faptul ca ma ambitionati si mai mult sa lucrez la goblen. Uneori, intre atatea treburi, ma simt putin vinovata ca lucrez la el, trebuie sa recunosc, desi imi ofera momente de multa relaxare, ca sa nu mai mentionez si satisfactia de a vedea ca "iese" ceva dupa mainile mele, ca sa zic asa.
Acum parca mai este putin si-l termin, desi stiti voi, cand suntem pe ultima suta de metri, lucrul pare etern. Am asa o efuziune dupa ce trec de jumatate, incep sa ma gandesc deja la urmatorul model sau cum il voi inrama pe cel in lucru.
Din pacate, aici, tocmai datorita faptului ca nu se lucreaza goblen, cei de la firmele de inramari nu prea stiu cum se inrameaza in goblen. Asa ca o anecdota, va povestesc ca am trimis in fine la inramat Vela in amurg, un model pe care il aveam mai demult in lucru si l-am terminat deja de ceva timp. Prima data am fost cu cel care imi inrama de obicei toate tablourile sau goblenurile si vroia neaparat sa-l inramez cu partea din spate, ca era mai interesant, ca se vedea cine stie cum textura goblenului. In fine. Dupa niste detalii pe care le-am avut cu acel domn, am fost la alta firma, le-am explicat cum trebuie inramat, sa nu se piarda prea mult din margini etc. Pai ce sa va spun, cand am fost sa-l iau gata facut, il pusesera pe spate (!). Noroc ca inca nu era fixata rama. Nu mai spun de preturi, care sunt absolut exorbitante. Sper ca pe luni sa va arat la Colectie ultimele doua goblenuri pe care le-am realizat.

Anca, ai dreptate, cred ca rama pe care se fixeaza panza are un rol decisiv in felul cum se formeaza marginile si colturile pe parcursul lucrului. Desi, pot sa spun, ca in acest caz ma declar cat de cat multumita, doar in partea de sus s-a ridicat putin panza, dar se pare ca de data aceasta nu voi pierde prea mult din suprafata cusuta atunci cand il voi trimite la inramat. Caci, primele goblenuri pe care le-am lucrat au fost strambe de tot. Am mai incercat eu sa le calc, sa le stropesc cu putina apa, dar nu am vazut nici o schimbare majora. Mi-este frica sa le ud de tot, nu cumva sa iasa culorile, stiu ca unele dintre voi au spalat anumite modele, dar nu stiu ce sa fac.

Sper sa aduc finalul cat de curand.
Va pup si va urez sa aveti parte de un sfarsit de saptamana cat mai interesant. Noi am fost invitati la o nunta care este mai "fastuoasa", nici nu stiu ce sa-mi pun.
La revedere, fetelor!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Ian 2012, 20:14 
Neconectat

Danuta, frumoasa mea Barbie, ce mult ai avansat la acest model gingas. Si este asa de frumos. Mult spor in continuare si te astept nerabdatoare cu un nou episod sau poate cu finalul.
Deja sunt curioasa cu ce vei continua.
Draga mea, si mie mi se deformeaza colturile. Eu comand ramele de la TTT si imi pun iubitul sa mi le inrameze. Se chinuie ceva timp, dar totul iese minunat.
Te pupa,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 28 Ian 2012, 22:20 
Neconectat

Danuta, foarte frumos modelul, iar omul de zapada este de vis. Sa ai spor!
Te pup.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 29 Ian 2012, 00:30 
Neconectat

Minunate personajele tale şi atât de haioase, dragă Dănuţa.
Şi uşor-uşor te apropi de final.
Te voi urmări cu drag.
Mult spor îţi doresc.
Pupici pe inimioară.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 112 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: