Acum este 11 Mar 2026, 05:42

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Moara de vant, toamna - goblen lucrat de Oana
MesajScris: 29 Sep 2009, 14:20 
Neconectat

Nume forum:1
Moara de vant, toamna by Oana Sandulesei (313 mesaje), la 05-11-2008

Asa cum va "amenintam", incep o noua prezentare si un nou goblen. Nu voi avea sporul de la Iconita fiindca acesta mi se pare mult mai greu. Desi este micut, are 17 culori, este destul de dificil.
Prima fotografie, prezentare generala.

Replica: Fotografia 2 by Oana Sandulesei (313 mesaje), la 05-11-2008

Panza este pregatita de lucru.

Aici ar trebui sa va povestesc ceva, ca sa invatati si voi din experienta mea. De obicei, numar punctele inainte de a fixa ghergheful. Ei, de data asta nu am facut la fel. Ce s-a intamplat? M-am trezit ca, dupa ce inaintasem o bucata micuta, dar semnificativa, nu imi mai ieseau casutele. Si cand am numarat, eu de fapt coseam pe marginea mai mica. A trebuit sa descos tot ce lucrasem, nu mi-a luat mult timp, dar a fost destul ca sa ma demoralizeze si sa abandonez modelul vreo doua zile. Dupa care mi-am facut curaj si m-am reapucat de treaba.

Replica: Oana, by Adriana Nicuta (4593 mesaje), la 05-11-2008

este frumos si iti doresc sa ai spor la el. Are multe culori si... stiu, ca "inaintam" incet (asa am patit si eu la Ingerica).
Un pupic si o imbratisare.

Replica: Fotografia 3, by Oana Sandulesei (313 mesaje), la 05-11-2008

O bucata din prima plansa.

Dupa cum vedeti, este destul de chinuitor pentru ca sunt multe culori pe casuta. Nu ma sperii eu asa usor, am cusut si modele mai grele. Cred ca totusi partea aceasta de jos a fost cel mai greu de cusut, din cate m-am uitat pe planse, urmeaza un pic mai usor.

Intre timp, sotul meu a perfectat ghergheful, il voi folosi la modelele urmatoare.

Nu va fi un serial zilnic, pentru ca nu cred ca voi coase zilnic, acum ca ziua a mai scazut si se insereaza asa repede. Voi incerca sa pastrez un ritm constant.

Va pup,
Gargarita-Floare-Calatoare

Replica: Sunt foarte curioasa! by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 05-11-2008

Este un model micut, dar destul de complicat. Imi plac foarte mult culorile si abia astept sa vad cum se contureaza.
Sa ai mult spor!

O imbratisare mare pentru tine Gargarita - Floare - Calatoare.

Replica: Oana, by Petroi Ana-Maria (1261 mesaje), la 05-11-2008

ai inceput un model micut, dar bine conturat. Are niste nuante superbe si cum primele puncte au aparut nu imi ramane decat sa iti urez sa ai motoras la ac in continuare.
Te imbratisez si o seara frumoasa.

Replica: Oana, by bolog-ilici claudia (30 mesaje), la 05-11-2008

am si eu acest goblen cusut si este tare dragut. Daca vrei, o sa postez fotografie cu el poate te impulsionez sa-l faci mai cu spor.

Replica: Claudia, by Oana Sandulesei (313 mesaje), la 06-11-2008

il stiu cum arata cusut, cumatra mea l-a lucrat mai demult. Dar ea a zis ca "se coase imediat, ca este un model mic" si, acum, cand il lucrez, imi dau seama ca nu este chiar asa usor.

Poate la sfarsit facem o comparatie intre ele, ce zici?

Replica: Oana, by Popescu Ioana (484 mesaje), la 06-11-2008

as vrea sa posteze Claudia goblenul cusut. Ai reusit sa-mi trezesti interesul cu coltisorul pe care l-ai cusut. Are niste culori superbe. Cred ca-i o frumusete. Spor la goblenit (stiu ca nu asa se spune, dar eu asa-i spun de vreo patru ani). Nici eu nu cos in fiecare zi, deci mai am o colega de ritm.
Te pup.

Replica: Oana, by Stefanescu Elena (2776 mesaje), la 06-11-2008

Ma bucur de "amenintare". Este un model frumos tare. Mult spor sa ai si o zi tare tare frumoasa asa cum este goblenul tau.

Replica: Oana, by Patruleasa Jeni (185 mesaje), la 04-01-2009

ce mai face moara ta? A pierdut din avant pentru ca a venit gerul?
Eu sper sa ai mii de aripioare la ac si sa o termini cat mai repede pentru ca este o micutenie, cum zice Elena.
Pupici.

Replica: Salutare fetelor by Oana Sandulesei (313 mesaje), la 04-01-2009

si La multi ani! si multe impliniri in anul ce urmeaza. Si cat mai multe modele frumoase!

Am avut spor in micul concediu de sarbatori si iata ca Moara este aproape gata. Mai lucrasem si inainte cate ceva la ea, dar acum sunt chiar aproape de final. Daca mai aveam cateva zile de concediu, probabil ca o terminam. A iesit foarte frumoasa moara mea de vant si deja am vazut pe site ceva care m-a incantat (sunt mai multe ceva-uri, dar unul mi-a atras in special atentia). Mai vad eu ...

Va pup cu mult drag, va imbratisez pe toate si imi doresc sa ramanem Gargarite cat mai mult timp.

Gargarita-Floare-Calatoare

Replica: La multi ani, Oana by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 04-01-2009

si felicitari pentru Moara! Acum avem unde sa macinam faina pentru painea noastra cea de toate zilele! Da, o figura de stil, dar sa stiti ca eu chiar fac paine acasa.

Replica: Oana, by Adriana Nicuta (4593 mesaje), la 04-01-2009

este frumoasa! Inca un picut si o termini.
Minerva, painea de casa este cea mai buna. Cel putin, mie asa mi se pare.

Replica: Adriana, by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 04-01-2009

noi nu mai putem manca decat astfel de paine. Am mai incercat sa luam si din comert, dar in primul rand ca nu ne mai place si parca nici nu ne saturam.

Replica: Oana, by Doi na (598 mesaje), la 04-01-2009

juri ca-i pictura! Spor sa o termini repede ca este tare frumoasa.
Dupa ce o termini, imi macini si mie niste faina integrala? Vreau sa fac paine intermediara, dar nu gasesc faina.

Replica: Doi na, by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 04-01-2009

noi am vorbit cu un morar care are moara lui si ne serveste asa cum dorim, dar sigur la moara Oanei se va macina cea mai buna faina.

Replica: Oana, by Popescu Ioana (484 mesaje), la 04-01-2009

chiar pare o pictura. Este mult mai frumoasa decat in fotografia de control. Felicitari!

Replica: Oana, by Stefanescu Elena (2776 mesaje), la 04-01-2009

cat de frumos este goblenutul! Mult spor in continuare! Ce urmeaza, dupa?

Replica: Minerva, by Adriana Nicuta (4593 mesaje), la 05-01-2009

si mama mai face la aragaz, dar sa stii ca nu are acelasi gust ca cea coapta in rola. Sau mi se pare mie si este vorba doar de magia bunicii?

Replica: Oana, by Tudorancea Rodica (262 mesaje), la 05-01-2009

este neasteptat de frumos. Culorile sunt toate o poezie. Hai, ca mai este chiar putin!

Gargaritelor, eu vreau sa fac paine la aparatul de facut paine. Am vazut la o prietena. Aparatul framanta, el coace, el ti-o tine calduta cam 1/2 de ora. O face din amestec de faina alba cu faina integrala. Faina integrala o are tot asa, de la un morar. Adauga si seminte si sa stiti ca este minunata. La Revelion am mancat mai multa paine decat mancare. Si nu am fost singura.

Replica: Impreuna by Oana Sandulesei (313 mesaje), la 06-01-2009

cu fratele meu am pus bani si de Mos Craciun le-am luat parintilor nostri un cuptor din acesta de facut paine. Desi au fost putin reticenti initial (cand au citit prospectul), cu toate ca si-l doreau, au facut recent paine la el si au fost super incantati de gustul de paine adevarata. Iar marele avantaj este ca poti face orice fel de paine vrei la el, si nici nu trebuie sa muncesti foarte mult pentru asta.

Multumesc pentru aprecieri. Am mai lucrat putin. Daca Doamne-Doamne ma ajuta, termin Moara saptamana aceasta. Stiu ca va fi coada la faina, dar cum clientii nu sunt pretentiosi, cred ca o scoatem noi la capat cumva, nu?

Inca nu stiu ce va urma la cusut, daca va puteti inchipui asa ceva.

Replica: Draga Oana, by Ionita Victorita (694 mesaje), la 06-01-2009

aparat de facut paine ai, moara ai... iti doresc doar vant peste ac sa se invirta moara mai repede.

Replica: Oana, by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 06-01-2009

eu am cuptorul de 4 ani si sunt tare incantata. Are un meniu diversificat; am facut paine cu cele mai diverse incrediente, fulgi de cartofi, lapte praf, tarate, etc. iar in ziua de Craciun eu faceam cozonac pentru ca intr-adevar este foarte simplu.

Mult spor la macinat dupa ce termini moara!

Replica: Oana, by tanasa clementina (1371 mesaje), la 06-01-2009

este o adevarata pictura, iar culorile pastelate mai frumoase decat fotografia de control. Iti doresc sa ai viteza la ac si sa-l termini cat mai repede.

Replica: Oana, by Adriana Nicuta (4593 mesaje), la 13-01-2009

nici o ata la Moara?!

Replica: Este gata, by Oana Sandulesei (313 mesaje), la 15-01-2009

dar l-am dus la inramat si abia spre sfarsitul saptamanii il voi avea.
Intre timp, am luat o pauza (saptamana asta nu am cusut nimic). Cred ca simteam nevoia de o pauza.
Incerc sa ma hotarasc cu ce sa continui: Gargarita sau... un alt model, foarte frumos, dar care cred ca imi va lua ceva timp sa-l cos.

Replica: Abia astept by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 15-01-2009

sa-l vad inramat. Culorile sunt minunate.

Si sunt tare nerabdatoare sa vad ce surpriza ne pregatesti.

Replica: Abia astept si eu by Adriana Nicuta (4593 mesaje), la 16-01-2009

sa il vad inramat.

Replica: Adaugati-ma, by Bica Nistor (1425 mesaje), la 16-01-2009

si pe mine la
Citat:
Abia astept sa-l vad inramat
.

Replica: L-ati asteptat. by Oana Sandulesei (313 mesaje), la 17-01-2009

Iata-l. Asa cum a zis doamna de la magazin, a iesit "o bomboana". La casa mea, va impobodi holul, impreuna cu cealalta moara expusa la colectia mea.

Replica: Oana by Amalia Avramescu (150 mesaje), la 17-01-2009

si goblenul si inramarea sunt o nebunie. Culmea, imbinate realizeaza mai mult decat o bijuterie.
Te felicit si iti urez sa il asezi acolo unde visezi tu. Sa inteleg ca acolo unde stai tu este tranzitoriu?

Replica: Deocamdata by Oana Sandulesei (313 mesaje), la 17-01-2009

stam in chirie, dar speram la casa noastra intr-o zi.

Replica: Oana, by Amalia Avramescu (150 mesaje), la 17-01-2009

sigur o sa aveti o casa a voastra, intr-o zi. La cat de ambitioasa esti tu, nici nu cred altfel!
Te pup.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: