Burj Al Arab by Maria Nistor (5039 mesaje), la 26-07-2008 sau
Turnul Arabilor, hotelul de lux cu forma unei vele, construit pe o insula artificiala.
Pentru Gargaritele care nu au hotarat inca unde vor pleaca in vacanta.
Replica: Internul. by Maria Nistor (5039 mesaje), la 26-07-2008 Sa nu ne ratacim, am hotarat sa aduc cateva imagini pentru a ne orienta mai usor.
Intarea in camere este cam asa.
Replica: Pentru Gargaritele TTT. by Maria Nistor (5039 mesaje), la 26-07-2008 Cred ca sunteti de acord sa le oferim cei mai bun.
Replica: Detalii by Maria Nistor (5039 mesaje), la 26-07-2008
Replica: Sa by Maria Nistor (5039 mesaje), la 26-07-2008 nu uit. Se poate ajunge si cu elicopterul.
Replica: Detalii. by Maria Nistor (5039 mesaje), la 26-07-2008 Replica: Detalii. by Maria Nistor (5039 mesaje), la 26-07-2008
Replica: Nu aveti apetit? by Maria Nistor (5039 mesaje), la 26-07-2008 Restaurantul este primul plan. Evident, panorama este pe masura.
Replica: Detalii by Maria Nistor (5039 mesaje), la 26-07-2008 Replica: Detalii by Maria Nistor (5039 mesaje), la 26-07-2008
Replica: Seara by Maria Nistor (5039 mesaje), la 26-07-2008
Replica: Eu by Maria Nistor (5039 mesaje), la 26-07-2008
m-am hotarat.
Replica: Burj Al Arab by Maria Nistor (5039 mesaje), la 26-07-2008
Replica: Detalii by Maria Nistor (5039 mesaje), la 27-07-2008 De dimineata, un pic de miscare.
Replica: Detalii by Maria Nistor (5039 mesaje), la 27-07-2008
Replica: Sa fie cu spor! by Anitescu Constanta (71 mesaje), la 27-07-2008 Replica: Spor, by Nedelcu Beatrice (34 mesaje), la 27-07-2008
Maria! Este frumos si in realitate este scump.
Replica: Inca un model interesant. by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 27-07-2008 Esti neobosita. Credeam ca pana luni faci pauza, dar m-ai uimit cu acest nou model.
Sa ai o duminica frumoasa si mult spor de luni.
Replica: Multumim, by Valery Antemie (768 mesaje), la 27-07-2008 pentru voiajul pana in Emirate si spor la lucru!
Replica: Sa ai spor! by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 27-07-2008 Am auzit ca in Dubai sunt foarte cautate goblenurile.
Replica: Maria, by Admin TTT (4020 mesaje), la 27-07-2008 multumim pentru darul facut de ziua ta, gargaritelor de la TTT. Iti trimit si eu un La multi ani cu sanatate si multe bucurii, inclusiv satisfactia de a-ti vedea goblenurile preferate, cusute.
Referitor la Burj Al Arab, aflati ca acest goblen a fost initial chiar comanda a unui arab si aceasta se intampla in timp ce eram oaspeti la Camera de comert a Dubaiului, intampinati de fratele sheicului.
Am si acum mailul in care ii povesteam unei prietene de suflet, amintirile, atunci proaspete, referitoare la Burj Al Arab. Vi le redau mai jos. Da, am platit 75 de dolari, agentiei de turism din Dubai pentru a obtine voucherul ce imi dadea dreptul sa vizitez Burj Al Arab.
.....
De la intrarea pe aleea principala esti preluat cu niste masini micute si dus pana la intrarea in hotel.
De aici incep povestile. La intrare, daca vrei, iti faci o fotografie langa chipul seicului si apoi intri in holul principal de la parter.
Totul iti taie rasuflarea. Marimea holului, pavimentul, peretii, mobilierul, dar, cel mai mult te uluieste cascada. Paralel cu scarile curge o cascada: apa si lumini calde (galben auriu pana la maron cald cu nuante de brick = nuante de apus, toamna).
Urci scarile si ajungi la primul nivel pe care poti sa-l vizitezi: magazine de lux (majoritatea au bijuterii de aur si pietre pretioase in monturi inedite), restaurante, locuri de relaxare (grupuri de canapele si fotolii), fantani arteziene. Peste tot, aranjamente mari din flori naturale, elegante si sofisticate.
Cei 75 de dolari inseamna, de fapt ca-ti platesti o masa (cea de ora 17) la etajul 1. Ne-am asezat pe niste fotolii comode, din piele, ne-am infundat picioarele mai bine in covorul moale, in culori aurii si am admirat coloanele velei
amabarcatiunii Burj al Arab pe interior: aur, aur, aur. Banuiesc ca aurul folosit la coloane este aur fiert pentru ca numai acesta are culoarea aceea ciudata, - auriu nobil, patinat. Eu nu sunt un fan al aurului (rezonez cu argintul care mi se pare mai nobil), dar nu poti sa nu iei mai multe guri de aer cand privesti, pe rand, coloanele de aur.
Masa: ospatarii (sunt toti aceeasi inaltime si baietii si fetele si seamana mult intre ei: par tailandezi sau filipinezi), intind pe masa de cristal o fata de masa din damasc, brodat si apoi aduc tacamurile si vesela si servetele (damasc brodat, alb imaculat). Vesela alba, cu desene pe margine, sofisticate, aurite. Tacamurile aur alb cu aur galben.
Ni s-au adus pe rand, tot felul de tartine: paine micuta 2/3 cm (coapta individual) pe care erau icre negre, icre de Manciura, sushi, ansoa. Tartinele erau asezate artistic pe fructiere de aur alb, decorate cu diverse frunze in aur galben sau aur roscat.
A urmat apoi o noua tura de tartine, de data aceasta, fiecare cu alt fel de peste pe ele.
Urmatorul fel a fost adus tot pe fructiere: dulciuri mici (2/3 cm) de diverse soiuri. Unele le-am mancat pentru prima oara la Burj al Arab.
Ni s-a servit apoi, cafea sau ceai, dupa preferinta. Cafeaua (iti dai seama ca am preferat-o) a fost buna, dar nu mai buna decat cea din Rio de Janeiro. Singura problema a fost apa. Dupa ce am mancat sarat si apoi atatea dulce simteam nevoia sa bem apa. Apa ne-au adus-o in niste carafe mititele si fiecare isi turna in pahar. Aveau doar apa de robinet. Probabil la Burj se bea orice in afara de apa.*
Finalul a insemnat o fructiera cu bomboane fondante. Ei, da! Fondantele de cand eram eu mica!
Per total nu am fost impresionata de masa; poate doar de gingasia ospatarilor, a veselei (pe care nu mi-as dori-o in casa), a bucatelor, mititele.
Am redescoperit apoi lucrurile pe care le vazusem intr-un film despre Burj al Arab (inseamna
Turnul arabului) pe Discovery. Este un sentiment placut sa vezi culori armonizandu-se parca cu bucurie, sa vezi opulenta si sa stii ca ai atins-o, sa intelegi anumite lucruri pe viu. Atat!
In rest? Ca niste romani adevarati ce suntem, desi aveam dreptul sa vizitam numai etajul 1, am reusit dupa multe tentative esuate sa ajungem si la etajul 26. Lifturile nu le vezi, le banuiesti doar. Cand li se deschid usile ai impresia ca se desface peretele de sticla vitrata cu fasii de metal si emailuri savante din pietre semipretioase. Am asteptat cuminti sa vedem cand se opreste vreun lift in zona noastra. Saream cu totii (eram cam 16 persoane) in el si ii dadeam comanda sa urce. Liftul cobora! Ieseam din lift si iar asteptam! Luam din nou liftul, dar tot in jos ne ducea! Pana la urma am inteles ca lifturile de pe o parte a holului coborau, iar cele de pe partea cealalta urcau. Am ajuns la etajul 26 si am inceput sa facem fotografii. Ospatarii au venit langa noi sa ne intrebe unde ne sunt voucherele pentru zona aceea. Toata lumea se facea ca nu intelege si fotografia de zor. Pana la urma a venit un sef, l-a
aflat pe ghidul nostru si l-a informat ca nu avem voie acolo.
Ei, bine la etajul 26 am fost (aici costa 90 de dolari vizita + masa), drept care ne-a mai ramas doar restaurantul cu acvariu de sub nivelul 0. Acum stiam cum coboara lifturile, dar, niciunul din ele nu a vrut sa ne lase la Restaurantul Acvatic. De fiecare data, oprirea era intr-o camera rosie (parca avea catifea pe pereti!), in fata unui ghiseu rosu in spatele caruia statea o tanara mititica (cam 1,40 m). In fine, ne-am luat inima in dinti, am coborat din lift si am intrebat-o cum ajungem la restaurant. Ne-a cerut voucherele. I-am explicat ca noi dorim numai sa vedem restaurantul, nu vrem sa mancam. Ne-a spus ca nu este posibil. Am insistat, dar ne-a refuzat.
Am luat, din nou, toate lifturile pe care le gaseam in drum, dar fara nici un succes. In final am ajuns din nou in camera rosie unde ghidul nostru i-a spus tinerei ca suntem romani (aici, 120 dolari vizita + masa) ce vor sa vada neaparat restaurantul acvatic. Pana la urma am induplecat-o (ghidul nostru, barbat frumos la 1,90 m!) dupa ce am promis ca nu vom face poze (oamenii mananca la mese si tin la intimitatea lor), ca ne oprim in dreptul usii! Dupa un sfert de ora, timp in care s-au obtinut niste aprobari si au aparut niste gardieni, am coborat impreuna si am bifat si acest punct.
Si uite, ca am reusit sa vedem toate punctele de interes ba si o baie de la Burj Al Arab. Imagineaza-ti o camera de sufragerie generoasa de la blocurile noastre, gresie si faianta inlocuita cu marmura alb-bej cu striatii verzi-rozii. Chiuvetele tot din marmura, scaune tapitate cu catifea pe holul WC-ului. Totul dantelat cu aur stralucitor, galben. Pe post de prosop niste servete albe (din frotir), umede si fierbinti printre care se aflau boboci de nuferi, naturali.
Am plecat tarziu din hotel (nimeni nu te zoreste sa parasesti zona), ne-am imbarcat in masinute si am ajuns uzi leoarca (incepuse sa ploua) in zona taxiurilor (sunt ieftine in Dubai) pentru a ne transporta la hotelul nostru.
* In Dubai apa preluata direct din mare este prelucrata intr-o uzina mare, pe principiul condensului. Nu au alte surse de apa.
In imagine, usa unuia din vestitele lifturi din Burj Al Arab.
Replica: Sper ca by Maria Nistor (5039 mesaje), la 27-07-2008 a fost o placere sa revedeti locuri de altfel vizitate de voi. Eu cunosteam in parte istoria acestui hotel de la seful meu (director comercial la o asociatie care se ocupa cu realizarea bijuteriilor din aur) care a fost invitat acolo pentru anumite contracte si povestea foarte incantat de acest loc. Nu am dat o importanta deosebita pana cand nu am vazut modelul de goblen. Atunci am cautat si am vazut in imagini o poveste auzita. Am vrut sa o impart cu Gargaritele forumului pentru ca incepi sa privesti cu alti ochii modelul.
Multumesc pentru urari.
Replica: Si by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 27-07-2008 imaginea ce a inspirat goblenul, este imagine facuta de tine sau luata de pe net?
Replica: Sunt facute de mine, Doruletz. by Admin TTT (4020 mesaje), la 27-07-2008 Prima, nu a fost bine incadrata si in plus, in cadru
a intrat si o masina...
Replica: Urmatoarea by Admin TTT (4020 mesaje), la 27-07-2008
Replica: Si o alta mostra by Admin TTT (4020 mesaje), la 27-07-2008
Replica: Si by Admin TTT (4020 mesaje), la 27-07-2008 inca o mostra.
Replica: Eu am by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 27-07-2008
creeat un topic cu Dubai.
Replica: Foarte by Maria Nistor (5039 mesaje), la 27-07-2008 frumoase imaginile. Dimineata, renunt la fondul de la vioara si iau cu nerabdare acest model sa vad cum se aseaza si pe panza.
Replica: Uimitor, by georgeta cz (6 mesaje), la 28-07-2008 Maria. Multumesc. Este uimitor! Nu voi ajunge niciodata acolo, dar multumesc pentru ca mi-ai oferit ocazia sa fac o calatorie imaginara cu informatii mai mult decat interesante.
Replica: Burj Al Arab by Maria Nistor (5039 mesaje), la 28-07-2008 De dimineata am ales sa duc la capat
Vioara cu flori, dar am lucrat un pic si la
Burj Al Arab.
Replica: Ai avut spor, Maria! by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 28-07-2008 Deja ma visez la umbra palmierilor.
Ai inceput un alt serial pe care il urmaresc cu sufletul la gura.
Replica: Stiu by Silvia Har (697 mesaje), la 29-07-2008 sigur ca nu este racoare in Dubai acum asa ca ma asez la umbra palmierilor tai, Maria si astept urmatorul episod. Spor in continuare!
Replica: Am by Amalia Avramescu (150 mesaje), la 29-07-2008 vazut ce dar minunat ai primit si te felicit pentru asa sot. Un
La multi ani! si din partea mea, care nu am putut sa-ti scriu de ziua ta. Sa ai numai bucurii in viata si sa fii sanatoasa mereu.
Iti multumesc ca m-ai adus in Dubai si inca la Burj Al Arab. Spor, in continuare.
Replica: Succes, Maria-Venus! by Bratu Marta Renata (62 mesaje), la 29-07-2008
Replica: Burj Al Arab by Maria Nistor (5039 mesaje), la 29-07-2008
Replica: Gata by Fanica Fina (90 mesaje), la 29-07-2008 cu canicula de la Burj Al Arab! Maria ne-a pregatit umbra sub palmieri si iarba verde pe care sa ne asezam (oare o fi voie?), in asteptarea constructiei pe care ea o face cu acul.
Replica: Ce by Doi na (598 mesaje), la 29-07-2008 bine ma simt si eu in Dubai, Maria!
Replica: Am by Lamaita Ghilaciu (136 mesaje), la 30-07-2008 fost impresionata de imagini, dar mai ales de cele scrise referitor la vizita in turn. Parca este mai aproape de mine, acum, aceasta locatie. Usa liftului: cata arta in fiecare detaliu!
Nu am stiut ca acest goblen a luat nastere la cererea unui arab.
Maria, ai reusit deja sa conturezi un sfert din acest goblen - ai si tu ac cu aripi?
Replica: Dubai, by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 30-07-2008
este o expresie a petrolului, dar ceea ce ai facut tu, Maria, este arta si maiestrie.
Iti doresc mult spor in continuare!
Replica: Minerva, by Ileana Miroiu (818 mesaje), la 30-07-2008 eu as spune mai curand ca tot ce s-a realizat in Dubai este un rezultat direct al petrodolarilor (a banilor proveniti din petrol). Tot ce se construieste acum in Dubai este o optiune fantastica pentru o alta sursa de venit pentru momentul in care petrolul va seca sau nu va mai fi singura sursa de alimentare.
Maria, chiar m-am asezat pe iarba, sub palmieri (la noi este iarasi foarte cald) si nu m-a intrebat nimeni, nimic. Spor la lucru!
Replica: Cam by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 30-07-2008 acelasi lucru am spus si eu Ileana. Ce va urma este incertitudine. De apreciat sunt arhitectii care au avut o imaginatie fantastica si toata suita de specialsti care au realizat acesta minune numita Dubai. Merita sa fie spus ca printre ei au fost si
romani.
Replica: Am vazut pe by Lucia Marina (220 mesaje), la 30-07-2008 Discovery ca la Burj Al Arab, lucreaza si romani. Una din sefele mari este romanca si chiar a vorbit in documentar.
Replica: Burj Al Arab by Maria Nistor (5039 mesaje), la 30-07-2008 Avem tot mai multe informati referitoare la Turnul Arabilor.
Si inca un etaj pe panza...
Replica: Wow, by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 30-07-2008 ce bine arata! Va iesi minunat si sunt sigura ca-l vedem foarte curand terminat.
Replica: Ce, by Ileana Miroiu (818 mesaje), la 31-07-2008 constructor rapid esti, Maria! Spor la lucru, in continuare.
Replica: Maria, by Doi na (598 mesaje), la 01-08-2008 eu zic ca in calitate de constructor ai si tu niste drepturi. Crezi ca imi poti rezerva si mie un scaun la Burj Al Arab? Nu vreau sa degust nimic, dar tare mi-ar placea sa le vad vesela descrisa mai sus.
Replica: Cu siguranta, Doi na. by Maria Nistor (5039 mesaje), la 01-08-2008 Au fost invitate toate Gargaritele forumului si Gargareii. Vesela este pe masura hotelului.
Replica: Daca by Anitescu Constanta (71 mesaje), la 01-08-2008 si asta ai aranjat, sosesc si eu.
Replica: Dar ai avut spor, nu gluma! by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 01-08-2008 Vreau si eu la umbra palmierilor! Si o camera...
Replica: Stiu ca sunt invitata ta, Maria, by Tender Rose (252 mesaje), la 01-08-2008 asa ca ma grabesc sa imi fac bagajele. Mult succes la lucru, in continuare.
Replica: Eu by Bica Nistor (1427 mesaje), la 01-08-2008 am rau de inaltime, asa ca nu mai astept sa ajungi la ultimele etaje. Ma furisez pe la etajul unu ca sa admir prevelistea creata de tine. Spor in continuare, Maria.
Replica: Vin by Silvia Har (697 mesaje), la 01-08-2008 si eu, Maria!
Replica: Maria, by Cozea Rodica-Maria (693 mesaje), la 01-08-2008 de abia m-am intors din vacanta dupa cateva zile petrecute minunat in racoarea muntilor si vad ca deja am rezervare in alt loc minunat. Ai avut spor la lucru si arata minunat. Eu nu vreau doar sa admir interiorul, eu vreau chiar sa locuiesc (virtual) acolo, sa fiu rasfatata sa vad si eu cum este sa traiesti intr-o asa minunatie. Stiu ca cer prea mult, dar am cerut totul imaginar si stiu ca la asta am dreptul.
Replica: Burj Al Arab. by Maria Nistor (5039 mesaje), la 01-08-2008 Imi face placere ca va place locul ales pentru vacante.
Visele sunt gratis!
Replica: Vreau si eu by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 02-08-2008 la umbra palmierilor.
Chiar nu ma asteptam sa iasa asa frumos.
Maria, ca de obicei nu te dezminti si ai o viteza de invidiat.
Replica: Maria, by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 02-08-2008 cand vad ce viteza ai la cusut, ma simt prost! Cand ai timp de toate?
Replica: Burj Al Arab by Maria Nistor (5039 mesaje), la 02-08-2008 Am ramas doar cu fondul de facut, camerele sunt gata.
Nu trebuie sa te simti in nici un fel, Adriana. Fiecare din noi are momente in care isi permite sa faca ce ii place mai mult. La mine este asa un moment pe care am reusit sa il creez. Nu o sa dureze in etern, dar profit din plin acum cand il am. Viteza se datoreaza si voua. Fara voi nu stiu daca as fi asa de concentrata asupra goblenului.
Replica: Maria, by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 03-08-2008 nu pot sa lipsesc de la inaugurarea lui
Burj Al Arab, asa ca mi-am pus hainele festive si am sosit!
Replica: Burj Al Arab by Maria Nistor (5039 mesaje), la 03-08-2008
Bine ai venit, Minerva ! Sper sa nu te plictisesti pana apar si suratele.
Replica: Am by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 03-08-2008 ajuns si eu. Nu se putea sa lipsesc de la inaugurare.
Mai ai putin Maria. Sunt curioasa, ce urmeaza? Sau si tu vrei sa ne faci o surpriza?
Replica: Si by Maria Nistor (5039 mesaje), la 03-08-2008 eu as vrea sa stiu ce sa incep, dar nu prea sunt hotarata. Poate imi dati o idee.
Replica: Asa, by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 03-08-2008 sunt si eu, Maria. Cat lucrez un model ma tot gandesc ce va urma si in fiecare zi imi schimb decizia. Doar la
Femeia trandafir decizia a fost irevocabila.
Indiferent de modelul cu care decizi sa continui pentru mine va fi o incantare sa urmaresc cum se contureaza.
Te tenteaza sa incepi
Cina cea de taina?
Replica: Am by Margareta Romascanu (164 mesaje), la 03-08-2008 sosit la inaugurare. Daca nu ma considerati prea snoaba, mi-am pus numai sclipici pe mine ca sa ma asortez cu interiorul hotelului.
Este greu sa te hotarasti la ce urmeaza. Flori, cumva?
Replica: In by Maria Nistor (5039 mesaje), la 03-08-2008 indecizie. Daca nu reusesc sa ma hotarasc poate o sa lucrez inca un model mic, asa o sa-mi dau timp de gandire.
Replica: Este by Alice Popa (248 mesaje), la 03-08-2008 o idee buna, Maria.
In alta ordine de idei, afla ca si eu am sa arborez o tinuta de gala la inaugurare.
Replica: Am venit by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 03-08-2008 si eu la inaugurare. Sper ca nu prea tarziu. A durat pana m-am hotarat ce haine festiv imbrac.
Este minunat la hotel Room service... Ce bine!
Replica: Gargaritelor, by Maria Nistor (5039 mesaje), la 03-08-2008 avem tot ce vrem. Nu va sfiiti.
Replica: Burj Al Arab by Maria Nistor (5039 mesaje), la 04-08-2008 Ca tot s-a innoptat...
Replica: Burj Al Arab by Maria Nistor (5039 mesaje), la 04-08-2008 Daca tot sarbatorim...
Replica: Eu joc deja by Oana Stancu (356 mesaje), la 12-08-2008 tenis, sus pe cupola de la Burj Al Arab. Felicitari, Maria!
Replica: Burj Al Arab by Maria Nistor (5039 mesaje), la 12-08-2008
Replica: Burj Al Arab by Maria Nistor (5039 mesaje), la 12-08-2008 Eu astept si perechea, o atmosfera nocturna, cine stie?
Replica: Felicitari, Maria! by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 12-08-2008 Imi place foarte mult cum a iesit. Ai o viteza de lucru admirabila. Nu il duci si la colectie?
Replica: Cred by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 12-08-2008 ca eu te felicitam deja in acelasi timp in care tu postai fotografia cu spatele goblenului. Acum l-am vazut si am ramas "masca". Cum reusesti? La mine iese ingrijit, dar nici chiar asa. Cred ca trebuie sa ma mai perfectionez.