Bunicul, goblen lucrat de Tereza, by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 08-06-2008 Ce, credeati ca aveti mult de asteptat? Iata ca
Bunicul incepe sa-si faca aparitia.
Replica: Iata by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 08-06-2008 si o parte din el.

Replica: Tereza, by Pricopie Ioana (387 mesaje), la 08-06-2008 ai lucrat si azi, duminica, sau este de ieri?
Felicitari inca o data pentru rapiditate. Iar modelele, ce sa mai spun, sunt foarte frumoase.
Spor la lucru in continuare!
Pupici,
Ioana
Replica: Aseara, by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 08-06-2008 dupa ce am terminat
Bunica, n-am rezistat tentatiei si m-am apucat iar de lucru. Dar stau pana dupa miezul noptii si, uite-asa,
Bunicul meu prinde contur. Acum continui, caci vreau sa fac cat mai mult. Saptamana aceasta am si cateva drumuri de facut la oras si apoi mai e gradina care cu ploile astea a inceput sa se inverzeasca de buruieni si este destul de munca. Maine seara sper sa va prezint a doua parte a
Bunicului.
Replica: Un nou by Zoica Maniu (230 mesaje), la 08-06-2008 topic deja? Cred ca este cea mai activa femeie pe care am cunoscut-o eu. Am observat ca singura care te concureaza este Gargarita-Venus. Bravo!
Replica: M-ai lasat by Maria Nistor (4855 mesaje), la 08-06-2008 fara cuvinte. Felicitari si spor in continuare. Viteza-Luminii a ramas in urma.
Replica: Dupa by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje) la 09-06-2008 3 ore. Noapte buna! Mai este si maine o zi.
Replica: Maini by Zircu Vali (182 mesaje), la 09-06-2008 harnicute si rapide mai ai, Tereza! Sa iti fie saptamana plina de spor.
Replica: Felicitari! by Maria Nistor (4855 mesaje), la 09-06-2008
Replica: Tereza, by Alice Popa (225 mesaje), la 09-06-2008 cred ca de acum te-ai si obisnuit, dar trebuie sa-ti spun: rama este pusa gresit. Daca pui fata goblenului deasupra ramei vei lucra mai usor si mai rapid.
Replica: Eu by Tender Rose (248 mesaje), la 09-06-2008 acum am vazut rama. Da, Tereza, - mai usor lucrezi invers. Esti uluitoare cat poti de repede sa lucrezi.
Replica: Am by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 09-06-2008 incercat si asa cum spuneti voi. Imi este greu pe spate cand trag ata.
Replica: Tereza, by Racovita Adriana (3876 mesaje), la 09-06-2008 nu stiu ce as mai putea sa iti spun, decat spor la lucru in continuare!
Cat despre cum ai pus rama, si eu fac la fel, din acelasi motiv: este mai usor cand trag ata pe spate.
Pupici si spor la cusut!
Replica: Dimineata, by Maria Nistor (4855 mesaje), la 09-06-2008 este la cafea cu bunica?
Replica: Nu, by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 10-06-2008 Maria, mai are de asteptat. Stii,
Bunica a fost mai simplu de facut, dar perechea ei mi se pare un pic mai greu la barba. Chiar am gresit si a trebuit sa desfac destul de mult. Cred ca in vreo 3-4 zile, se va aseza cu bunica la povesti.
Replica: Iata by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 10-06-2008 pana unde am ajuns. Dupa ce trec de barba, poate va merge mai repede.

Replica: Bunicul by Frunza Nicoleta (3189 mesaje), la 10-06-2008
tau este foarte frumos chiar daca este mai mofturos.
Si eu prefer sa prind panza in acest fel tot pentru a trece ata mai usor pe sub firele lucrate, mai ales la margini. La un model mic acest lucru nu incurca, nu stiu la un goblen mare, dar va spun cat de curand.
Replica: Maria, by Oana Stancu (355 mesaje), la 10-06-2008 ia un pieptan si aranjeaza-i barba, poate il poti lucra mai usor.
Replica: Cel mai by Laura Brasoveanu (908 mesaje), la 10-06-2008 simplu, Tereza: rade-l! Cauta aparatul de la ras de la sotul tau, spuma de ras si... gata cu barba!
Replica: Tereza, by Martis Liliana (87 mesaje), la 10-06-2008 lucreaza mai intai culoarea cea mai inchisa si apoi cel mai deschis gri. Continua cu restul si lasa la urma albul. Daca mergi pe contraste de culoare, iti este mai usor. Felicitari pentru toate lucrarile tale si pentru serialul la care ne faceti martore, tu si Maria in fiecare seara. Sa ai spor din plin in toate. Si eu plec in concediu la tara ca sa dau o mana de ajutor la munca in gradina.
Replica: Si by Veronica Ene (179 mesaje), la 10-06-2008 eu tot asa ma descurc cand am nuante foarte apropiate, Tereza. Folosesc nuantele de contrast si merg cu o culoare pana o termin.
Replica: Multumesc mult, by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 10-06-2008 dar deja l-am facut. Inca nu este gata barba, - nu stiu la final daca va fi ceea ce trebuie. Data viitoare am sa tin cont de sfaturile voastre sau mai intai va intreb si apoi lucrez. Mi-am facut o mie de nervi, ma mai calmez, mai lucrez un pic si tot asa. Pe viitor o sa incerc sa nu mai iau modele cu barbi.
Replica: Tereza, by Margareta Romascanu (164 mesaje), la 11-06-2008 alaturi de Maria, imi faceti serile minunate. Iti urez sa te descurci usor cu barbuta. Daca o descifrezi pe aceasta, sigur le vei descifra si pe celelalte.
Replica: Oana, by Maria Nistor (4855 mesaje), la 11-06-2008 nu o pot ajuta pe Tereza la pieptanat barba. Daca este vorba de mine, binienteles.
Pe unde ai ajuns la barba, Tereza?
Este asa de dificila?
Replica: Ce sa va spun? by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 11-06-2008 Mai bine va arat ce am facut. Azi nu am avut timp nici macar sa fac un punct. Am fost la Bucuresti cu treburi, printre care am dat primul tablou la inramat. Apropo, stie cineva sa-mi explice cu lux de amanunte care sunt etapele de inramare? As prefera sa-mi cumpar ceea ce este necesar si sa-mi inramez acasa tablourile. Dar nu stiu absolut nimic despre cum se inrameaza un goblen. Poate ma ajutati voi.
Replica: In primul by Martis Liliana (87 mesaje), la 11-06-2008 rand, felicitari pentru cat ai lucrat. Pana la urma i-ai pieptanat barba bunicului!
De ce esti atat de suparata pe cel la care ai fost la inramare?
Replica: Nu-s suparata by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 11-06-2008 pe nimeni. Dar vorbeam azi cu cineva despre inramat. Lemn sau plastic? Desigur ca lemnul este mai frumos. Mi-a dat ideea de a cumpara rama de lemn la metru. Asa poate ies mai ieftin.
R
eplica: Ce bine by Frunza Nicoleta (3189 mesaje), la 11-06-2008 ca ai descurcat barba bunicului! Dar totusi pare cam suparat. Cred ca este nerabdator sa-si bea ceaiul langa bunica.
Referitor la inramare nu stiu ce sa-ti spun, eu una prefer sa-l duc la inramat la o firma spacializata. Stiu sigur ca va iesi bine.
Replica: Si by Admin TTT (3840 mesaje), la 11-06-2008 eu, ca si consumator as prefera o firma specializata, Tereza.
Iti scriu in cunostinta de cauza pentru ca am fost la noi, la sectorul Inramari si am vazut:
- ai nevoie de rama, dar pentru o rama, iei o bara? Ce vei face cu restul? Speri ca o vei folosi la alta inramare? Uneori da, uneori nu. Si daca raspunsul este nu - atunci ce faci? Stochezi?
- ai nevoie de passepartout, dar acesta se vinde la coala. Se pune aceeasi problema ca mai sus;
- ai nevoie de carton gros; vanzarea la coala, dar acesta nu-i nici o problema pentru ca se foloseste la toate inramarile;
- cand tai bara de lemn, ai nevoie de unghi perfect de 45. La noi, de pilda, acesta il da o masina, in functie de tipul fiecarei bare;
- ca sa prinzi rama in cele patru colturi ai nevoie de capse si de un echipament care sa faca acest lucru. Aceasta ultima masinarie are nevoie de aer comprimat la o anumita presiune. Aceasta presiune este rezolvata de un alt aparat;
- mai este necesar un echipament de taiere a geamului la dimensiune si in unghi drept;
- o alta masina introduce clemele de sustinere pe spatele ramei;
- la final se adauga clema de sustinere a tabloului.
O alta problema: cand cumperi la coala (passepartout-ul) sau la bara (rama), costul este mai mare (en-detail). Firmele au discount la aceste produse pentru ca le cumpara en-gros.
Acum, cand ai toate datele, tu hotarasti.
Sa ai spor la lucru!
Replica: Hai by Doi na (541 mesaje), la 11-06-2008 Tereza, nu mai fii suparata ca bunicutul tau se contureaza frumos.
Replica: Multumesc, by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 11-06-2008 Monica. Acum m-am linistit. Banuiam eu ca asa trebuie sa fie. Acum poate ii scot si sotului din cap ideea asta. O imagine din parcul Cismigiu, pentru voi.
Replica: Fata Bunicului. by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 11-06-2008 Acum mai este trist?
Replica: Este si by Ileana Miroiu (778 mesaje), la 12-06-2008 voios si frumos, Tereza! Ai trecut si proba barbii la goblen.
Replica: I-ai by Laura Brasoveanu (908 mesaje), la 12-06-2008 venit de hac, Tereza! Bravo! M-am uitat la palarie. Este usoara.
Multam de poza cu Cismigiul. Acum, datorita circumstantelor il vad si eu mai des. Numai ca eu prefer umbra lui.
R
eplica: Pune-i by tanasa clementina (1003 mesaje), la 12-06-2008 palaria caci este asteptat de bunica. Sa ai spor!
Replica: Pe by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 12-06-2008 cat am fost de suparata din cauza barbii
Bunicului, asa sunt de bucuroasa acum, caci arata superb. Nici nu-mi vine sa cred ca am reusit sa trec de acel hop pe care il credeam groaznic. Acum am un Bunic nemaipomenit, si frumos si mandru. Pana diseara palaria este gata si ma apuc si de fond (daca starea de somn din cauza vremii imi da pace). Si mai am o bucurie pe ziua de azi: am primit ultima comanda facuta.
Replica: Bunicul by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 12-06-2008
Replica: Esti by Laura Brasoveanu (908 mesaje), la 12-06-2008 pur si simplu, fantastica! Cand l-ai lucrat? Eu de azi dimineata am incercat sa termin un raport pentru colega ce imi tine locul. Mancare nu am facut ca a facut vecina un sote de mazare de te lingi pe degete, nici macar cu aspiratorul nu am dat si... nici un punct pe panza de goblen.
Ai dreptate, Tereza. Este surprinzator de frumos. Sa iti traiasca bunicutul si sa te vegheze cu drag.
Ce ai primit in comanda?
Replica: Vai, Laura, by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 12-06-2008 dar ce n-am primit....
1.
Fata care scrie;
2.
Mica balerina;
3.
Trio maci;
4.
Cala si trandafiri;
5.
Fata la malul apei.
Aceasta a fost ultima comanda care a venit surprinzator de repede, in doar 2 zile.
Pe langa
Bunicul pe care l-am terminat, am mai si spalat o multime de rufe, am facut si curat. Bineinteles ca apoi am lucrat. Multumesc de urari.
Replica: Mai by Doi na (541 mesaje), la 12-06-2008 ocroteste-te, Tereza. Si eu, la varsta ta rasturnam muntii, dar acum ma resimt. Azi am fost la tara, la o prietena si am cules cirese si visine pentru dulceata si gem. Dimineata am fost la refugiul de caini cu mancarea. Acum cateva minute am terminat cu visinele (le-am spalat, le-am scos coditele si samburii, le-am pus zahar deasupra si acum sunt la frigider). Fac o pauza pentu ca ma dor toate oasele si cred ca am si tensiune ca ma doare tare si capul. Am stat cam mult in soare si astazi a fost chiar cald. Dupa ce mai citesc ce ati scris aici, merg sa iau ciresele la mana. Maine o sa ma scol pe la 4 dimineata ca sa fie racoare in bucatarie si le pun pe toate la fiert.
Fata la malul apei am lucrat-o si eu. Este tare usoara. Am dat-o cadou unei prietene careia ii era draga.
Bunicul tau m-a surprins atat de placut ca meriti felicitari.
Ai grija de tine ca altfel o sa ajungi ca mine: sa nu mai poti merge de dureri.
Replica: Tereza, by Racovita Adriana (3876 mesaje), la 12-06-2008 toata admiratia! Ai un bunic voios si frumos.
Replica: O, ce frumos by Ileana Miroiu (778 mesaje), la 12-06-2008 a iesit! Ai avut mana buna, Tereza. Amandoi bunicii tai sunt frumosi!
Replica: Poate by Roxana Deli (172 mesaje), la 13-06-2008 unde am avut de asteptat atat pana ai terminat barba, surpriza de a-l vedea pe bunic cu palarie a fost o bucurie. Este tare frumos, Tereza.
Replica: Felicitari! by Maria Nistor (4855 mesaje), la 13-06-2008 Ai o pereche reusita.
Replica: Tereza, by Doruletz Mic (989 mesaje), la 13-06-2008 chiar daca nu am avut timp sa scriu, am citit tot ce ati postat aici de la servici (Am varuit in living si am avut laptopul decuplat). Am vazut cum ti-a crescut bunicul si te felicit.
Replica: Mai by Tender Rose (248 mesaje), la 13-06-2008 sunt 20 de minute pana la miezul noptii si Tereza, nu ne-ai expus nimic. Ai avut o zi prea grea?
Replica: V-ati obisnuit by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 14-06-2008 deja cu programul meu. In mod normal trebuia sa fie gata deja, dar ieri am stat toata ziua la calculator, caci am descoperit niste modele de goblen de care, pur si simplu nu m-am putut dezlipi. Ma straduiesc ca astazi sa fie gata pana la miezul noptii. Il voi expune la colectie.
Replica: Si by Ilinca Moruzeanu (107 mesaje), la 14-06-2008 eu patesc asa, Tereza. Si cand imi fac socoteala cate goblene am in cutia mea cu comori, ma las pagubasa. Sa lucrez intai ce am si mai apoi... mai vedem.
Replica: Se by Maria Nistor (4855 mesaje), la 14-06-2008 vede ca ieri nu a fost ziua de goblenat. Nici eu nu am atins deloc goblenul. Este de intrebat printre gargarite: a lucrat cineva goblen, ieri?
Si eu tot pe Rogoblen am petrecut fiecare minut liber.
Tereza, ce modele interesante ai descoperit ieri?
Sper ca tu azi ai avut spor, eu tot cu programul de ieri am ramas,- departe de gherghef, din pacate.
Replica: Maria, by Grigorita Carmen Laura Tereza (1264 mesaje), la 14-06-2008 stii ca nu se cuvine sa spun aici ce, unde, cum... etc. Dar pot sa-ti spun ca am gasit unele pe care nu le-am vazut nicaieri. Apoi, unele sunt enorm de scumpe, iar altele sunt imprimate. Dar sunt si o alta categorie la pret rezonabil. Cat despre goblenizat astazi, am goblenat. Mai am insa un pic, dar, acum la final, mi se pare ca nu mai ajung la capat. Poate in doua ore este gata. Pe la ora 21- 22 sper sa-l postez la colectie.
O seara frumoasa!