Acum este 09 Iun 2026, 22:27

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Atitudinea mintii
MesajScris: 30 Iul 2009, 09:43 
Neconectat

Atitudinea mintii by Jianu Elvira (198 mesaje), la 11-05-2006

Aceasta este povestea doamnei Jones, o crestina in varsta de 92 de ani, careia varsta inaintata ii afectase grav vederea. In pofida handicapului ei, ea era mereu frumos aranjata: parul pieptanat cu grija, hainele alese cu bun gust, iar machiajul discret si placut.

In fiecare dimineata, doamna Jones inampina cu entuziasm noua zi. Dupa moartea sotului ei, s-a impus internarea ei intr-un camin de batrani, unde putea fi ingrijita in mod corespunzator. Toate lucrurile au fost pregatite din timp. In ziua in care trebuia sa se mute, un vecin a condus-o cu masina la caminul de batrani. Camera ei nu era inca gata, astfel ca doamna Jones a fost nevoita sa astepte cateva ore in holul de la intrare.

In cele din urma, de doamna Jones s-a apropiat un asistent social. Simtindu-i prezenta, batranica i-a zambit binevoitoare, ajutand la manevrarea scaunului ei pe rotile inspre lift. In timp ce urcau cu liftul, asistentul a inceput sa-i descrie toate facilitatile noului ei camin, amintindu-i si de perdelele noi de la ferestre, de tapetul proaspat aplicat pe pereti si de culorile vii ale covorului din centrul camerei pe care o va locui.
- Imi place, imi place foarte mult, a afirmat entuziasmata doamna Jones.
- Dar doamna Jones, inca nu am ajuns in camera. Nu ati vazut nimic din ceea ce va spun eu.
- Faptul ca ma simt bine si imi place n-are a face cu vederea sau nevederea unor lucruri, sopti bland batranica. Fericirea si bucuria nu sunt atat o stare, cat o alegere. Faptul ca imi place sau nu camera in care voi locui nu tine de felul in care aceasta este aranjata, ci de atitudinea mintii mele.

Replica: Mda, by cucos catalina (1629 mesaje), la 12-05-2006

aceasta atitudine a mintzii o posedam cu totzii, dar nu suntem conshtientzi de ea in mod frecvent, poate nici nu ne dam seama de prezentza ei, fiind preocupatzi de cotidian. Dar vine timpul, cand nu prea ai multe de facut in spirit material shi atunci se complac toate pentru un echilibru. Mintea, inima shi cred ca parasirea acestei vietzi, pas cu pas, te face sa vezi ca perfectziunea exista, dar nu unde o cautam noi toata viatza, - in altzi oameni shi in tot ceea ce ne inconjoara ci, de fapt, exista in noi shi pentru noi.

Replica: Sau... by Andrei Stancu (193 mesaje), la 12-05-2006

roz! (Dicentra spectabilis)

Replica: Si inca o dicentra by Jianu Elvira (198 mesaje), la 12-05-2006

la fel de frumoasa.

Replica: Si by Admin TTT (3925 mesaje), la 12-05-2006

pentru un week end placut!

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum