Acum este 05 Iun 2026, 14:23

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: 5 minute de romantism
MesajScris: 27 Oct 2009, 09:47 
Neconectat

Nume forum:1
5 minute de romantism by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 15-09-2007
"La tampla ta a tremurat o frunza
iubite, vine toamna peste noi
povestea verii risipita-n fluturi
zadarnic vrem s-o `ntoarcem inapoi."

Replica: Romantica by Maria Zanfir (584 mesaje), la 15-09-2007

Singurateca ea ma asteapta sa-i vin acasa,
In lipsa mea ea se gandeste numai la mine,
ea cea mai draga si cea mai aleasa
dintre roabele sublime.

Replica: Maria, by Bica Nistor (1427 mesaje), la 15-09-2007
ai continuarea poeziei lui Nichita Stanescu mai jos. Fara nici un apropos pentru Marian!
Ei i se face rau de singuratate
ea sta si spala tot timpul podeaua
pana o face de paisprezece carate
si tocmai sa calce pe dinsa licheaua.

Ea spala zidul casei cu mana ei
si atarna pe dinsul tablouri
ca sa se bucure derbedeul, e-hei
cazut de la usa-n ecouri.

Ea isi asteapta barbatul betiv
Ca să-i vina acasa
si degetele albe si le misca lasciv
pentru ceafa lui cea frumoasa.

Pregatindu-i-le de dezbatat
ea tine in boluri si zeama acra,
parul lung si negru si-l intinde de la usa spre pat
sa nu greseasca barbatul niciodata
drumul predestinat.

Trandafirul este pentru Letitia ce a deschis o usa spre o lume uitata.

Replica: Chiar lasam by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 22-09-2007

sa dispara romantismul?
...doar trei?

Replica: Subscriu by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 22-09-2007

pentru o clipa de romantism!

Replica: Flux sau transmisie de romantism! by Serban Birtalan (348 mesaje), la 22-09-2007

Ha!

Replica: Romantica by Marian Topala (541 mesaje), la 22-09-2007

Aviz pentru Doruletz!

Replica: Si fiindca veni vorba de romatism, by Gigi Hanta (92 mesaje), la 22-09-2007

silfidele trebuie sa afle ca a aparut un nou tip de sandvis...

Replica: De ce sunt computerele mai bune decat femeile by Coco Bordan (122 mesaje), la 22-09-2007
Computerele fac ceea ce le spui
Computerele nu pleaca la intalniri cu alte computere
Computerele stiu ca nu pot juca fotbal si de aceea nici nu vor sa vina cu tine la stadion
Computerele isi dau seama ca nu pot conduce automobile
Computerele invata usor
Computerele nu vorbesc tot timpul de emancipare si egalitate vrand sa spuna prin asta ca mai doresc o ciocolata din camara
Computerele nu iti strica colectia de placi
Computerele nu sparg vesela de portelan
Computerele nu arunca la gunoi lucruri importante
Computerele nu sustin ca tigarile si fumul lor miroase
Computerele nu sunt deranjate de ferestre murdare
Computerele nu sunt deranjate de perdelele ingalbenite
Computerele nu sunt deranjate de scrumiere pline
Computerele nu vor fi deranjate de pantofii tai uzati
Computerele nu vor fi deranjate de blugii tai uzati si taiati la genunchi
Computerele nu vor sa primeasca flori
Computerele nu isi doresc haine de blana
Computerele nu isi doresc genti de piele de crocodil
Computerele nu sunt ofensate daca le pipai
Computerele stiu exact ce pot si ce nu pot, iar lucruri ce nu le pot face nu incearca sa le faca
Computerele realizeaza ca operatorul este mai destept decat ele
Computerele stiu ca numai operatorul si tasta Reset sta intre ele si Dumnezeu
Computerele nu sunt din cauza afirmatiei urmatoare nici ofensate si
nici nu se inchid in sine
Computerele au numai (numai) o greseala: Nu poti face dragoste cu ele!

Replica: Ileana Vulpescu - Viata, viata, legata cu ata by Stanoiu Constantin (259 mesaje), la 23-09-2007

Trecutul nu se uita. Te face sa-l reevaluezi si sa te pui si pe tine in balanta.

Sufletul omului e ca orice buruiana - daca nu-i dai apa la timp, se vestejeste, se chirceste si moare, adica-i piere dragostea de viata.

O oaza de liniste este cred cea mai inteleapta dorinta a omului pentru viata lui. Cat de important este sa traiesti macar in casa ta intr-o atmosfera de armonie sufleteasca!

Amaraciunea cocleste sufletul si ascute mintea.

Majoritatea sotilor si-a sotiilor, cand afla de existenta unei legaturi extraconjugale a partenerului, sufera din orgoliu, nu din dragoste ranita.

Momentul cand iti dai seama ca n-ai avut pe cine sa iubesti intr-o viata inseamna inceputul agoniei sufletului, agonie ce se reflecta mai intai intr-un cenusiu amorf al ochilor - ei imbatranesc primii - intr-un rictus al gurii, pe care trebuie mult exercitiu in oglinda pentru a invata sa-l ascunzi. Aceasta agonie sufleteasca se reflecta intr-o imbatranire fizica brusca. Descoperirea asta, a vidului unei vieti, te schimba de azi pe maine, ca trecerea prin groaza unei catastrofe.

Ca sa-ti fie drag sa traiesti trebuie sa iubesti oamenii. Sa-i iubesti. Macar cativa intr-o viata.

Ileana Vulpescu - "Viata, viata, legata cu ata"

Replica: Ileana Vulpescu by Stanoiu Constantin (259 mesaje), la 23-09-2007
Blazat, pe lume, e numai cine nu mai da nici doua parale pe viata-n general si pe a lui in special.

Adevaratul intelectual este un om senin, nepartinitor, tolerant, un om dispus sa discute, sa polemizeze urban, de la egal la egal, un om care se tine strans de principiile logicii si ale adevarului si care nu tine sa aiba dreptate in afara lor.

Mormintele sunt puntea spirituala dintre cei vii si trecut. Sunt radacinile continuitatii noastre spirituale.

Ura este o boala, o stare sufleteasca de care mori daca n-o vindeci. Nu exista ceva mai odios in lume decat sa-mprastii ura.

Fericirea nu ti-o poate da cineva, cineva ti-o poate doar lua.

Unui om ii accepti firea, nu i-o ierti. Iertarea nu schimba si nu sterge faptele. Cred ca oamenii fac o confuzie: iau acceptarea drept iertare.

Nimeni nu face pasiuni pentru femei cumsecade.

Depinde ce te desparte de omul cu care vrei sa te impaci. Faptul ca partenerul tau, la un moment dat, ti-a preferat pe altcineva nu este un motiv sa te opreasca sa te impaci. Aici nu ai de infrant decat un orgoliu de natura mai mult sociala. Daca insa omului cu care vrei sa te-mpaci ii gasesti uman niste defecte pe care nu i le poti tolera, eate mai bine sa nu mai incerci sa peticesti oala.

Oricata pasiune ar exista intre un barbat si o femeie, judecata isi situeaza la un moment dat partenerul numai pe verticala. Acest moment nu poate fi evitat. Nici pasiunea cea mai mare nu absolva pe nimeni de aceasta pozitie esential umana. Ceea ce iti ramane dintr-un om este ceea ce-l abstrage din animalitate: gandirea lui, cuvintele, gesturile. Orizontalitatea erotica este cel mai perisabil element al unei legaturi. Ai sa vezi, intr-o zi, ca numai spiritualitatea ramane dintr-o iubire.

Cele 3 virtuti sunt: Credinta in ceea ce facem; Speranta ca ceea ce facem nu este zadarnic; Iubirea, acel gand neobosit la semenul tau caruia trebuie sa-i dai.

Este bine ca omul sa stie ce vrea in viata si ca este cu atat mai bine cu cat stie mai devreme.

Doua calitati pe lume nu pot fi simulate si nici inlocuite ori echivalate prin procedeul "mai iei de ici, mai pui colea": inteligenta si bunatatea.

In viata trebuie sa inveti sa citesti printre randuri si in oameni. Sa citesti printre vorbele lor si chiar dincolo de ele. Uneori, un oftat povesteste mai mult decat un roman-fluviu, o privire - mai mult decat o biblioteca.

Intre doi oameni care alcatuiesc un cuplu sau vor sa alcatuiasca un cuplu trebuie sa se potriveasca mai multe lucruri. Daca la unele dintre potrivirile acestea se mai poate lua de ici si pune colo, una este insa indispensabila si fara tocmeala: conceptia despre lume.

Nimeni nu are dreptul sa aleaga pentru altul, oricat l-ar iubi.

O parte din om se conjuga cu verbul "a avea", cealalta parte se conjuga cu verbul "a fi"; important este ca partea lui "a fi" sa fie macar egala cu cea a lui "avea". Cei pentru care "a fi" atarna mai mult decat "a avea" sunt cei care traiesc pentru a sti, pentru a afla, ceilalti sunt robii obiectelor, robi strict ai materiei. Orizontul lor este marginit de obiecte ca de-un parapet. Ei sufera de o incurabila orbire spirituala.

O femeie, daca-si da osteneala, poate pastra un barbat, cu o conditie: sa-l iubeasca. Numai dragostea poate inventa mijloace de convingere. Dragostea sau santajul.

Dragostea cea fierbinte, de la-nceput, nu tine cat lumea. Important este cu ce ramai cand s-a mai stins vapaia. Dragostea este ca o stare exceptionala. Iar starile exceptionale nu pot tine. Evolutia dragostei este comparabila cu evolutia unei boli. Si intr-o boala, criza nu poate tine o viata. Viata poate tine de-o criza, dar criza nu tine de-o viata.

Replica: De ce iubesc femeile? by Gigi Hanta (92 mesaje), la 23-09-2007

Replica la Mircea Cartarescu la De ce (inca mai) iubim femeile?

Totul se invarte intr-un final in jurul unui singur subiect- iubitul femeilor. Si nu pot sa nu ma intreb- oare nu ne mai saturam? De ce (inca mai) iubim femeile?

1. Pentru ca sunt geloase, neiertatoare, razbunatoare si cu toate acestea ne trec cu vederea multe sub pretextul ca ne iubesc.
2.Pentru ca par inocente in public numai pentru a contrasta cu perversele din intimitate.
3.Pentru ca isi asorteaza lenjeria cu hainele.
4.Pentru ca sunt dispuse sa-ti transforme orice fantezie in realitate.
5.Pentru ca atunci cand citesc in ziare ca sexul oral poate determina aparitia cancerului zambesc neincrezatoare si intorc pagina.
6.Pentru ca la fiecare doua luni ne jura ca ne parasesc pentru a putea sa faca sex de impacare.
7.Pentru ca atunci cand le spunem ca sunt frumoase ne raspund: Stiu.
8.Pentru ca atunci cand le spunem ca le iubim ne raspund: Stiu.
9.Pentru ca atunci cand le spunem ca le dorim ne raspund: Stiu.
10.Pentru ca in realitate nu stiu nimic.
11.Pentru ca au inventat o seara pe saptamana cu fetele numai ca sa putem iesi noi cu baietii.
12. Pentru ca sunt frumoase si dimineata cand se ascund intre perne de frica sa nu le vedem nemachiate.
13. Pentru ca au renuntat sa ne pregateasca cu dragoste in fiecare dimineata cafeaua aceea acra-amaruie.
14. Pentru ca atunci cand se simt frumoase sunt fantastice in pat.
15. Pentru ca le iubim si punct.
In realitate nu avem nevoie de motive, este natural, este in sangele nostru, in structura cromozomiala le iubim prin definitie, fiindca au fost proiectate sa fie iubite.

Replica: Mai by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 09-10-2007

crede cineva in Feti-Frumosi?

Replica: Cantecul marii by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 17-10-2007

Replica: Letitia, by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 17-10-2007

eu sunt inconjurata numai de Feti Frumosi. Sunt peste tot in jurul meu. Sunt niste tipi tare draguti: cand isi iau ei cafeaua de la automat imi aduc si mie, cand merg sa cumpere covrigi de la chiosc, ma intreaba si pe mine daca vreau covrigi, imi aseaza un gingas martisor in piept de 1 martie si-mi lasa cate o frezie, lalea sau viorea in vaza de pe biroul meu de 8 martie si un trandafir de ziua mea. Imi croiesc gingase felicitari de sarbatori si ma imbratiseaza cu toata caldura de care sunt capabili. Le spun mereu ca sunt niste Feti Frumosi, dar ei nu ma cred. Rad si fac glume pentru ca, zic ei, Cosanzenele lor nu si-au dat inca seama pe cine au alaturi. Fat Frumosul inimii mele nu se afla insa printre ei. Dar, eu il astept pentru ca sunt sigura, va veni!

Replica: Si eu cred ca mai exista printi si Feti-Frumosi! by Veronica Ene (179 mesaje), la 20-10-2007

Replica: Si eu... by Marian Topala (541 mesaje), la 20-10-2007
ma refeream la Ileana Cosanzeaza!

Replica: Femeie pline de mister by Marian Topala (541 mesaje), la 20-10-2007

Replica: Mister sau stralucire by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 25-10-2007

Replica: Iluzie sau realitate by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 25-10-2007

Replica: Mic dejun romantic. by Alice Popa (248 mesaje), la 29-10-2007

Va place? Putina urda cu putina smantana, un strop de sare, cateva feliute de castravete sau o foaie de salata tocata marunt pentru ca ceapa verde mancam numai seara dupa ce ne intoarcem de la job. Ingredientul principal: dragostea!
Suficient pentru a fi catalogat romantic?

Replica: Ai uitat cafeaua, Alice! by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 29-10-2007

Replica: Intrebare by Lacramioara Popescu (291 mesaje), la 02-11-2007

Cat timp il astepti pe Fat-Frumos (alias print) si cand hotarasti sa renunti la asteptare?

Replica: Da, Letitia! by Alice Popa (248 mesaje), la 04-11-2007

Si cateva felii de toast!

Lacra, cand am simtit nevoia sa am un Fat-Frumos langa mine, m-am uitat in jur. Nici unul nu parea a fi printul, dar, culmea, - Marian sustinea constant ca el este cel pe care il cautam. Umorul lui molipsitor, spontanietatea si inteligenta erau cuceritoare, dar nu definitorii pentru mine. Numai ca, intr-un moment de cumpana, a fost singurul ce mi-a intins o mana de ajutor, absolut natural. Mi s-a parut ok sa accept o iesire la un club ca sa sarbatorim izbanda, si, culmea... eu eram cu cel pe care il credeam printul meu. Am observat atunci cat de sclipitor era Marian sub ochii fetelor ce se scurgeau spre el. Am facut aceasta remarca catre prietenul meu de atunci - asa cum faci o remarca de bun simt si despre o fata care iti place cum se imbraca. Am avut parte de o scena demna de Shakespeare (v. Othello) de am inghetat. Marian a dres busuiocul si iar i-am ramas datoare. Am evitat sa mai ies cu gasca lui de amici ca sa nu mai am discutii cu ,,printul meu". Apoi mi-am zis ca nu mi-am definit bine alegerea si i-am comunicat lui x, hotararea mea. La primul revelion de acum doi ani, facut cu gasca de la job, l-am intalnit pe Marian pe partie. Cand m-a vazut, a desenat pe vale o inima mare cu schiurile si mi-a aratat-o. A fost inceputul intalnirii cu printul meu actual. Ai mei sunt indragostiti de el si si-l doresc drept ginere. Numai ca.... noi inca nu stim...

Replica: Sufletul geaman by Andrei Stancu (195 mesaje), la 12-11-2007

Credeti in sufletul geaman? Pentru ca eu cred. Stiu ca exista undeva un om care imi este atat de drag si pe care il chem, cu sufletul ars de dor, chiar daca nu l-am vazut niciodata.

O fiinta fantastica, din roua si foc, pogorata pe pamant din povesti pentru a iubi si a se lasa iubita. Un om caruia sa-i poti vorbi din priviri, caruia sa ii poti spune orice, chiar si cand nu este langa tine, care ti-e suficient ca exista. Un om care rade cu pofta, fericit si liber, cu ochii din alta lume, plini de povesti si nemuritori. Un om care danseaza atat de frumos incat sa iti vina sa plangi. Care are curajul sa fie el insusi, care simte si gandeste cu inima, pentru ca are puterea sa isi traiasca viata in frumusete deplina. Patimas de frumos, este o fiinta caruia i-ai sta la picioare o viata intreaga, si ai uita ca mai exista altceva pe pamant.

Un om care sa nu te lase sa dormi, din cauza caruia sa nu poti sa mananci, ca si cum ai fi in clasa a treia si te-ai indragosti pentru prima oara... Un om care sa stie sa te dezlege din ceturile amarui si sa-ti pogoare in suflet picaturi de fericire. Un om care sa nu isi paraseasca culcusul (sau cuibul) in veci pentru o alta femeie, oricat de vrajitoare si patimasa i s-ar arata.

Un om in preajma caruia, cand te afli, sa te urci cu patima pe pereti - de prea frumos, de prea mult. Un om in preajma caruia ai vrea mereu sa fii, pe care l-ai tine in brate o viata si pe care nu l-ai mai lasa sa plece in veci. Un om de care sa nu te mai saturi.

O fiinta careia i-ai pune lumi la picioare si ar fi prea putin, fiindca cerurile se deschid atunci cand ti-e aproape. Un om care are rabdare sa te invete orice, care iti explica cu drag acelasi lucru de o mie de ori, cand e nevoie... Un om de care sa te indragostesti cu toti porii, din toti rarunchii, cu toate duhurile si cu toate zanele din cer si de pe pamant... Un om parca din alta lume, si totusi aici...

O fiinta pe care o sti din alte timpuri si care iti aduce aminte de tine, care te implineste si care iti daruie tot timpul ceva, orice ar face. Care sa te tina in brate si sa iti citeasca povesti pana adormi. Care sa arda de iubire si cunoastere. Un om care sa stie sa te descante si sa-ti strecoare in suflet nemurire. O fiinta completa, totala, langa care sa te trezesti dimineata, innebunita de mirosul pielii lui, si care sa-ti bucure toti porii ori de cate ori il intalnesti sau iti aduci aminte de el.

Un om care sa te puna in ordine si care sa te preschimbe in cumintenia pamantului. O fiinta care sa iti arate ca iti poti trai viata in frumusete deplina, ca te poti desavarsi in iubire, ca poti fi fericita o mie de ani standu-i alaturi. Un om care sa te mantuie. Si pe care, atunci cand il intalnesti, la soroc, viata ta sa capete sens. Un om a carui frumusete doare.

Ioana Lazarescu
A complilat pentru voi:
Printesa

Replica: Din categoria printi si printese by Cristina Sandu (144 mesaje), la 13-11-2007

Replica: Tu sau eu, by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 27-11-2007

care dintre noi
ii va spune timpului sa stea.
Sa ramanem flori,
colorate flori,
parfumate flori
sa nu vina toamna sa ne ia.

Replica: Vhaouuu! by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 27-11-2007

Cat este de frumos! Iti vine sa ingenunchezi si sa multumesti cerului ca cineva a putut scrie ceva atat de frumos.
Numai tu, Letitia puteai asterne aici versurile acestea! Bica are dreptate cand te asimileaza cu o persoana generatoare de frumos si nu oricare. Unde le-ai gasit? Spre rusinea mea, care citesc tomuri de versuri, nu imi dau seama cine poate fi.

Replica: Superba by Cornelia Suteu (272 mesaje), la 27-11-2007

tu si eu!!
M-ai touchat, Letitia!
M-a molipsit de la Margareta cu cuvantul touchat. Mi se pare ca exprima mai bine sentimentul pe care il ai cand te atinge frumusetea in toate formele ei.

Replica: Deosebite cuvinte, by Anisoara Nichita (236 mesaje), la 27-11-2007

deosebite fiinte...

Replica: Cantec de dragoste by Alice Popa (248 mesaje), la 27-11-2007
Cum sa-mi impiedic sufletul
sa nu-l ajunga cutremurat pe-al tau?
Cum sa-l inalţ deasupra ta
spre alte lucruri, altundeva?
O, cum, cum l-aş aduna
langa ceva pierdut in intuneric,
Intr-un ungher tacut, strain, nefrematand,
ce nu se-ndeparteaza
cand adancurile-ţi luneca departe, unduind.
Ci tot ce ne-nfioara, pe tine şi pe mine,
ne impreuna totuşi aşa cum un arcuş
din doua strune doar un sunet scoate.
Pe ce vioara suntem instrunaţi?
Şi ce artist ne ţine-n mana lui,
cantec cum altul nu-i?
Rainer Maria Rilke

Replica: Mai poti iubire oare inflori by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 28-11-2007
cu soarele de toamna-n papadii?

Replica: Letitia, by Gina Necula (132 mesaje), la 28-11-2007
cine a scris?
care dintre noi
ii va spune timpului sa stea.
Sa ramanem flori,
colorate flori,
parfumate flori
sa nu vina toamna sa ne ia.

Este tare frumoasa si mi-am copiat-o.

Te pupici,
Gina

Replica: Ma bucur ca ti-a placut Gina. by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 30-11-2007
A scris-o cine a scris si...
Pe chipul meu asterne vremea
povestea zilelor trecute,
sperante risipite-n fluturi,
iubiri visate sau pierdute...

Replica: Meandrele iubirii - Romeo Morari by cucos catalina (1635 mesaje), la 10-12-2007

Pe trupul tau am invatzat constelatziile toate
- Asha pur shi simplu... stand in coate! -
Vroiam sa shtiu totul, caci nu shtiam nimic
Doamne, Universul cat e de mic!
Doruletz, vine Fat-Frumos! La mine a venit cand nici nu ma ashteptam. Am crezut dintotdeauna in sufletul pereche, dar niciodata in visurile mele nu am shtiut ca va putea fi atat de frumos, cand il voi intalni. Ma simt implinita, intregita, in sigurantza. Ma tem doar de toamna din strofa Letitziei, - ca nu-mi pot imagina viatza fara el.

Replica: Catalina, by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 11-12-2007

pluteste ceva in aer si miroase a roze langa pian. Un album cu picturile lui Raphael sta langa laptopul meu mititel si pricajit.
Ştii ce-am visat azi noapte
la ceasul cand pentru somn visele sunt coapte?
Tu nu erai barbat, nici eu femeie
ci două viori. Nu-i aşa ce ciudat?
Şi vibram amandoi la fel, ah
ca-n dublul concert al lui Bach.

Replica: Ce de-a vesti! by Alice Popa (248 mesaje), la 11-12-2007

Bine ai revenit, indragostita iremediabila! Eu sunt fata-lui-Marian. Nu stiu daca ne-am cunoscut, direct pe forum. Iti doresc sa ramai tot asa. Dragostea ne mentine tinere si frumoase! Nu-i asa?
Doruletz, mi se pare mie sau esti putin indragostita? M-am uitat la imaginea postata de tine...
Am revenit si la job am aflat ca sunt pusa la colt. Nu am repartizata nici o lucrare pentru primul semestru al anului viitor. Este o incercare mare pentru mine pentru ca am rate de achitat...
Important este ca Fat-Frumosul meu m-a asteptat la aeroport ascuns in spatele unui buchet de irisi, cu o cina pregatita de el, acasa, in mini-livingul nostru, cu o cada cu apa parfumata si stropita cu petalele de la un trandafir. Ne-am certat pentru ca mie nu-mi place sa fac florile sa sufere, iar el a sacrificat un trandafir pentru cada mea. Ne-am certat ca sa ne impacam si, asta este, in fond, tot ceea ce conteaza chiar daca am fost pusa la colt.

Replica: Doruletz, by cucos catalina (1635 mesaje), la 11-12-2007

tu shtii ceva shi nu ne spui shi noua?
Imi pare bine, Alice, ca Marian nu te-a mai tzinut secreta; bine ca shtia doar sa ne transmita, ca stai in coasta lui shi-l inghionteshti!
Iar in legatura cu surpriza lui Fat-Frumos al tau... shi eu am trecut prin asta, in vara, cand logodnicul meu m-a dus in Cluj sa ma prezinte familiei shi prietenilor lui. Shtiam ca vorbise cu cumnata lui sa ne rezerve o camera la hotel. Atat! Dar a urmat o cina romantica pe o terasa la un restaurant deasupra Clujului, de unde am putut vedea shi orashul frumos luminat. A fost o seara de iulie atat de minunata! Apoi, in camera de hotel, am avut parte de cea mai emotzionanta surpriza romantica: o carare din petale de trandafiri roshii shi lumanari mergea pana in dormitor, la pat, pe pat o inima mare tot din petale roshii shi in mijloc un trandafir mare alb; cand am revenit in hol, 19 trandafiri mari albi erau ashezatzi intr-o vaza, iar in baia cu jacuzzi spuma shi petale de trandafiri roshii shi lumanari peste tot. Nu va descriu emotzia, ca imi amintesc doar lacrimile de fericire...
La noi, cifra 19 are o semnificatzie deosebita: pe 19 iulie acest an ne-am vazut prima oara, el esye nascut pe 1 eu pe 9, singura camera libera din hotel a fost 19, iar nunta am fixat-o pe 19 iulie, ca in 2008 cade intr-o sambata shi avem un an de cand ne-am vazut prima data.

Doresc tuturor Gargaritzelor sa aiba parte de seri romantice, asha cum am avut noi...

Replica: Tu, by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 12-12-2007
Catalina, in amurgul copilariei tale l-ai intalnit pe Fat Frumos. Adica, ai trecut dintr-o poveste in alta poveste.
Iti urez ca povestea sa nu se sfarseasca niciodata.

Replica: Asemanari - Romeo Morari by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 16-12-2007

Eu toamnei te aseaman tot mai mult...

ca soapta ei, eu glasul ti-l ascult:
Ai vocea clara ca o dimineata;
te-nvalui in mister ca seara-n ceata;
ai izbucniri sagalnice, cochete
si-n zambet - lume-ntreaga de regrete;
ai stropi de roua ce-i ascunzi sub pleoapa
si ochii tai in departari se-ngroapa;
ai nostalgii ca in amurguri, seara
si te-nfiori ca sub arcus - vioara;
ma ametesti ca vinul din podgorii
si-apoi te duci ca-n vantul serii - norii...

... si ma intreb mereu: care e doamna
care ma fascineaza: tu sau toamna?

Replica: Pereche by Ioana Manescu (142 mesaje), la 16-12-2007

De ziua ta norocul ti-l descantec

De ziua ta eu iti doresc senin
De ziua ta - viata fie-ti cantec
Iubita mea din Pontul Euxin.

De ziua ta - garoafe prin cuvinte
De ziua ta - un fericit camin
De ziua ta ti le doresc fierbinte
Iubita mea din Pontul Euxin.

De ziua ta tu esti aici, in mine
Cu falfairi rotunde si fluide
Iubirea mea subjuga, nu ucide...
Pereche de pe maluri Euxine.

acelasi autor de care, pare-se ne-am molipsit toate

Replica: Love is in the air! by Marian Topala (541 mesaje), la 16-12-2007

Replica: O cafea cu dragoste by Adela Aura Vlad (420 mesaje), la 16-12-2007

Replica: De dragoste by Gigi Hanta (92 mesaje), la 16-12-2007

Replica: Definitia iubirii by Lamaita Ghilaciu (136 mesaje), la 22-12-2007

Tu esti asemeni cupei din stravezii cristaluri
Cu incrustatii pure si unduiri usoare
Din tine pot sa soarba, in sacre ritualuri
Si gurile pagane si cele-ncepatoare.
Tu stii s-ascunzi in tine, ca intr-un tabernacol
Extazul si durerea - impreunare grava,
Cand sarutarea-ti darui se-ntampla un miracol:
Veninul pare dulce, si-ambrozia otrava!

Replica: Bun venit, by Admin TTT (4020 mesaje), la 22-12-2007

Lamaita!

Replica: Un gand de iarna by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 27-12-2007

Iubeste-ma tandru si vino sa-ti spun,
cand foc arde-n soba si alb e cat vezi,
frumoasa poveste cu mosul cel bun
ce vine de veacuri pe drum de zapezi...

Replica: Idilica by Bica Nistor (1427 mesaje), la 02-01-2008

Replica: Vis de fata by Lacramioara Popescu (291 mesaje), la 02-01-2008

Replica: Idila - Cincinat Pavelescu by cucos catalina (1635 mesaje), la 02-01-2008

In bratze-mi de-ai vrea sa te lashi,
Tzi-ash face un cuib dragalash;

Un cuib de amor neshtiut
Departe, in codrul pierdut;

Deasupra, seninul din cer,
Jos, iarba, mireasma, mister.

Izvorul cu ochi de smarald
Canta-va amorul meu cald,

Shi teiul va cerne ninsori
Pe fruntea ta alba de flori;

Iar timpul, oprind al sau pas,
Va da fericirilor glas;

Tzi-oi zice o doina cu drag,
O doina din fluier de fag;

Voi spune-o shi undelor reci,
S-o cante shi ele in veci.

Iar noaptea, de-o fi sa te culci
In freamatul tainelor dulci,

Din mushchi itzi voi face un pat,
Ascuns, fecioresc, parfumat;

Ce viatza departe de uri
In taina eternei paduri!

De straja voi sta numai eu
Shi dorul din sufletul meu.

Replica: Cascada indragostitilor by Maria Zanfir (584 mesaje), la 02-01-2008

Ce bine ii sta in rosu, fetei tale, Catalina.

Replica: Rosu romantic by Lacramioara Popescu (291 mesaje), la 02-01-2008

Replica: Print by Parvu Irina (61 mesaje), la 08-01-2008

si Printesa

Replica: Dans in blue by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 11-01-2008

Replica: In cinstea ta by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 11-01-2008

In cinstea ta, -
Cea mai frumoasa si mai nebuna dintre fete, -
Voi scri trei ode,
Trei romante,
Trei elegii
Si trei sonete.

Ion Minulescu
Odeletă

Replica: De ce esti ca soarele, by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 11-01-2008
cand lipsesti mi-e bezna in suflet...

Replica: Un by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 12-01-2008

glob de fericire...

Replica: Mi-a placut atat de mult... by Tudorancea Rodica (262 mesaje), la 14-01-2008

Se-ntampla atatea lucruri misterioase,
Ca mereu imi vine sa-mi duc mana
La tampla?

Marin Sorescu

Replica: Si despre tristeti by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 27-01-2008

Doamne, sortitu-ne-ai noua
sa ne masuram iubirea-n flori
si intr-un ceas cu roua.
Ca florile infloreste,
ca roua se risipeste
si la urma disperarea-
ploua.

Replica: Tristetile by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 27-01-2008
Tristetile-mi sunt straine
Cand inima-mi tresare
De iubire...

P.S. Imaginea ta am vazut-o lucrata pe un site. Cred ca era facuta cu punct in cruce sau... ma insel?
P.S.S. Nu iti doresc sa fii trista.

Replica: O poveste by Ionascu Alexandra (154 mesaje), la 29-01-2008

cu print si printesa.

Replica: O cafea by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 29-01-2008

cu ciocolata, din inima.

Replica: Se cunoaste by Ileana Miroiu (818 mesaje), la 29-01-2008

ca se apropie Sfantul Valentin!

Replica: Cantec de dragoste by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 27-02-2008

Replica: Noaptea by Laura Brasoveanu (942 mesaje), la 01-03-2008

Nu,
Nu noaptea te ajuta
Sa poti uita
Falsele bucurii
Nu poti uita nimic noaptea
Timpul se duce
Timpul fuge
Nu-ti arde amintirile vietii
Nu poti uita nimic
In puterea noptii
Asculta-ma, eu cunosc tandretea primului drum
Asculta-ma, eu cunosc deznadejdea diminetii
Cand te trezesti gol, cu inima pierduta
Si cand nu-ti mai ramane decat sa-ti plangi in pumni
Te regasesti gol, pierdut in fata zilei care va veni
In fata acestui necunoscut, care se numeste maine
Nu,
Nu noaptea te ajuta
Sa poti uita
Falsele bucurii
Nu poti uita nimic noaptea
Timpul se duce
Timpul fuge
Nu-ti arde amintirile vietii
Nu poti uita nimic
In puterea noptii

dupa Alain Barriere

Replica: Florea soarelui by Doruletz Mic (1032 mesaje), la 19-04-2008

Ma-ntorc acum spre viitor cu fata.
Lumina lui imi trece-adanc prin pleoape.
Si oamenii imi sunt si mai aproape
Si parca m-a luat de mana, viata.

D. Botez

Replica: 5 minute de romantism by Frunza Nicoleta (3287 mesaje), la 20-04-2008

Replica: 5 minute de romantism by Gina Necula (132 mesaje), la 08-06-2008
sau... tristetea cuvantului ca stare de gratie.

Replica: 5 minute de romantism by Rosculet Adnana (276 mesaje), la 09-06-2008

Replica: 5 minute de romantism by Maria Nistor (5039 mesaje), la 09-06-2008

Replica: Dor de frunza. by Rosculet Adnana (276 mesaje), la 12-08-2008
dor de verde...

Replica: Romantism by Sorescu Minerva (2106 mesaje), la 12-08-2008

Replica: Romantism by Adriana Nicuta (4598 mesaje), la 13-08-2008

Replica: Romantism de vara by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 14-08-2008

Ramai, te rog, de veghe ca steaua-mi sa nu moara
in cantecul de greieri din noptile de vara,
aduna in cununa "regina noptii" toata
si fa-i lumina blanda sa curga parfumata.

Replica: Seara tarziu, by Andrei Stancu (195 mesaje), la 14-08-2008

cand greierii ne canta, eu si printesele mele privim stelele si ne incarcam cu puteri pentru zilele care vor sa ne ucida cu caldura lor.
In we mergem la casuta dintre munti si ne scuturam de oboseala.
Asta facem, Letitia.

Replica: 5 minute de romantism by Raluca Popa (923 mesaje), la 15-08-2008
"Prelins in palma mea fluid
Ca o cerneala veche-n calimara
De teama irosirii te inchid
Si pumnu-l voi deschide mai spre seara
Cand va fi umbra rece peste toate
Si duhurile bune au sa vie
O poezie alba peste noapte
Cerneala carnii tale va sa scrie
."
Mircea Nedelciu

Replica: 5 minute de romantism by Raluca Popa (923 mesaje), la 22-08-2008

"Spune-mi, daca te-as prinde-ntr-o zi
si ti-as saruta talpa piciorului
nu-i asa ca ai schiopata putin, dupa aceea,
de teama sa nu-mi strivesti sarutul?
"
Nichita Stanescu - Poem

Replica: Din toamna ta si-a mea, iubire, by Vasiliu Letitia (1516 mesaje), la 09-11-2008
ce mai ramane peste ani,
doar o roscata amintire
pierduta-n fluturi diafani.

Replica: Frumaose postarile voastre gargaritelor, by Calinescu Ramona Nicoleta (983 mesaje), la 11-11-2008
dar, oare ce ne-am face fara dragoste?

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: 5 minute de romantism
MesajScris: 05 Oct 2011, 16:29 
Neconectat

Ti-am scris pe-o frunza, draga, ca sa stii,
ca e prea trista toamna fara tine...

Pentru voi, romanticelor acestui forum.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Oct 2011, 16:31 
Neconectat

Un topic minunat, Letitia.
Superbe cuvintele tale.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 05 Oct 2011, 19:24 
Neconectat

Multumesc, Ralu.
Pare ciudat dar mie cand mi se face dor de vechi prieteni din gradina gargaritelor recitesc ce au scris candva trimitandu-le un gand de recunostiinta pentru ca au impartit o clipa cu mine.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: