Va rog sa ma ajutatzi! by cucos catalina (1631 mesaje), la 06-04-2006 Va rog sa ma ajutatzi!
Anul acesta se implinesc zece ani de cand am terminat liceul. Intamplator m-am reintalnit cu colega mea de banca din liceu; nu ne vazusem de zece ani de zile! Asta pentru ca dupa bacalaureat am intrat la facultate in alt orash shi pur shi simplu legatura s-a rupt. M-am bucurat enorm de mult ca ne-am reintalnit, de atunci ne vedem in mod regulat, pentru ca nu mai terminam de povestit shi este uimitor ce mentalitate diferita avem acum fatza de cea de acum zece ani. Am reintalnit de asemeni shi alte colege, iar una dintre ele mi-a propus sa o ajut sa organizam intalnirea cu restul colegilor din liceu. Avem adrese, numere de telefon care ne vor ajuta sa luam legatura cu ei. Ce altceva trebuie sa mai planificam legat de aceasta intalnire? Sunt obiceiuri care ar trebui sa fie nelipsite? Ceva ce ar marca mai profund acest eveniment?

Replica: Intalnirea de 10 ani! by Admin TTT (3941 mesaje), la 11-04-2006 Ce moment emotionant!
Cum nu eu am fost organizatorul acestei intalniri iti dau numai cateva idei:
- luat legatura cu conducerea scolii pentru a se asigura o sala de clasa (noi am folosit cancelaria) pentru aceasta intalnite;
- luat legatura cu o firma de catering care sa asigure o cafea, un suc, o apa minerala, cateva fursecuri si un ospatar (la intalnirea cu profesorii);
- luat legatura cu un fotograf profesionist care sa faca o fotografie de grup (si sa realizeze un colaj cu data, pe care sa le livreze pana seara);
- organizat o intalnire la un restaurant, seara.
La capitoul surprize, eu mi-am facut copii dupa fotografii inedite (pe care colegii mei nu le aveau), dupa diverse biletele (ce le schimbam intre noi, pe sub banca cand eram elevi) pe care le aveam in arhiva personala. Pe toate le-am asezat artistic pe cateva pagini si am creat un mini-album cu citate pe specific. Pe prima pagina am scris ce cred si simt eu referitor la acest moment. Am introdus intr-o mapa colorata acest album alaturi de un catalog de la firma unde lucrez (Top Terra Trade). Am realizat si mape alternative in care, in loc de catalogul printat am pus un album pe CD cu toate modelele firmei (pentru ca stiam care din fostii mei colegi aveau PC acasa). Apoi, obligatoriu, fiecare mapa a avut si un model (cu diagrama) de goblen. Acestea au fost darurile mele pentru profesori si colegi. In plus, pentru fiecare persoana de sex feminin am cumparat un buchetel de garofite mov. Prin eforturile conjugate cu firma la care lucrez, liceul meu a primit in dar si o imprimanta cu aceasta ocazie.
Dimineata m-am intalnit in curtea liceului cu colegii, apoi cu profesorii nostri in cancelarie. Aici fiecare a facut o trecere in revista a realizarilor vietii lui (despre necazuri, amaraciuni nu era cazul sa vorbim). Eu am considerat ca suntem o generatie implinita. 80% din noi am trecut printr-o institutie de invatamant superior. Fiecare a realizat ceva in anii scursi. Cei 20 % ce au preferat casatoria timpurie s-au laudat cu legaturi de casnicie sudate si cu prunci mult mai mari (ca varsta) decat a celorlalti. Per total, fiecare este implinit intr-un fel sau altul si asta iti da o bucurie intima ca ai facut parte dintr-un grup de invingatori. Pentru ca tot invingatori ii socotim si pe cei ce au luptat sau se lupta cu boala sau cu singuratatea dupa un divort. Un motiv in plus pentru a le fi aproape!
Dimineata am fost, majoritatea imbracate un pic mai elegant decat la servici, dar nu casual. Seara am ales putina eleganta si un machiaj mai indraznet. Cum s-a intamplat ca ziua intalnirii noastre sa fie chiar ziua mea de nastere am avut parte si eu de surprize: dedicatii muzicale de colegii mei, la restaurant.
Vei avea surpriza sa descoperi oameni cu care n-ai rezonat in liceu, dar care, acum iti vor deveni prieteni. Vei avea ... dar te las pe tine sa descoperi cate surprize vei avea.
Este un moment pe care il pastrez in suflet si il pretuiesc ca pe una din marile bucurii pe care Domnul mi-a asezat-o in cale. Si nu uit sa-i multumesc.
Te rugam sa nu uiti sa ne povestesti si noua cum a fost!
P.S. Superba fotografia postata de tine. Eu iti postez ceva care o sa semene cu tine, la aceasta intalnire.
Replica: Multzumesc mult! by cucos catalina (1631 mesaje), la 11-04-2006 Ashteptam cu nerabdare aceasta replica! Aseara m-am intalnit cu o colega shi am discutat despre cum vom organiza intalnirea. Azi am trimis scrisori la catziva colegi shi am rugat sa ne confirme, ca sa putem stabili o suma de bani; ne-am gandit sa invitam profesorii pe care i-am avut, shtim ce cadou i-am putea lua dirigintei, incercam insa sa reducem cat putem de mult costul acestei intalniri, astfel incat sa nu fie o piedica pentru participarea in unanimitate la acest eveniment. Trebuie sa fie frumos shi sa vina totzi colegii. Astept cu nerabdare urmatoarele zile, sa primesc veshti de la ei. Am fixat ziua de 3 iunie, asha ca pe 5 iunie voi posta un nou topic.
Multzumesc mult pentru ideile ce mi le-ai dat, Monica.

Replica: Variante by Admin TTT (3941 mesaje), la 12-04-2006 Referitor la problema financiara, noi am procedat astfel: am identificat care dintre colegii nostri ne poate ajuta prin sponsorizare. De pilda, cateringul la liceu a fost platit de un coleg ce lucreaza in constructii; iar firma ce a realizat acest serviciu este o firma condusa de o ruda a unui coleg de-al nostru (a se citi ca preturile au fost cele de achizitie, nu de vanzare). Oricum trebuie sa te sprijini bine pe toti ce ce au oarece posibilitati financiare sau lucreaza la firme care i-ar putea ajuta. Contactul telefonic conteaza: ceri sugestii, verifici variante etc. Succes!
Superbe fotografiile tale.
Replica: Intalnirea de 10 ani! by cucos catalina (1631 mesaje), la 11-09-2006 In sfarshit, a avut loc intalnirea de 10 ani cu foshtii mei colegi de clasa shi promotzie, intalnire care ar fi trebuit sa se desfashoare pe 3 iunie. Sunt shi acum cu sufletul nostalgic - nu am cuvinte sa va povestesc trairea mea din ultimele 2 zile. Nu credeam ca va fi atat de emotzionant! Inainte cu o zi eram chiar dezamagita shi plecam spre orashul, in care am terminat liceul, cu inima pustiita, de faptul ca o parte din colegii care prezentasera nerabdare pentru aceasta intalnire, se sustrasera prompt shi fara nici o explicatzie. Iar in dimineatza aceleiashi zile, vorbisem cu diriginta la telefon, sa o aud shi sa-i transmit condoleantze - tocmai pierduse pe cineva drag shi abia se intorsese de la inmormantare - shi sa mai incerc sa o conving sa ajunga, pentru ca shi dumneaei anuntzase ca nu poate veni. Insa, la ce nu te ashteptzi, aceea se intampla! Sambata dimineatza m-am trezit morocanoasa, la fel ca prietena mea shi fosta colega de clasa la care am stat in acest week end; am plecat amandoua spre liceu, sa ne intalnim cu un profesor care ne-a ajutat la organizare. Mergeam agale shi ne gandeam la ce eshec vom avea in urmatoarele ore. Am intrat in cancelarie, ne-am intalnit cu profesorul, am stabilit cateva cumparaturi - sucuri, apa, prajiturele; am deschis catalogul clasei noastre, sa ne amintim cateva note, am ras de putzinele absentze shi acelea motivate, cateva amintiri rapide despre profesorul care era in acel moment cu noi - nu aveam, in schimb, nici un sentiment. Apare prima profesoara, apoi altzi profesori... intrau in cancelarie veseli, veneau la noi, ne strangeau mainile shi incercau sa-shi aminteasca numele nostru. Shi sa depene amintiri despre mine shi colega mea shi despre colegii care nu aparusera inca; deodata m-am simtzit egala cu ei, o relaxare m-a copleshit shi in cateva clipe, am simtzit ce dor imi fusese de ei shi ce familiara era atmosfera din cancelarie. Aflasem ca shi diriginta noastra urma sa ajunga la liceu; deja totul incepuse sa prinda contur. Apareau colegi din clasa de la noi shi din celelalte clase paralele, ne strangeam in bratze de parca fusesem cei mai buni prieteni in liceu; unii schimbatzi, altzii la fel. Cand a intrat shi diriginta, a fost ca acea particula ce formeaza intregul! S-a inceput strigarea catalogului (am ramas cu totzii in cancelarie ) - emotzii imense, realizari, diverse profesii, impresii, sfaturi-surprize din partea unor foshti colegi, care nu prea se chinuiau sa invetze, dar pe picior mare azi shi cu studii superioare. La sfarshit am mers in clase, am facut un tur de liceu, apoi am plecat la un restaurant, unde am avut mai mult timp de discutzii. S-a filmat totul, fotografii foarte multe - toata lumea multzumita, iar vremea de afara, in ciuda diminetzii innorate (shi la propriu shi la figurat), ieshise un soare maaaareeee! Totul a fost perfect! Neashteptat de bine! Este pacat sa se rateze acest moment, colegii care nu au venit, nu au idee ce au pierdut. Imi pare rau, ca nu i-am putut reintalni pe totzi, dar ii voi intalni, - viatza este plina de neprevazut.
Replica: Emotionant, Catalina! by Admin TTT (3941 mesaje), la 12-09-2006 Intalnirile de genul acesta sunt experiente deosebita ce te marcheaza. Ai feeling-ul ca ai implinit o parte din tine, porti bucuria in suflet, iar amintirea dainuie in inima.
Cat despre cei ce nu au fost prezenti, asa este, - nu stiu ce au pierdut!
Pe tine te felicit pentru ca nu ai pierdut aceasta ocazie.
A fost o placere sa citesc despre intalnirea ta.
Fie ca Domnul sa-ti aseze in cale tot felul de intalniri frumoase.
Replica: Multzumesc mult, Monica! by cucos catalina (1631 mesaje), la 12-09-2006 Ma bucur ca eshti alaturi de mine!