Succesul individual romanesc in Bruxelles-ul european, by Admin TTT (3880 mesaje) , la 26-12-2006
Publicat: 21 Decembrie 2006, 10:55
Cine sunt romanii care lucreaza si acumuleaza de ani buni experienta profesionala in Bruxelles-ul european? Succesul lor personal poate deveni unul global. Experti romani care locuiesc si isi desfasoara activitatea in Belgia, multi fiind direct implicati in activitatile specifice capitalei europene s-au organizat inca din 2003 sub egida Clubul "Romania - UE" Bruxelles (www.euro-club.org).
Petru Dumitru Nascut in 1959 la Martinesti, lucreaza in Bruxelles din anul 2000, in prezent fiind Coordonator de proiect si Editor Web la European Schoolnet.
Am contribuit la integrarea a aproape 2.500 scoli romanesti in proiecte europene. Am facilitat dialoguri intre aceste scoli si parteneri din Uniunea Europeana; am incurajat si indrumat scolile romanesti in implementarea si desfasurarea de proiecte multi-disciplinare cu teme pe educatia interculturala si cetatenia europeana. Am contribuit, zic eu, la formarea profesionala a cadrelor didactice din Romania, inregistrate in proiectele noastre, in domeniul integrarii TIC in programa scolara, precum si la introducerea dimensiunii europene in activitatile scolare. In cadrul statisticilor noastre, Romania se gaseste pe primul loc in privinta numarului de scoli participante, precum si din punctul de vedere al volumului de activitati desfasurate. As putea spune ca misiunea mea (oarecum neoficiala, pentru ca la European Schoolnet trebuie sa fim impartiali) este indeplinita. As putea spune ca educatia romaneasca si principiile ei de baza au intrat mai de mult in Uniunea Europeana, prin participarea scolilor romanesti in diferite activitati comune cu parteneri europeni.