Acum este 23 Iul 2026, 15:00

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Nu mi-au placut
MesajScris: 11 Oct 2013, 10:50 
Neconectat
Site Admin

Nume forum:1
Stiu ca sunt campioana la rateuri cand este vorba de incercat ceva nou (si stiu ca Ovidia va spune din nou ca sunt de coma), dar poate mai invata si altcineva din experienta mea.

Mingi aromate
Ingrediente
300 g brânza de vaci
100 g gorgonzola
200 g brânza feta
1 ciorchine struguri
2 legaturi de patrunjel
sare

Mod de preparare
1. Trece brânza de vaci, gorgonzola și feta printr-o sita. Amesteca energic și potrivește gustul de sare. Pasta astfel obtinuta las-o la rece aproximativ 10 minute.
2. Separat, spala verdeata și las-o sa se zvânte putin. La fel procedeaza cu boabele de struguri.
3. Dupa ce pasta de brânza s-a racorit putin, modeleaza bile, dar nu înainte de a pune în mijloc câte o boaba de strugure.
4. Tavalește bilele prin verdeata tocata fin. Lasa la rece cel putin 30 de minute.
[nu stiu sursa retetei]

O fi de vina branza sau combinatia nu este pe placul familiei mele, cert este ca bilutele au fost trecute la de nemancat.
Eu ma feresc sa consum lucruri sarate, dar aceasta combinatie a fost foarte sarata si pentru ceilalti degustatori.
Desi ulterior am invartit bilutele si prin samanta de mac, nimic nu a atenuat... esecul.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Subiectul mesajului: Re: Nu mi-au placut
MesajScris: 11 Oct 2013, 11:03 
Neconectat

Nu imi place gorgonzola, nici macar cu numele. Dar arata foarte bine bilutele pe platou.
Mi-ai dat o idee de reteta noua cu bilute, pe care cred ca o voi incerca in acest sfarsit de saptamana. Hi, hi, hi!
Daca o sa imi placa, aduc fotografii.

Te imbratisez cu drag.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Oct 2013, 11:04 
Neconectat
Site Admin

Cinnamon Rolls Dukan
Ingrediente
• 5 albusuri (150g)
• 2 galbenusuri
• 200 g quark degresat/branza de vaci degresata
• 2 linguri lapte degresat
• 3 linguri indulcitor praf natural
• 1 lingurita cu varf praf de copt
Ingrediente sirop
• 70 ml apa
• 2-3 lingurite scortisoara
• 1 lingura indulcitor lichid/solid
Mod de preparare
• Separam galbenusurile de albusuri. Mixam albusurile, amestecate cu un varf de cutit de sare, pana cand se intaresc. Intr-un vas separat, amestecam galbenusurile cu branza quark, laptele si indulcitorul si le mixam pana obtinem o crema omogena.
• Adaugam crema de galbenus peste albusurile mixate si amestecam cu grija, de jos in sus.

• Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si intindem aluatul intr-o foaie uniforma. O coacem in cuptorul preincalizt la 180°C, pentru 10-12 minute sau pana cand se rumeneste uniform. O scoatem din cuptor si cat timp este calda inca, o desprindem cu grija de hartie.

• Pudram o hartie de copt curata cu scortisoara si indulcitor solid. Punem aluatul pe foaia pudrata si il presam putin, astfel incat sa absoarba scortisoara. O intorcem pe cealalta parte si o presam lejer pana cand toata scortisoara se lipeste de foaie. O lasam sa se raceasca, apoi o rulam si o invelim intr-o folie e alumniu. O bagam la frigider pentru 30 de minute.

• Intre timp, facem siropul: amestecam apa cu scortisoara si indulcitorul si o fierbem, pe foc mic, pana da intr-un clocot. Stingem focul si lasam siropul sa se raceasca.
• Dupa cele 30 de minute, eliminam folia de aluminiu si taiem ruloul in bucati de cca 2 cm grosime. Le asezam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, si le ungem cu siropul rece.

• Le coacem in cuptorul preincalzit la 160°C, pentru 20-25 de minute sau pana cand observam ca se formeaza o crusta crocanta la suprafata.

• Le servim ca atare sau le ornam cu putin quark amestecat cu indulcitor.

• Sunt excelente alaturi de o cana de ceai sau o cafea fierbinte.
[Sursa: http://www.lauraadamache.ro]

Le-am facut pentru cineva drag mie, dar aroma de scortisoara a fost prea pregnanata. Concluzionand, inca un esec.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

MesajScris: 11 Oct 2013, 11:06 
Neconectat
Site Admin

Onuta, nici eu nu prea sunt fan gorgozola.
Daca bilutele tale trec testul, le astept in alt topic

Cu o calda imbratisare,

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]

Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa: