Acum este 23 Oct 2021, 10:23

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ardei umpluti si inveliti in aluat de pizza
MesajScris: 30 Apr 2014, 12:30 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4196
Intrucat au fost executati in timpul postului mare, nu stiu ce gust au, dar cei care au degustat, i-au apreciat.



Ingrediente:
Pentru aluat:
3 linguri de ulei
8 grame drojdie
1/2 lingura de zahar
1/2 lingurita de sare
200 ml apa calduta
1/2 kg de faina

Pentru umplutura din ardei:
1 ceapa (mare taiata marunt)
1 legatura patrunjel
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita boia
1 lingurita sare
6 linguri ulei florea soarului
6 ardei rosii (pe care i-am sectionat vertical cu un cutit si i-am curatat semintele)
300g carne de vita toccata

Pentru topping:
Un galbenus de ou
50 g susan (sau mac daca vreti)

Preparare:
Etapa 1:
Se pune faina intr-n bol si facem un orificiu unde se pune drojdie si zahar, se toarna jumatate din apa si se lasa drojdie sa se activeaza timp de 5 minute.
Se adauga uleiul, sarea si restul apei pe care le amestecam pentru a obtine aluatul. Se transfera aluatul pe blatul de lucru si se framanta forte bine timp de 5 minute (cu cat framantati mai mult aluatul cu atat veti obtine un aluat de succes). Se unge aluatul cu ulei de masline si il acoperim cu o folie de plastic si il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Etapa 2:
Intr-o tigaie cu ulei asezata pe foc punem ceapa si patrunjelul la care adaugam sare, boia si piper. Calim timp de 2 minute. Dupa aceea adaugam carnea si amestecam bine si lasam sa se gateasca timp de 5 minute amestecand mereu.

Etapa 3:
Umplem ardeii cu carne. Eu am pus cam trei linguri depinde daca ardeii sunt mari sau mici.

Etapa 4:
Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor cu grosime de un centimetru si ii taiam marginile cu un cutit rola pentru pizza sau puteti folosi si un cutit normal, apoi taiam aluatul fasii.

Etapa 5:
Se ia fiecare ardei si se va inveli bine cu fasiile pe care le-am taiat si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Etapa 6:
Se unge fiecare ardei cu galbenus de ou si dupa ce terminam presaram niste susan peste ei.
Punem tava la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru 25 de minute.

Etapa 7:
Puteti servi ardeii ca aperitiv sau ca un fel principal alaturi de o salata sau orez.

Sursa:http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/ardei-umpluti-si-inveliti-in-aluat-de-pizzareteta-video-fid-1545278#igAvii5CBhk11h5T.99
Pe site gasiti si un filmulet care va ajuta mult.

_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania