Gastronomice by Oana Sandulesei (289 mesaje), la 09-05-2009
Dragele mele, am cautat un topic despre mancare in care sa va scriu ce minunatie imi iese mie in clipa asta. Si cum nu am gasit (recunosc, nu am cautat foarte tare) va scriu mai jos:
Friptura de porc la cuptor
Ingrediente 700 gr carne porc (pulpa) 200 ml bulion 1 capatana usturoi 20-30 ml ulei 1 lingurita rasa piper 1 lingurita rasa boia 1/2 lingurita sare putin chili (optional)
Preparare Carnea se taie felii groase de un deget si se bate putin pe ambele parti. Fiecare felie se cresteaza pe margini, de jur imprejur, cam la distanta de 2 degete ca sa impiedicam feliile sa se incovoaie la copt, asa vor ramane drepte. Asezati carnea pe un singur strat, intr-o tava care merge la cuptor. Cateii de usturoi curatati ii treceti prin presa si apoi ii frecati cu putina sare. Adaugati treptat uleiul, ca la maioneza, frecand mereu, pana obtineti o pasta. Adaugati bulionul si condimentele. Mai adaugati si cca 100 ml apa; sosul trebuie sa acopere carnea. Acoperiti tava cu folie de aluminiu. Dati la cuptor la 220 C pentru 1 ora. Scoateti folia si daca vi se pare ca a ramas prea mult sos sau il doriti mai gros, mai lasati friptura in cuptor fara folie circa 10 minute. Serviti cu piure de catofi si muraturi.
Mi-a "imputit" toata casa, si vreau sa va spun ca de-abia astept sa fie gata. V-o recomand cu toata caldura (si morala, si fizica - la Iasi se pare ca este vara, - sunt cel putin 25 grade).
Va las libertatea de a mai posta aici retete gasite si testate.
Replica: Imi place by Raluca Popa (896 mesaje), la 09-05-2009
ideea ta, Oana si sa stii ca astept fotografii!
Replica: Daca by Oana Sandulesei (289 mesaje), la 09-05-2009
as fi fost inspirata sa le si fac, le-as fi aratat. La urmatoarele tentative, voi face si fotografii.
Replica: Buna ideie, Oana. by tanasa clementina (1228 mesaje), la 10-05-2009
Asa mai diversificam si noi meniurile zilnice.
_________________ Oana - Gargarita-Floare-Calatoare
|