Replica: Pentru cele mai experimentate by Hainal-Roman Oana (107 mesaje), la 13-06-2008
cand scade apa din bors, supa sau oricum se numeste acolo unde sunteti, ce fel de apa puneti pentru completare: rece sau calda? Oana
Replica: Toata by Maria Nistor (4788 mesaje), la 13-06-2008
Oana, cred ca se adauga apa fierbinte, pentru a nu opri din fierbere. Nu sunt asa experta dar iti spun cum procedez eu chiar daca nu mi se pre intampla, fierb cu capac la foc mic si e chiar dificil sa adaug. Sper ca ti-am fost de folos.
Replica: Pentru by Veronica Ene (179 mesaje), la 13-06-2008
fiecare mancare pe care trebuie sa o fierb, pun pe foc si un ibric de un litru cu apa. Cand apa incepe sa fiarba, o dau la mic, iar cand imi trebuie sa completez la o mancare, o completez cu apa de aici (fierbinte). Am grija ca ibricul sa fie plin tot timpul ca nu se stie cata ai nevoie.
Sigur recipientul in care fierbi apa se va umpe dupa cateva folosiri cu piatra (calcar) de la apa. Ca sa rezov problema repede, pun sare (1 lingura) cu apa (plin) si otet (2 linguri) si las ibricul pana a doua zi dimieata cand pojghita de calcar cade foarte usor. Folosesc acesta metoda la vase emailate (si care nu au smaltul sarit), la sticle, pahare, si vase din portelan. Nu as face o astfel de exeperienta cu un vas de teflon, de pilda. Mancarea nu devine fada daca ii adaugi apa fierbinte.
_________________ Oana - Gargarita-Floare-Calatoare
|