Desert: tarta de visine: 6 oua, 11 linguri zahar, 11 linguri ulei, 11 linguri faina, 1/2 pachet praf copt, 2 pachete zahar vanilat; Albusele se bat spuma cu zaharul + zaharul vanilat. Se adauga galbenusele (pe rand), apoi uleiul (pe rand), batand cu telul continuu. Adaug praful de copt si faina proaspat cernuta, odata. Aici invart cu telul luand de sus in jos aluatul de maxim 15 ori. Daca procedez altfel si amestec faina in acest maxim de miscari, albusul va ramane aerat in aluat si ii va permite acestuia sa creasca. Tava, tapetata cu margarina si faina. Torn aluatul in tava usor, nivelez si bag in cuptoul preincalzit, la foc mediu. Inainte de a incepe tarta, am grija sa pregatesc visinile: spalate, fara coada sau samburi, - le las la scurs. Dupa ce am bagat aluatul la cuptor, presar pe visine faina (ca sa nu se duca fructele la fundul tavii) si le invart usor cu mana ca sa prinda faina pe toate. Dupa 10 minute, aluatul si-a luat avant. Deschid cuptorul, trag tava incet spre in afara si incep sa presar visinele repede ca sa nu dea aluatul inapoi. Inchid repede cuptorul si dupa circa 20 de minute prajitura este gata. Pudrez cu zahar pudra dupa ce o scot si o tai dupa ce se raceste putin. Este prajitura preferata a familiei in aceasta perioada a anului.
_________________ Tender Rose - Gargarita-Iubire-de-Roza
|