Sos "O mie de Insule"
https://www.lalena.ro/reteta/1724/Sos-O-mie-de-Insule/Cantitate - 250 ml
Timp de preparare - 30 min
Timp total de pregatire
30 min
Haideti sa va arat astazi si reteta de sos cu care savuram (mai ales in ultimul timp) aripioarele crocante sau copanele de pui la cuptor. Acest sos "1000 de Insule" este perfect si pentru salata, dar noi preferam sa-l combinam anume cu carne - coapta, la gratar, chiftele, etc. Variante pe net gasiti multe, eu am ajuns la aceasta reteta simpla care ne place foarte mult - o chestie interesanta apropo, Sotia mea nu suporta ceapa cruda, dar aici nu o simte deloc si mereu cere sos.
Am adaptat reteta si la regimul low-carb (va dau mai jos toate detaliile), nu folosesc zahar, iar in loc de ketchup pun pasta de rosii si oricum iese bun-bun.
Ingrediente
●
Maioneza de post - 1 pahar
●
Pasta de rosii - 1 lingura sau 2 linguri de ketchup
●
Otet - 2 linguri si mai bun iese daca puneti otet din muraturi sau 1-2 linguri din zeama castravetilor murati
●
Lamaie - 0.5 buc
●
Boia ardei dulce sau iute - 1 lingurita
●
Ceapa alba - 0.5 buc.
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti maioneza dupa orice reteta va place, o puteti combina si cu niste iaurt sau smantana sa fie mai fresh.
Eu folosesc de obicei reteta de maioneza rapida de post.
Pas 2
In bolul cu maioneza adaugati 1 lingura pasta de rosii sau 2 linguri de ketchup.
Pas 3
Puneti 2 linguri de otet simplu sau otet din muraturi.
Pas 4
Stoarceti tot acolo zeama de la o jumatate de lamaie.
Pas 5
Adaugati 1 lingurita de boia dulce sau iute.
Pas 6
Si la urma tocati foarte marunt ceapa, o adaugati in sos.
Pas 7
Amestecati bine si mai potriviti de sare, dar de obicei sarea din maioneza este cam suficienta.
Sosul este bun de consum imediat, dar si mai bun dupa 1-2 ore in frigider.
Se pastreaza minunat si 5 zile la frigider.