Acum este 23 Oct 2021, 11:04

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Sos "O mie de Insule"
MesajScris: 26 Aug 2021, 16:22 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Sos "O mie de Insule"
https://www.lalena.ro/reteta/1724/Sos-O-mie-de-Insule/

Cantitate - 250 ml
Timp de preparare - 30 min
Timp total de pregatire
30 min

Haideti sa va arat astazi si reteta de sos cu care savuram(mai ales in ultimul timp) aripioarele crocante sau copanele de pui la cuptor. Acest sos "1000 de Insule" este perfect si pentru salata, dar noi preferam sa-l combinam anume cu carne - coapta, la gratar, chiftele, etc. Variante pe net gasiti multe, eu am ajuns la aceasta reteta simpla care ne place foarte mult - o chestie interesanta apropo, Sofia mea nu suporta ceapa cruda, dar aici nu o simte deloc si mereu cere sos :)

Am adaptat reteta si la regimul low-carb(va dau mai jos toate detaliile), nu folosesc zahar, iar in loc de ketchup pun pasta de rosii si oricum iese bun-bun.

Ingrediente

Maioneza de post - 1 pahar

Pasta de rosii - 1 lingura sau 2 linguri de ketchup

Otet - 2 linguri si mai bun iese daca puneti otet din muraturi sau 1-2 linguri din zeama castravetilor murati

Lamaie - 0.5 buc

Boia ardei dulce sau iute - 1 lingurita

Ceapa alba - 0.5 buc.

Pasi de urmat

Pas 1
Pregatiti maioneza dupa orice reteta va place, o puteti combina si cu niste iaurt sau smantana sa fie mai fresh.
Eu folosesc de obicei reteta de maioneza rapida de post.

Pas 2
In bolul cu maioneza adaugati 1 lingura pasta de rosii sau 2 linguri de ketchup.

Pas 3
Puneti 2 linguri de otet simplu sau otet din muraturi.

Pas 4
Stoarceti tot acolo zeama de la o jumatate de lamaie.

Pas 5
Adaugati 1 lingurita de boia dulce sau iute.

Pas 6
Si la urma tocati foarte marunt ceapa, o adaugati in sos.

Pas 7
Amestecati bine si mai potriviti de sare, dar de obicei sarea din maioneza este cam suficienta.

Sosul este bun de consum imediat, dar si mai bun dupa 1-2 ore in frigider.

Se pastreaza minunat si 5 zile la frigider.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania