Acum este 27 Oct 2021, 13:01

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 194 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 20 Apr 2012, 19:10 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4196




Dragele mele, daca va impingea curiozitatea si le executati?! Ati fi ras de papilele mele gustative.

Cu o calda imbratisare pentru fiecare,

_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 20 Apr 2012, 20:07 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 21 Feb 2007, 10:37
Mesaje: 11857
Locatie: Calarasi
Nume forum: Ovidia
Draga Monica, eu sigur nu le-as fi dus la bun sfarsit la cat sunt de priceputa in bucatarie. Pentru mine parca este chineza. Sigur as fi gresit, iar Lisa ar fi fost fericita ca de obicei.
Pup dulce.


Nici o grija, Ovidia! De data aceasta si la mine, ce a ramas, a ajuns la imblanitii de la firma ce au fost foarte incantati, asemenea Lisei tale.

_________________
Gargarita-Metafora-Florilor


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 07 Noi 2012, 22:30 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 21 Apr 2008, 14:35
Mesaje: 3542
Nume forum: Anca
Daca astazi am fost la capitolul bucatarit, am zis sa inchei ziua tot in acelasi stil si mai ales in cel mediteranean, vazand ca am inceput cu painea.

Pentru primul fel, am facut spaghete cu cozi de creveti si rosii cherry.



Felul doi am facut filet de peste (facut in tigaie, fara sa fie dat la cuptor) tot cu rosii cherry si paine cu aroma mediteraneana.


_________________
Gargarita Pacea-Armoniei


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 08 Noi 2012, 21:10 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Anca, de dimineata am vazut spaghetele tale cu creveti si repede la supermarket. Am festelit-o ca am gasit doar creveti mici si ai mei nici nu vor sa puna mana pe ei cand sunt asa.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 30 Mar 2013, 09:52 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 13 Feb 2010, 11:56
Mesaje: 4502
Locatie: Italia
Nume forum: Alia
Maine este Pastele catolic, si desi suntem invitati sa mancam la socrii, mi-am zis sa nu merg cu mana goala. Am pregatit cozonac si pasca si am vopsit oua.
Ralu, tot reteta ta, iar pe fiecare an ce trece, imi iese tot mai bine. Desi s-au crapat la copt, am fost cu mult mai multumita de cum au iesit la gust. Am avut si rabdarea de a framanta la ei o ora.




_________________
Gargarita-Oaza-Plina-de-Speranta


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 31 Mar 2013, 21:44 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 21 Feb 2007, 10:37
Mesaje: 11857
Locatie: Calarasi
Nume forum: Ovidia
Felicitari dragele mele, mi-au lasat apa-n gura.
Pup dulce.

_________________
Gargarita-Metafora-Florilor


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 01 Apr 2013, 22:48 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Alia, felicitarile mele pentru reusita. Sa stii ca ai dreptate, cu fiecare an ce trece, ne specializam mai mult.

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 01 Apr 2013, 22:55 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Monica, anul acesta aduc toate complimentele mie mamei tale, iar tie iti multumesc in mod special pentru reteta.
Anul acesta mi-am luat inima in dinti si am incercat cozonacul mamei tale, cu rezultat de 10+., din toate privintele, aspect si gust. A fost apreciat din plin, sunt deosebiti.

Aduc si dovezile:

- prima de copt:



- dupa copt (cuptorul meu rumeneste repejor, dar anul viitor ii voi acoperi cu staniol pentru a nu ii mai scapa asa, oricum nu au fost negri precum par in fotografie):


_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 01 Apr 2013, 22:56 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Si interiorul:




_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 02 Apr 2013, 09:21 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4196
Ralu, jos palaria!
Mie imi este si jena sa recunosc ca nu am facut cozonac niciodata, cap-coada. In familia noastra pana si barbatii fac cozonac, dar eu m-am fofilat mereu in spatele altor prajituri. Dar cand o am pe Madame Cusur langa mine, cum sa indraznesc sa o egalez? In plus, o prietena de suflet din Iasi (v. mamica de Toto) nu concepe ca de sarbatori sa nu pogoare in casa mea un cozonac de doua kilograme, mare, pufos, aromat si de nerefuzat.
In incercarea de a o ajunge pe mama din urma, adun informatii. Uite ce am gasit:
- cand aluatul cu drojdie a crescut prea mult si nu-l bagam imediat la cuptor, deasupra lui se aseaza o hartie alba, umezita cu apa;
- aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini daca este framantat intr-un vas mare si curat, din material plastic;
- aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini cand il framantati, daca inainte il ungeti pe deasupra cu putin untdelemn;
- aluatul de cozonac devine deosebit de fraged daca puneti in el o lingura de otet;
- aluatul cu drojdie devine deosebit de moale si afanat daca in loc sa preparati drojdia cu lapte, puneti zer;
- cozonacul se face pufos daca forma in care este bagat la cuptor se acopera cu o hartie de pegament unsa cu grasime; scoateti-o abia in ultimile 15 minute de copt;
- cozonacii copti se scot mai usor din forme daca, dupa ce sunt scoase de la cuptor, le puneti cateva clipe pe un stegar inmuiat in apa rece;
- daca nucile sau stafidele pe care vreti sa le puneti in cozonac sunt introduse mai intai la cuptor, ele nu se mai duc la fund in timpul coptului;
- vreti sa va garnisiti cozonacii cu migdale sau nuci? Ca sa nu se desprinda, ungeti usor suprafata cozonacului copt cu putina apa, garnitura nu va mai aluneca;
- cozonacii care s-au intarit devin iarasi proaspeti daca se invelesc intr-o folie de aluminiu si se baga 20 de minute la cuptor.


Cu o calda imbratisare,

_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 194 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania