Acum este 27 Iul 2021, 02:02

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 194 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 07 Feb 2010, 20:47 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Feb 2007, 17:52
Mesaje: 1969
Locatie: Iasi
Nume forum: Oana
Va prezint reteta de la pranz de azi si anume Pulpe de pui in folie la cuptor.

Prima imagine - ingredientele: cateva pulpe de pui, ardei gras alb si rosu taiat rondele, o ceapa medie taiata rondele, niste kaizer afumat (cam trei felii de pulpa). Pulpele de pui se spala, se curata, se pun intr-un castron cu condimentele pe care le doriti (eu am pus un pic de picant de la Knorr si niste condimente pentru pui de la o alta firma, nu mai stiu exact numele). In functie de gusturi.



A doua imagine - montare: pe o bucata de folie aluminiu punem cele 3 felii de kaizer (daca pulpele sunt mai maricele, puteti pune mai multe), apoi pulpa condimentata, apoi rondelele de ceapa si ardei. Cam asa ceva:



Apoi impachetam ingredientele:



Dupa aceasta operatiune, pulpele ar trebui sa stea la rece macar o ora. Fiindca era tarziu si ni se facea foame, am renuntat la asteptat si le-am si bagat la cuptor:



Pulpele trebuie sa stea la cuptor cam o ora. Spre final am desfacut putin folia pentru ca pulpele sa se rumeneasca.



La final, cu o portie de cartofi pure si optional cu muraturi (noi nu am mai avut).
Pofta buna!


_________________
Gargarita-Floare-Calatoare


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 07 Feb 2010, 20:52 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 18 Aug 2006, 18:01
Mesaje: 441
Nume forum: Silvia
Oana, ce bine arata si cat este de simplu! Salivez! Marti seara, execut si eu. Mi-ai dat un imbold.
Multumesc.

_________________
Prietenul la nevoie se cunoaste.


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 07 Feb 2010, 20:53 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 21 Apr 2008, 14:35
Mesaje: 3542
Nume forum: Anca
Oana, iti dai seamama ce-mi faci? Eu inca nu am cinat, iar asemenea delicate nu am.
Dar la cat sunt de racita, de data asta te iert, ca nu prea pot manca.

P.S. De obicei, in felul acesta fac pestele la cuptor, - il umplu cu usturoi, lamaie, patrunjel si rosie, totul felii si cantitati nu prea mari si condit cu sare, piper.

_________________
Gargarita Pacea-Armoniei


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 07 Feb 2010, 21:46 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 29 Iul 2008, 07:35
Mesaje: 128
Nume forum: Fanica
Bine mai arata, Oana!
Anca, ce este acela condit?

_________________
Cel mai bun serviciu pe care ti-l face un prieten este sa-ti fie alaturi atunci
cand gresesti.


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 07 Feb 2010, 22:40 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 21 Apr 2008, 14:35
Mesaje: 3542
Nume forum: Anca
Fanica, cand am vazut intrebarea ta, eram cam nedumerita pentru ca la noi tot timpul la a condimenta zicem condit, ceea ce in DEX nu rezulta (Limba noastra, cea frumoasa si grea). Dar cred ca ma vei scuza vazand ca provin dintr-o familie de poligloti: mama ardeleanca (maghiara este a doua limba), tata (dupa cum imi zice si numele) are origini ucrainene si pentru el este a doua limba. Eu nevoita sa invat si alte limbi, rezultatul cam acesta-i. Chiar daca nici una n-o stiu bine.

Iti doresc sa probezi un peste condimentat asa. Este un deliciu.

_________________
Gargarita Pacea-Armoniei


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 08 Feb 2010, 08:32 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 29 Iul 2008, 07:35
Mesaje: 128
Nume forum: Fanica
Anca, am avut o banuiala, dar dupa aceea m-am gandit ca o fi numele unui produs. Multumesc pentru lamurire. Esti o dulce, ca de obicei.

Eu cam evit condimentele, in ultimul timp, pentru ca uite ce am citit:


_________________
Cel mai bun serviciu pe care ti-l face un prieten este sa-ti fie alaturi atunci
cand gresesti.


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 22 Feb 2010, 08:33 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Feb 2007, 17:52
Mesaje: 1969
Locatie: Iasi
Nume forum: Oana
Prajitura cu mere si bezea

Va recomand sa incercati aceasta reteta, rezulta o prajiturica delicioasa, fina si usoara si foarte simplu de preparat.

Ingrediente:

2 kg mere
130 g zahar tos
2 pliculete zahar vanilinat

Pentru blat:

300 g faina
5 galbenusuri
250 g zahar tos
180 ml ulei
125 ml apa clocotita
Coaja rasa de la o lamiae
1 pliculet drojdie uscata
1 pliculet praf de copt
Zeama de la 1 lamaie (in care vom stinge praful de copt)

Pentru bezea:

5 albusuri
170 g zahar tos

Mod de preparare:

Spalam merele si le curatam le coaja. Dam merele pe razatoarea mare, pana la cotor. Punem merele rase intr-o cratita si le calim impreuna cu zaharul tos si 2 pliculete de zahar vanilinat. Dupa ce s-au calit indeajuns, se iau de pe foc si se lasa la racit. Radem coaja de la o lamaie. Stoarce sucul de la o lamaie. In sucul de lamaie, turnam pliculetul de praf de copt si amestecam pana la dizolvare. Intr-un castron punem galbenusurile peste care adaugam zaharul tos si mixam pana rezulta o spuma albicioasa. Peste spuma obtinuta adaugam uleiul si mixam intruna. Adaugam apa clocotita si mixam foarte repede. In compozitia rezultata adaugam pliculetul de drojdie uscata si mixam. Adaugam si sucul de lamaie cu praful de copt stins si mixam din nou. Adaugam coaja rasa de lamaie si un praf de sare si amestecam pana se incorporeaza totul. In aceasta compozitie, adaugam faina in ploaie, putin cate putin si amestecam cu o spatula usor, de jos in sus pana obtinem o compozitie omogena. Cantitatea de faina pe care o adaugati poate varia, depinde si de calitatea fainii. Aluatul trebuie sa curga in falduri, deci nici prea subtire nici prea gros. Eu am adaugat 300 g faina, puteti incerca cu cantitatea asta. Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina. Turnam blatul obtinut in tava. Il repartizam egal in toata tava si il uniformizam la suprafata. Adaugam merele calite si racite in prealabil si le repartizam egal peste toata suprafata blatului, dupa care introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem prajiturica la foc mic spre mediu timp de 35-40 minute. Cat timp prajitura sta la cuptor, punem albusurile intr-un castron si le batem spuma. Dupa cateva minute de mixat cand albusele s-au spumat deja, adaugam si zaharul tos si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare. Cu 5 minute inainte de a fi gata prajitura, o scoatem din cuptor si adaugam spuma de albusuri peste, intinzand-o egal pe toata suprafata cu o spatula. Cu o furculita, tragem santulete prin bezea, dupa care introducem din nou tava cu prajitura la cuptor si o mai lasam in cuptor pana ce bezeaua prinde o usoara crusta aurie. Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam la racit. Este delicioasa si va asigur ca din acest motiv nu va rezista mult pentru ca va fi papata rapid.

Comentariul meu:

Aceasta reteta am gasit-o pe net, intr-o zi cand cautam sugestii pentru a mai gati cate ceva. Desi pare ciudat ca in acelasi aluat se regasesc si drojdia si praful de copt, va asigur ca a iesit foarte buna. Este o reteta mai putin obisnuita pentru o placinta cu mere, dar sa stiti ca faceam ce faceam si "dadeam un tur" pe la tava cu placinta. Concluzia o trageti si voi.

Pofta buna si astept impresii, in caz ca una dintre voi se hotaraste sa incerce si aceasta reteta.

_________________
Gargarita-Floare-Calatoare


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 22 Feb 2010, 15:38 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 26 Mai 2005, 13:23
Mesaje: 2345
Locatie: Bacau
Nume forum: Adriana
Ce bunatati ne arati aici!
Deja imi lasa gura apa.
Abia astept sa incerc si eu.

_________________
Gargarita-Bijuterie


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 22 Feb 2010, 18:41 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1482
Nume forum: Zoica
Oana, inseamna ca este extra buna daca nu ai mai avut timp sa ii faci o fotografie.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 20 Mar 2010, 14:53 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 16 Iul 2005, 23:12
Mesaje: 377
Locatie: Targoviste
Nume forum: Minerva
Prajitura cu mere si bezea este gata.
Oana, am avut ceva emotii cu aluatul, n-am avut o faina grozava si cand l-am vazut cum arata, slabe mi-au fost sperantele. Rezultatul a fost excelent, estE o reteta grozava, usoara si fara riscuri.





_________________
Gargarita-Venetianca


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 194 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania