Acum este 27 Iul 2021, 01:50

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 194 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 15 Feb 2011, 23:14 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Anca, te felicit pentru pricepere, arata bestial de bune. Si eu sunt innebunita dupa fructele de mare, sunt un izvor de sanatate.

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 15 Feb 2011, 23:27 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 21 Apr 2008, 14:35
Mesaje: 3542
Nume forum: Anca
Ralu, pentru ca eram la capitolul arhiva, iti mai aduc cateva imagini.
Eu sunt de parere ca mancarea se manaca intai cu ochii, iar daca nu are aspect comercial parca nu prea merge.

[imagine lipsa]


Este drept ca ceea ce ti-am aratat mai sus nu se imbina prea bine cu aceasta imagine, dar asta mai aveam la indemana. Tot la capitolul arhiva sunt si cine stie daca nu va ajuta pe cineva.


_________________
Gargarita Pacea-Armoniei


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 15 Feb 2011, 23:29 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Eu la capitolul aspect comercial stau cam prost, imi lipseste sclipirea de moment. Trebuie sa ma specializez si in asa ceva. Cat traim, tot invatam.

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 15 Feb 2011, 23:31 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Incearca crevetii si la gratar, atunci cand ai ocazia. Dupa ce s-au copt, faci un sos din ulei de masline cu un pic paprica dulce si picanta, ardei iute rosu si patrunjel verde tocat. Acest sos il pui peste creveti, calzi si un pic crestati pe mijloc. Este o nebunie.

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 16 Feb 2011, 00:03 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 21 Apr 2008, 14:35
Mesaje: 3542
Nume forum: Anca
Ralu, eu i-as manca (de altfel toata familia) in fiecare zi (atat pentru calitatile nutritive cat si gust), dar bata-i vina ca te ustura la buzunare, ma refer la cei proaspeti si de calitate.
Uite, ca nu am incercat pe gratar, dar cum am ocazia cum o sa-i fac. Multumesc pentru pont.

_________________
Gargarita Pacea-Armoniei


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 16 Feb 2011, 09:32 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Anca, si aici costa destul de mult, la ocazii speciale ii mai luam sau chiar pentru o pofta.
Ma bucur sa impartasesc un pont.

Pupici,

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 17 Feb 2011, 18:30 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 13 Feb 2010, 11:56
Mesaje: 4502
Locatie: Italia
Nume forum: Alia
Perhinschi Anca scrie:
Ralu, si eu vara le am in gradina si pot sa zic ca atat timp cat tin (cresc atat de inalte ca nu te vezi dintre ele) facem o data la doua zile o astfel de pasta, ca ne saturam de ea. Am incercat si cu conserva pe iarna, dar nu au acelasi gust.
Si mie imi plac foarte mult fructele de mare si chiar in modul in care mi l-ai descris.

Drept dovada iti aduc cateva imagini din arhiva.



Acesta-i preferata Claudiei.

Anca, cum scria si Ralu, aici aceste rosii sunt foarte mult folosite in mancaruri. Soacra mea le congeleaza, am incercat si eu si cand le scoti pentru mancare arata ca si proaspete. Iti spun si cum. Le speli, le scurgi, le crestezi (fara sa le tai de tot), le pui in pungi si le bagi la congelator. Cand ai nevoie sa le folosesti, asa congelate le pui direct pe foc in sos sau ce altceva faci. Noi le folosim tot pentru paste, cand facem cu scoici, creveti etc.
Incearca si aceasta varianta.

_________________
Gargarita-Oaza-Plina-de-Speranta


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 26 Iun 2011, 19:39 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 27 Sep 2010, 23:31
Mesaje: 481
Locatie: Bucuresti
Nume forum: Tinuta
M-ati dat peste cap complet. Nici nu stiu ce sa mai notez. Le-am copiat pe toate.
Unde era oare topicul asta cand nu stiam ce sa mai fac in bucatarie?
Acum nu mai stiu de care sa ma apuc mai repede. Hi, hi!

_________________
Gargarita-Micuta-Lebada-cu-Aripi-de-Mir


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 26 Iun 2011, 21:10 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Tinuta, spor la bucatarit!

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 16 Oct 2011, 16:31 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 21 Apr 2008, 14:35
Mesaje: 3542
Nume forum: Anca
Astazi va prezint vinete la cuptor si este vorba de varianta light a acestei retete.



Ingrediente: Vinete 3-4, depinde de marime si de cantitatea pe care o vrei sa faci (este suficient pentru 3 persoane), mozzarella, parmezan, sunca presata (doar in caz ca se doreste), sos de rosii, busuioc, sare, piper.

Vinetele se spala, sa taie felii fara a fi curatate de coaja si se rumenesc putin pe gratar. Pentru reteta originala, feliile de vinete se dau prin faina, dupa care prin ou si se prajesc in ulei. Dar devine o mancare prea grea si nici prea sanatoasa.
Separat se face sosul.
Intr-o oala se pune un catel de usturoi, ulei de masline si ardel iute, toate acestea se calesc putin, dupa care se adauga sosul de rosii (1 litru) cu putina apa ca sa-l dilum, sa aiba de unde scade atunci cand va fierbe. In sosul de rosii se adauga si foi de busuioc, sare si piper dupa gust. Se lasa la foc mic sa fiarba.

Odata preparate toate ingredientele se ia o tava, se pune un strat subtire de sos, dupa care unul de vinete, cateva felii de mozzarella si un pic de parmezan si cateva foi de busuioc. Se continua in acest mod pana la terminarea ingredientelor. Eu in mijloc am pus si doua felii de sunca presata, care i-a dat un gust foarte bun, - doar pentru cine vrea acest lucru.
Ultimul strat va fi cel cu mozzarella si parmezan. Din pacate in supermarket-urile noastre, ultimele doua ingrediente sunt destul de scumpe, in special parmezanul, dar nu stiu daca s-ar putea inlocui si cu alte produse.







_________________
Gargarita Pacea-Armoniei


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 194 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania