Acum este 27 Iul 2021, 01:15

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 194 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 06 Noi 2011, 18:39 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 21 Apr 2008, 14:35
Mesaje: 3542
Nume forum: Anca
Beatrice, mai intai de toate uite cum se curata calamarii.



Ingrediente:

- aproximativ 500 g de calamari
- 3-4 catei de usturoi
- 3-4 linguri de parmezan
- ulei de masline
- miez de paine
- 1 ou
- sare, piper
- patrunjel
- vin, 100 ml

Mod de preparare:
Intr-o tigaie se pun 3 linguri ulei de masline, usturoilul zdrobit si cu un varf de ardei iute, aici se adauga bratele (tentaculele) taiate bucatele, iar dupa ce se caleste putin se stinge cu jumatate din cantitatea de vin. Dupa ce a scazut putin vinul, se adauga miezul de paine inmuiat inainte in apa. Se lasa sa se caleasca inca putin, dupa care luam de pe foc si adaugam celelalte ingrediente, parmezanul, oul, patrunjelul, sare si piper dupa gust.
Cu aceasta compozitie se umple calamarii, iar capetele le inchidem cu scobitori.

Coptura: Intr-o tigaie se face acelasi lucru, adica, 3 linguri ulei de masline si alti doi catei de usturoi cu putin ardel iute. Aici se pun calamarii umpluti, dupa care se stinge cu vinul ramas. La mijlocul copturii (calamarii nu trebuie sa-i fierbi mai mult de 10 minute ca devin prea gomosi), se mai adauga patrunjel taiat marunt.

Cam asta-i Beatrice. La mine fiind prima data cand ii pregatesc, mi s-au parut prea uscati si mergea cu putin sos. Iar dupa o cautare pe net uite ce am gasit. Ma gandesc ca urmatoarea data o voi proba in acest fel.

http://gabrielagosgodina.blogspot.com/2010/04/calamari-umpluti.html

_________________
Gargarita Pacea-Armoniei


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 06 Noi 2011, 19:11 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 07 Mai 2006, 00:34
Mesaje: 140
Nume forum: Beatrice
Oh, Anca, am o multime de informatii acum. Totul este sa-mi fac si eu ceva curaj.
Iti multumesc si te pupic si pe tine si pe Claudita.

_________________
Prieten ne este cel care ne cunoaste si cu toate astea ne iubeste oricum.


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 10 Noi 2011, 21:38 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 27 Oct 2005, 13:40
Mesaje: 2636
Nume forum: Mona
Pentru ca v-am spus ca imi este mai tot timpul foame am inceput sa rasfoiesc topicurile cu retete.
Asa ca aseara, in mare viteza m-am apucat sa fac niste felii de paine cu sunca la cuptor, reteta prezentata de Iulia aici
http://www.rogoblen.ro/forum/viewtopic.php?f=72&t=5356, dar am avut niste chifle mici cu cereale si au iesit un pic mai inchise la culoare in schimb foarte bune.



Si pentru ca tot am incins cuptorul si aveam in frigider si ingredientele necesare am facut si cornuletele prezentate de Ralu in acest topic la pagina 10, o bunatate cu sunca si cascaval ras.


_________________
Gargarita-Gingasie


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 29 Noi 2011, 08:32 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 09 Ian 2009, 18:04
Mesaje: 7269
Locatie: Iasi
Nume forum: Onuta
Pentru gargaritele care tin post, o mancarica cu orez este numai buna.

Ingrediente: o cana de orez, 3 cani de apa, legume (eu am pus un praz verde, un morcov si putin ardei tocat ce l-am avut in congelator), o lingura de ulei, condimente sare si piper.



Am pus tot in tigaia cu capac si in 15 minute m-am bucurat de o mancarica satioasa si foarte gustoasa.



Am asezonat orezul cu o salata de sfecla rosie.

Un deliciu!

P.S. Claritatea pozelor lasa de dorit, sunt facute cu telefonul la repezeala si imi cer scuze.

_________________
Gargarita-Zmeura-Dulce


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 11 Dec 2011, 12:54 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 22 Mar 2011, 17:58
Mesaje: 2050
Nume forum: Iunia
Salata de perisoare, preferata mea.


_________________
Gargarita-Atingere-Calda-de-Iubire


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 11 Dec 2011, 13:13 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 06 Mar 2009, 20:18
Mesaje: 8398
Locatie: VALCEA
Nume forum: Adelina
Iunia, eu vreau si reteta.
Pupici.

_________________
Gargarita-Doua-Frunzulite


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 11 Dec 2011, 13:49 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 22 Mar 2011, 17:58
Mesaje: 2050
Nume forum: Iunia
Adelina, cu mare drag. Eu nu sunt o bucatareasa experta asa ca iti spun cam ingredientele asa la ochi.

Ingrediente:
Aproximativ 1 kg carne tocata amestec
2 oua
2-3 felii de paine franzela inmuiata in lapte
1 lingura sau 2 de mujdei de usturoi
sare
piper

Aceste ingrediente se amesteca bine si se lasa cam o ora la rece. Apoi se fac perisoarele mai mici si se prajesc in ulei fierbinte. Se lasa sa se raceasca.

Este nevoie apoi cam de vreo 4 sau 5 cepe maricele (mie imi place cu mai multa ceapa, deci 5). Se curata si se taie julienne. Intr-o tigaie mai inalta se pune o cana si jumatate de apa cu 3 linguri de otet, foi de dafin boabe de piper si sare. Cand fierbe apa se rastoarna ceapa si se lasa la fiert 2-3 minute, cat sa se inmoaie. Se pune la stors si se lasa sa se raceasca.

Urmeaza maioneza. Eu am facut-o din 2 galbenusuri fierte si unul crud cu mustar. La fel maioneza poti sa faci cata vrei, depinde cum iti place. Mie imi place cu mai putina.
Cand perisoarele si ceapa sunt reci, se amesteca si se adauga si maioneza.

Cel mai bine este ca dupa ce le-ai amestecat sa le lasi cateva ore sa se intrepatrunda gusturile.

Tot ce pot sa-ti spun este Pofta Buna!
Te pup cu drag si sper sa fii redactat corect.

_________________
Gargarita-Atingere-Calda-de-Iubire


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 15 Dec 2011, 23:21 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 21 Apr 2008, 14:35
Mesaje: 3542
Nume forum: Anca
Dragele mele, astazi am fost tare harnicuta (macar sa ma laud singura, daca nu ma lauda nimeni, hi, hi) si am bucatarit de zor. Unele au fost apreciate, altele mai putin.
Dar, haideti sa va arat rezultatele.

Am inceput cu painita facuta in casa, iar din aluatul de paine, vazand ca am facut prea mult, am incercat sa-l mai combin in alte moduri si daca nu ma insel ceva asemanator a mai fost prezentat pe forum.
Din aluatul de pane am intins o foaie, iar pe de-asupra am pus ciperci, masline si parizer. Este prima data ca fac asa ceva in casa si a fost adjudecat, trecand examenul, adica nu a intrat in categoria merge.






_________________
Gargarita Pacea-Armoniei


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 15 Dec 2011, 23:27 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 21 Apr 2008, 14:35
Mesaje: 3542
Nume forum: Anca
Pentru cina din aceasta seara, la felul doi am vrut sa fac tot o premiera, dar din pacate aceasta premiera a mers direct in categoria, merge. Dar numai pentru cei ai casei, adica mofturicii, eu una sigur am sa o mai fac, pentru ca mi se pare foarte usoara si gustoasa pentru mancarea de seara.

Vinete la cuptor

Cumparasem mai multe vinete si mi-au mai ramas dupa ce am facut salata, asa ca am dat o cautare pe net sa vad cam ce as putea sa fac cu ele si rezultatul este cel de mai jos.



Am lua doua vinete, le-am spalat si le-am taiat pe lung. Am scobit tot miezul si l-am taiat bucatele.
Intr-o tigaie am pus doua linguri ulei de masline si un catel de usturoi (dupa ce se rumeneste se arunca) si putin ardei iute, am adaugat si vreo patru rosii proaspete taiate bucati impreuna cu busuioc. Am lasat sa se caleasca putin, dupa care am adaugat miezul de vinete si sare dupa gust.
Am umplut vinetele cu compozitia facuta, am mai adaugat si cateva masline (ca sa fie amprenta Ancai, in reteta gasita pe net nu era) ramase de la aperitivul din pasta de paine si cateva bucatele de mozzarella. Am dat la cuptor la o temperatura mai ridicata 200 pentru vreo 20-30 minute, atata cat sa se rumeneasca putin.

_________________
Gargarita Pacea-Armoniei


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 16 Dec 2011, 09:28 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Super inventiva, Anca!
Prima reteta am facut-o si eu, dar nu mai amintesc daca am prezentat-o pe forum.
Mi-ai dat o idee pentru sarbatori, dar trebuie sa inlocuiesc parizerul, ca nu am voie.

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 194 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania