Clubul Gargaritelor
https://www.rogoblen.ro/forum/

Ce-am gatit eu azi
https://www.rogoblen.ro/forum/viewtopic.php?f=72&t=3358
Pagina 18 din 20

Autor:  Sandulesei Oana [ 05 Mar 2012, 22:15 ]
Subiectul mesajului:  Re: Ce-am gatit eu azi

Sambata am facut peste pe legume la cuptor, o reteta foarte simpla si foarte gustoasa.

Ingrediente:
• crap - 3 Kg
• un ardei rosu
• un ardei galben
• trei rosii
• un morcov
• o ceapa
• usturoi
• suc de rosii
• foi de dafin
• sare piper
• ulei.

Mod de preparare:
Se curata pestele de solzi si mate, se sareaza si se lasa asa 15 minute. In timpul acesta se pregatesc legumele, se spala si se curata ardeii, rosiile, morcovul si ceapa. Ceapa si morcovul se taie rondele, ardeii fasii subtiri, rosiile felii.

Pestele se unge bine cu ulei, se umple cu cateva feliute de usturoi, se condimenteaza cu sare si piper si se presoara deasupra feliutele de ceapa, de usturoi, foile de dafin, sucul de rosii, ardeii si o cana de apa. Se pune tava in cuptor pentru o jumatate de ora. Cand pestele capata o culoare frumoasa, se intoarce cu grija si se pun iar in cuptor. Se adauga si rosiile.



Cantitatile pot varia, depinde de fiecare ce doreste sa puna si nici nu cred ca ne putem limita doar la ce scrie aici; dar fiindca nu mai facusem pana acum (in general pestele il mancam
prajit, cu mamaliga si usturoi din acela de-ti amorteste limba de tare ce este), eu am respectat in mare reteta.

Autor:  Admin [ 12 Apr 2012, 15:46 ]
Subiectul mesajului:  Re: Ce-am gatit eu azi

Rulouri cu sunca

Aluat:
150 g crema de branza
7 linguri lapte
6 linguri ulei floarea soarelui
sare
300g faina
1 plic praf de copt
O mana de cozi de ceapa verde

Umplutura:
1 ou
300 g sunca Praga
150 g cascaval
3-4 fire de ceapa (partea verde)
5 linguri ketchup

Aluatul
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat (ceapa o tocam foarte marunt) si coca rezultata se intinde pe masa usor infainata in forma dreptunghiulara.

Umplutura
Tocam la robot sunca si o amestecam cu ceapa verde tocata marunt, oul usor batut, cascavalul si ketchup-ul.

Intindem umplutura pe foaie si rulam strans. Cu un cutit bine ascutit taiem felii de circa 3 - 3,5 cm pe care le asezam in tava pe hartie de copt.
Le ungem cu galbenus batut si le dam la cuptor pentru 35-40 minute la 180 grade.

Sunt foarte bune si calde si reci si se pastreaza chiar si a doua zi la fel de proaspete.
Sa le tineti acoperite.

Pentru cei care doresc o aroma in plus, atunci cand le pun in farfurie pot adauga ketchup.


Autor:  Admin [ 12 Apr 2012, 15:51 ]
Subiectul mesajului:  Re: Ce-am gatit eu azi


Autor:  Admin [ 12 Apr 2012, 15:56 ]
Subiectul mesajului:  Re: Ce-am gatit eu azi

Terina cu vita, pui si caise

Ingrediente:
500 g carne de vita, tocata
3 felii sunca (bacon),
1 piept de pui fara os,
1/3 cana caise uscate,
1/4 cana vin alb (dry white wine),
30 g unt,
1 ceapa medie, tocata
1 catel de usturoi, zdrobit
1/2 cana patrunjel verde, tocat
2 oua, batute usor
1 cana pesmet,
1/2 lingurita piper macinat.
8-9 felii sunca (bacon) pentru a acoperi carnea.

Preparare:
Se taie caisele bucatele si se pun intr-un bol impreuna cu vinul. Se lasa sa stea timp de 1 ora. Carnea de pui si 3 felii de sunca se toaca si se amesteca cu carnea tocata de vita. Se calesc ceapa si usturoiul in unt. Se adauga peste amestecul de carne. Se pun si celelalte ingrediente si se amesteca bine.

Se imbraca o tava dreptunghiulara cu 6 felii de sunca, asa incat sa se acopere fundul si partile laterale. Se umple cu amestecul de carne si deasupra se acopera din nou cu felii de sunca. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor intr-o alta tava, mai mare, umpluta pe jumatate cu apa. Se lasa la cuptor la foc potrivit, in jur de 2 ore sau pana isi lasa zeama si isi schimba culoarea.

Se scoate tava si se pune la rece cu o greutate deasupra, sa se preseze bine. Dupa racire se indeparteaza greutatea si se pune la frigider, peste noapte.


Autor:  Admin [ 12 Apr 2012, 16:01 ]
Subiectul mesajului:  Re: Ce-am gatit eu azi

Rulada de carne tocata

Ingrediente:
750 gr carne tocata de porc;
2-3 ardei copti;
1 ceapa mare;
1/2 conserva de ciuperci;
3-4 catei de usturoi;
2 cartofi;
2 felii de paine (franzela);
1 legatura de marar;
1 legatura de patrunjel;
1 ou crud;
2-3 oua fierte;
carnaciori;
sare;
piper.

Preparare:
Cartofii curatati ii radem, ii punem intr-o sita, ii spalam cu apa rece si ii lasam la scurs.
Tocam marunt ceapa, patrunjeleul si mararul si le punem intr-un vas in care am asezat carnea tocata. Mai adaugam ouale crude, usturoiul zdrobit si condimentele.
Painea o punem pentru 2-3 minute la inmuiat intr-un castron cu apa calda, dupa care o stoarcem si o zdrobim peste carnea tocata.
Adaugam si cartofii, scursi bine de apa, peste carnea tocata si amestecam bine toata compozitia.

Compozitia obtinuta o intindem pe o hartie de copt si o uniformizam. Pe mijlocul acesteia asezam carnaciorii, pe care ii imbracam in ardei copti. De o parte si de alta adaugam ciupercile si ouale fierte taiate in jumatate sau pe sfert.

Incepem sa rulam usor cu ajutorul hartiei de copt. Dupa ce am rulat jumatate, dezlipim usor hartia si rulam si cealata parte, apasand usor dupa ce s-au suprapus marginile ruladei.

Asezam rulada, cu tot cu hartia de copt intr-o tava de cozonac, dupa care taiem surplusul de hartie de copt de pe margini. O ungem cu ulei si o dam la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 75 minute.

Dupa ce s-a copt si rumenit, scoatem rulada din tava de cozonac si o punem intr-o tava mai intinsa, cu partea ce s-a rumenit in jos. O ungem cu ulei si o mai lasam 10 minute la cuptor, tot la foc mic.

Rulada de carne tocata o putem servi calda, langa o garnitura sau rece, ca aperitiv.


Autor:  Admin [ 20 Apr 2012, 10:51 ]
Subiectul mesajului:  Re: Ce-am gatit eu azi

Dupa ce am degustat din cele trei de mai sus, am fost tare dezamagita. Nimic deosebit, un gust fad etc.
Nu vi le recomand.

Autor:  gogu mimi-ovidia [ 20 Apr 2012, 16:13 ]
Subiectul mesajului:  Re: Ce-am gatit eu azi

Ce draguta esti draga Monica. M-am distrat copios. Pup dulce.

Autor:  Dragut Raluca [ 20 Apr 2012, 16:38 ]
Subiectul mesajului:  Re: Ce-am gatit eu azi

Chiar simpatica, Monica. Mie chiar imi faceau cu ochii rulourile cu sunca.

Autor:  Boloca Iuliana nicoleta [ 20 Apr 2012, 16:44 ]
Subiectul mesajului:  Re: Ce-am gatit eu azi

Oana, pestele tau arata demential. Nu-ti mai spun ca mi-a lasat gura apa. Nu vrei sa-mi trimiti si mie un pic?
Monica, adica dupa ce ai stat si ai gatit atat, ne spui ca nu ni le recomanzi?! Ma bucur ca ai fost sincera cu noi. Hi! Hi!
Eu am probat odata din rulourile cu sunca si mi-au placut tare mult.

Pagina 18 din 20 Ora este UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/