Acum este 27 Iul 2021, 00:44

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 194 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 05 Mar 2012, 22:15 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Feb 2007, 17:52
Mesaje: 1969
Locatie: Iasi
Nume forum: Oana
Sambata am facut peste pe legume la cuptor, o reteta foarte simpla si foarte gustoasa.

Ingrediente:
• crap - 3 Kg
• un ardei rosu
• un ardei galben
• trei rosii
• un morcov
• o ceapa
• usturoi
• suc de rosii
• foi de dafin
• sare piper
• ulei.

Mod de preparare:
Se curata pestele de solzi si mate, se sareaza si se lasa asa 15 minute. In timpul acesta se pregatesc legumele, se spala si se curata ardeii, rosiile, morcovul si ceapa. Ceapa si morcovul se taie rondele, ardeii fasii subtiri, rosiile felii.

Pestele se unge bine cu ulei, se umple cu cateva feliute de usturoi, se condimenteaza cu sare si piper si se presoara deasupra feliutele de ceapa, de usturoi, foile de dafin, sucul de rosii, ardeii si o cana de apa. Se pune tava in cuptor pentru o jumatate de ora. Cand pestele capata o culoare frumoasa, se intoarce cu grija si se pun iar in cuptor. Se adauga si rosiile.



Cantitatile pot varia, depinde de fiecare ce doreste sa puna si nici nu cred ca ne putem limita doar la ce scrie aici; dar fiindca nu mai facusem pana acum (in general pestele il mancam
prajit, cu mamaliga si usturoi din acela de-ti amorteste limba de tare ce este), eu am respectat in mare reteta.

_________________
Gargarita-Floare-Calatoare


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 12 Apr 2012, 15:46 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4172
Rulouri cu sunca

Aluat:
150 g crema de branza
7 linguri lapte
6 linguri ulei floarea soarelui
sare
300g faina
1 plic praf de copt
O mana de cozi de ceapa verde

Umplutura:
1 ou
300 g sunca Praga
150 g cascaval
3-4 fire de ceapa (partea verde)
5 linguri ketchup

Aluatul
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat (ceapa o tocam foarte marunt) si coca rezultata se intinde pe masa usor infainata in forma dreptunghiulara.

Umplutura
Tocam la robot sunca si o amestecam cu ceapa verde tocata marunt, oul usor batut, cascavalul si ketchup-ul.

Intindem umplutura pe foaie si rulam strans. Cu un cutit bine ascutit taiem felii de circa 3 - 3,5 cm pe care le asezam in tava pe hartie de copt.
Le ungem cu galbenus batut si le dam la cuptor pentru 35-40 minute la 180 grade.

Sunt foarte bune si calde si reci si se pastreaza chiar si a doua zi la fel de proaspete.
Sa le tineti acoperite.

Pentru cei care doresc o aroma in plus, atunci cand le pun in farfurie pot adauga ketchup.


_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 12 Apr 2012, 15:51 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4172

_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 12 Apr 2012, 15:56 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4172
Terina cu vita, pui si caise

Ingrediente:
500 g carne de vita, tocata
3 felii sunca (bacon),
1 piept de pui fara os,
1/3 cana caise uscate,
1/4 cana vin alb (dry white wine),
30 g unt,
1 ceapa medie, tocata
1 catel de usturoi, zdrobit
1/2 cana patrunjel verde, tocat
2 oua, batute usor
1 cana pesmet,
1/2 lingurita piper macinat.
8-9 felii sunca (bacon) pentru a acoperi carnea.

Preparare:
Se taie caisele bucatele si se pun intr-un bol impreuna cu vinul. Se lasa sa stea timp de 1 ora. Carnea de pui si 3 felii de sunca se toaca si se amesteca cu carnea tocata de vita. Se calesc ceapa si usturoiul in unt. Se adauga peste amestecul de carne. Se pun si celelalte ingrediente si se amesteca bine.

Se imbraca o tava dreptunghiulara cu 6 felii de sunca, asa incat sa se acopere fundul si partile laterale. Se umple cu amestecul de carne si deasupra se acopera din nou cu felii de sunca. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor intr-o alta tava, mai mare, umpluta pe jumatate cu apa. Se lasa la cuptor la foc potrivit, in jur de 2 ore sau pana isi lasa zeama si isi schimba culoarea.

Se scoate tava si se pune la rece cu o greutate deasupra, sa se preseze bine. Dupa racire se indeparteaza greutatea si se pune la frigider, peste noapte.


_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 12 Apr 2012, 16:01 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4172
Rulada de carne tocata

Ingrediente:
750 gr carne tocata de porc;
2-3 ardei copti;
1 ceapa mare;
1/2 conserva de ciuperci;
3-4 catei de usturoi;
2 cartofi;
2 felii de paine (franzela);
1 legatura de marar;
1 legatura de patrunjel;
1 ou crud;
2-3 oua fierte;
carnaciori;
sare;
piper.

Preparare:
Cartofii curatati ii radem, ii punem intr-o sita, ii spalam cu apa rece si ii lasam la scurs.
Tocam marunt ceapa, patrunjeleul si mararul si le punem intr-un vas in care am asezat carnea tocata. Mai adaugam ouale crude, usturoiul zdrobit si condimentele.
Painea o punem pentru 2-3 minute la inmuiat intr-un castron cu apa calda, dupa care o stoarcem si o zdrobim peste carnea tocata.
Adaugam si cartofii, scursi bine de apa, peste carnea tocata si amestecam bine toata compozitia.

Compozitia obtinuta o intindem pe o hartie de copt si o uniformizam. Pe mijlocul acesteia asezam carnaciorii, pe care ii imbracam in ardei copti. De o parte si de alta adaugam ciupercile si ouale fierte taiate in jumatate sau pe sfert.

Incepem sa rulam usor cu ajutorul hartiei de copt. Dupa ce am rulat jumatate, dezlipim usor hartia si rulam si cealata parte, apasand usor dupa ce s-au suprapus marginile ruladei.

Asezam rulada, cu tot cu hartia de copt intr-o tava de cozonac, dupa care taiem surplusul de hartie de copt de pe margini. O ungem cu ulei si o dam la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 75 minute.

Dupa ce s-a copt si rumenit, scoatem rulada din tava de cozonac si o punem intr-o tava mai intinsa, cu partea ce s-a rumenit in jos. O ungem cu ulei si o mai lasam 10 minute la cuptor, tot la foc mic.

Rulada de carne tocata o putem servi calda, langa o garnitura sau rece, ca aperitiv.


_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 20 Apr 2012, 10:51 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 16:06
Mesaje: 4172
Dupa ce am degustat din cele trei de mai sus, am fost tare dezamagita. Nimic deosebit, un gust fad etc.
Nu vi le recomand.

_________________
Monica


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 20 Apr 2012, 16:13 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 21 Feb 2007, 10:37
Mesaje: 11755
Locatie: Calarasi
Nume forum: Ovidia
Ce draguta esti draga Monica. M-am distrat copios. Pup dulce.

_________________
Gargarita-Metafora-Florilor


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 20 Apr 2012, 16:38 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Chiar simpatica, Monica. Mie chiar imi faceau cu ochii rulourile cu sunca.

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Ce-am gatit eu azi
MesajScris: 20 Apr 2012, 16:44 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 22 Mar 2011, 17:58
Mesaje: 2050
Nume forum: Iunia
Oana, pestele tau arata demential. Nu-ti mai spun ca mi-a lasat gura apa. Nu vrei sa-mi trimiti si mie un pic?
Monica, adica dupa ce ai stat si ai gatit atat, ne spui ca nu ni le recomanzi?! Ma bucur ca ai fost sincera cu noi. Hi! Hi!
Eu am probat odata din rulourile cu sunca si mi-au placut tare mult.

_________________
Gargarita-Atingere-Calda-de-Iubire


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 194 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania