Acum este 09 Dec 2021, 13:07

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 27  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Retete culinare din Italia
MesajScris: 24 Iul 2010, 17:22 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 13 Feb 2010, 11:56
Mesaje: 4502
Locatie: Italia
Nume forum: Alia
Ideea mi-a dat-o topicul Danutei.
Ralu, Lenuta am nevoie de voi pentru a-l imbogati cu bunatati italienesti.
Duminica, 18 iulie, fiul meu a implinit anisorul, asa ca toata ziua am fost in pregateli.
Sfogliata di carciofi sau tradus, cred ca s-ar numi Pateu cu anghinare (este un produs de patiserie care se poate consuma si ca aperitiv)



Revin cu reteta mai tarziu, tocmai acum s-a gasit piticul sa se trezeasca.

_________________
Gargarita-Oaza-Plina-de-Speranta


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 24 Iul 2010, 17:24 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Alia, sa stii ca nici daca ma taiai, nu stiam ca se numesc anghinare, carciofii de aici. Rusine sa imi fie! Eram ferm convinsa ca in Romania nici nu sunt.
Eu ma inscriu la postat.

Pupici

P.S. Ce coincidenta, Alia! Aceleasi paharute si servetele le-am avut si noi la 1 an.

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 24 Iul 2010, 17:43 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 12 Iul 2005, 18:22
Mesaje: 1440
Locatie: Baia Mare
Nume forum: Karmen
Alia, sa-ti traiasca puiul mare, mare si sanatos.
Ii trimit cu tot dragul un pupic si un, La multi, multi ani!

_________________
Gargarita-Implinire


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 24 Iul 2010, 20:09 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 13 Feb 2010, 11:56
Mesaje: 4502
Locatie: Italia
Nume forum: Alia
Multumesc mult, Carmen. Aceleasi ganduri bune zboara si catre tine si celor dragi tie.
Ralu te astept cu bunatati.
Pana atunci am ramas datoare cu reteta la sfogliata.

Ingrediente:
-aluat frantuzesc din comert congelat. Pentru o tava este nevoie de 2 foi (se lasa aproximativ 2 ore pantru a se descongela);
-anghinare (doar mijlocul, miezul);
-besciamella sau bechamel (o gasiti in comert sau o preparati in casa, este si mai buna asa)
-un ou
-sare, piper

In timp ce aluatul se descongeleaza, pregatim umplutura: anghinarele taiate felii, se pun intr-o tigaie cu ulei (nu mult) si apa si se lasa la fiert innabusit, iar spre sfarsit se rumenesc in uleiul ramas. Se adauga sare, piper dupa gust.
Besciamella: 50 gr unt, 50 gr faina, 500ml lapte, nucsoara
Untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina, se amesteca energic, iar peste se toarna incet-incet laptele cald pentru a nu se forma cocoloase, amestecandu-se continuu. Se da in clocot de cateva ori, se adauga un pic de nucsoara si se ia de pe foc. Daca se intampla sa se faca cocoloase, treceti-o printr-o sita, eu asa am facut.
Presarati faina pe masa si intindeti foile de aluat la marimea tavii pe care o folositi. Pe fundul tavii puneti hartie de copt, o foaie de aluat, anghinarele, sosul bechamel (cantitatile retetei date am folosit-o pentru 2 tavi) si se acopera cu cealalta foaie. Lipiti bine foile intre ele pe margini, ungeti cu un ou batut si se da la cuptor la 180° pentru circa 30 min, pana cand se rumeneste.
Aceasta reteta imi place foarte mult. In locul anghinarelor se mai folosesc alte verdeturi, iar in locul sosului bechamel se pune mozzarella.

_________________
Gargarita-Oaza-Plina-de-Speranta


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 24 Iul 2010, 20:37 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 29 Noi 2007, 23:15
Mesaje: 2524
Locatie: Bucuresti
Nume forum: Cristina
Alia, cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Astazi am vorbit cu o vecina care a lucrat in Italia si imi tot lauda retetele de paste asa ca, te astept cu cat mai multe retete de paste fainoase.

_________________
Gargarita Trestia-cu-Doua-Flori


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 24 Iul 2010, 20:55 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 12 Iul 2005, 18:22
Mesaje: 1440
Locatie: Baia Mare
Nume forum: Karmen
Alia, m-ar incanta si pe mine retetele de paste, mai ales ca eu ador pastele.
Pupici.

_________________
Gargarita-Implinire


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 24 Iul 2010, 21:17 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Imi iau inima in dinti si prezint eu prima reteta de paste, de astazi de la pranz:



Eu am pregatit Paste cu dovlecei si kaiser.
Pentru 2 persoane: un dovlecel potrivit, cu conditia sa nu aiba seminte mari (stiu ca acasa au de obicei seminte multe, aici sunt foarte mici si nici nu se baga de seama), cam 80 g de kaiser sau sunculita, 4 linguri de smantana.
Pentru inceput, se pune apa la fiert pentru pastele fainoase. Cand fierbe apa, se adauga sare mare de bucatarie. Pastele se pun in apa doar cand apa fierbe. Ca si cantitate, eu cantaresc 80 g de persoana.
Dovlecelul se spala, se taie la capete si se taie felii foarte subtiri. Eu folosesc o razatoare care are portiunea de taiat felii.
Intr-o tigaie, se pune kaiserul taiat cubulete sa se rumeneasca un pic, cam 2-3 minute. Cand aproape s-a rumenit, se adauga un pic de unt, cat o nuca si adauga dovlecelul taiat felii. Se coace totul, la foc potrivit, cam 5 minute. Dovlecelul trebuie sa ramana un pic crocant pentru ca daca se lasa prea mult se inmoie prea tare. Se stinge focul cand este gata.
Daca pastele s-au fiert, se scurg de apa si se adauga in tigaie peste sos. Se aprinde focul din nou si la foc potrivit se amesteca totul pentru 1 minut.
In acest punct, puteti servi chiar si asa pastele, cu un pic de piper macinat pe deasupra, sunt mai dietetice.
Eu insa continui cu reteta originala.
Intr-un castronel se pun 4 linguri de smantana si se amesteca cu 1-2 linguri de cascaval ras si cu un praf de nucsoara. Acest sos se toarna in tigaie, peste paste si se amesteca totul bine, fara foc aprins. Se adauga un pic de piper, dupa gust si se serveste cu patrunjel si busuioc proaspat tocate.

Sperand ca v-a placut reteta mea, va doresc pofta buna, pentru cand o veti incerca.

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 24 Iul 2010, 21:38 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Feb 2010, 21:34
Mesaje: 2128
Locatie: Morelia, Mexic
Nume forum: Danuta
Alia, imi pare bine ca ai deschis acest topic, este foarte interesant. Am sa incerc sa gatesc retetele voastre.
Iti multumesc Ralu, de asemenea.
Un calduros La multi ani pentru baietelul tau. Este o varsta minunata, cand se dau primii pasi, cand se spun primele cuvinte. Super distractie!

Va pup si mai astept retete.

_________________
Gargarita-Leoaica tanara, iubirea


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 24 Iul 2010, 21:52 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 29 Noi 2007, 23:15
Mesaje: 2524
Locatie: Bucuresti
Nume forum: Cristina
Ralu, multumim pentru reteta. O intrebare: cu ce putem inlocui dovlecelul? Copii mei nu rezoneaza cu aceasta leguma.

_________________
Gargarita Trestia-cu-Doua-Flori


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 24 Iul 2010, 22:04 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Cristina, in aceasta reteta poti sa nu il pui, vine foarte buna si fara. De inlocuit, nu prea este cu ce. Poate daca il cureti de coaja, ca sa nu se observe ce este si il tai tip bete de chibrit, poate ca nu isi vor da seama ce este, mai ales ca totul va fi acoperit de smantana. Doar nu trebuie sa spunem chiar si ingredientele la copii.

Pupici

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 27  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania