Acum este 28 Noi 2021, 10:36

Ora este UTC + 1 [ DST ]





Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  Urmatorul
  Versiune printabila Subiectul anterior | Urmatorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 31 Mai 2012, 15:05 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Draga mea, Ralu, am facut paste cu somon proaspat. Cred ca am pus prea putin din toate si cand mi s-a mai cerut o portie (deci le-a placut), nu am mai avut de unde sa le dau. Nu mai vorbesc de faptul ca mi-au executat si portia mea.
Multumesc pentru reteta.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 31 Mai 2012, 15:07 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Zoica, sunt incantata si cred ca familia ta are dreptate, sunt bune, dar prea putine.
Te pup.

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 23 Iun 2012, 22:29 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2004, 22:53
Mesaje: 13483
Locatie: Italia
Nume forum: Ralu
Rulada de vinete cu cod

Ingrediente:
3 fileuri de cod
condimente uscate pentru peste
o vanata
2 hamsii in ulei
capere
3 linguri ulei de masline
3 linguri vin alb
2 foi de dafin
o ceapa
sare si piper, dupa gust

Se condimenteaza fileurile de cod cu condimentele pentru peste.
Vanata se taie felii subtiri, pe lung. Se aseaza feliile de vanata astfel incat sa formeze un patrat de vreo 20-25 cm latime, suprapunandu-le un pic. Se aseaza deasupra fileurile si se ruleaza totul, legand cu sfoara de bucatarie.
Se taie ceapa in felii subtiri.
Se tapeteza cu hartie de copt o tava pentru cuptor, se aseaza rulada. Alaturi de aseaza ceapa felii. Se adauga uleiul de masline, capere, foile de dafin, hamsiile, vinul alb, sare si piper dupa gust.
Se da la cuptor la 180 grade, pentru 30 minute.

Inainte:



Si dupa: nu am mai apucat sa fac o fotografie.

Sa va fie de bine!

_________________
Gargarita-Inspiratie-Divina
Gargarita anului 2010-2011
Gargarita anului 2011-2012


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 26 Iun 2012, 20:51 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Doamne, ce bine arata, Ralu!
Duminica este pe lista mea de la pranz si iti multumesc de pe acum.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 14 Iul 2012, 12:06 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 13 Feb 2010, 11:56
Mesaje: 4502
Locatie: Italia
Nume forum: Alia
Sambata trecuta a trecut marinarul ca de obicei si am cumparat creveti. In general ii fac cu paste, dar am vrut ceva nou, asa ca i-am facut cu orez.

Rizotto con gamberi al limone (orez cu creveti si lamaie)



Daca va intereseaza, va voi aduce reteta ceva mai tarziu.

_________________
Gargarita-Oaza-Plina-de-Speranta


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 14 Iul 2012, 14:37 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Prezent! Si foarte interesata, Alia.
Te pup cu multumiri anticipate.

_________________
Gargarita-Gospodina


Ultima oara modificat de Admin pe 15 Iul 2012, 07:54, modificat 1 data in total.

Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 15 Iul 2012, 00:57 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 13 Feb 2010, 11:56
Mesaje: 4502
Locatie: Italia
Nume forum: Alia
Vin la ora tarzie cu reteta promisa.
Rizotto con gamberi al limone

Ingrediente: fara unitati de masura, ca eu in general fac mai mult dupa ochi. Insa ma voi stradui sa fiu cat mai precisa.
O ceapa, doi catei de usturoi, patrunjel tocat (iese si mai bine daca pisati usturoiul impreuna cu patrunjelul si un praf de sare), un morcov taiat julien, coaja de la o lamaie taiata julien si cat mai fin posibil, orez (circa o cana si jumatate; eu am facut cat sa ne ajunga sa mancam de doua ori, doua persoane),1/2 pahar de vin alb, cateva linguri de ulei de masline, un cub knor pentru supa, zeama de lamaie, o feliuta de unt, in jur de 500 grame creveti necuratati.

Mai intai am curatat crevetii de coaja si cap. Pentru a fierbe orezul aveti nevoie de supa. Eu am fiert ceea ce nu se mananca de la creveti (adica coaja si capul) circa 10 minute. Va da un gust deosebit de bun mancarii. Apoi am strecurat zeama, dupa care am pus-o pe foc cu un cub knor. Pastrati pe foc mic oala cu supa pentru ca de aici veti lua cu polonicul si veti turna peste orez.
Separat, am calit ceapa in ulei de masline, iar cand devine aurie se adauga usturoiul pisat cu patrunjel. Se amesteca bine, fara a se lasa sa se arda, dupa care adaugati morcovul. Se lasa cateva minute, amestecand mereu, cat sa se patrunda, apoi adaugati crevetii. Pe la jumatatea copturii adaugati o jumatate coaja de lamaie taiata julien. Se adauga orezul, se caleste putin, peste care se pune vinul. Lasati sa se evapore, amestecand des sa nu se prinda orezul de cratita. De acum puteti incepe sa adaugati supa. Luati cate un polonic si puneti peste orez, amestecati pana cand orezul isi trage zeama, apoi continuati tot asa pana cand orezul este fiert. Pentru ca este o reteta in care lamaia isi are un rol principal, adaugati si zeama de lamaie in timpul copturii, dupa gust.
Cand stingeti focul, adaugati cealalta jumatate de coaja de lamaie taiata julien si un pic de unt. Nu uitati sa condimentati mancarea cu sare si piper.
Pofta buna!

_________________
Gargarita-Oaza-Plina-de-Speranta


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 15 Iul 2012, 07:59 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Multumesc Alia.
Am o intrebare: gustul dat de lamaie nu este neapetisant intr-o astfel de mancare?

P.S. Monica, iti multumesc.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 15 Iul 2012, 09:01 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 13 Feb 2010, 11:56
Mesaje: 4502
Locatie: Italia
Nume forum: Alia
Zoica, este intr-adevar un gust nou care poate la inceput nu place. Personal imi place si chiar foarte mult. Aici, aceasta reteta este destul de apreciata, ca de altfel cam tot ce cuprinde peste si fructe de mare. Si scumpe.
Daca vrei sa nu gresesti, incearca cu mai putina lamaie. Si de asemenea cand tai coaja, incearca sa nu cureti si partea alba, ci doar cea galbena, pentru ca amaraste mancarea.
Te imbratisez si sper sa-ti placa.

_________________
Gargarita-Oaza-Plina-de-Speranta


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete culinare din Italia
MesajScris: 15 Iul 2012, 18:18 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Mar 2008, 11:00
Mesaje: 1486
Nume forum: Zoica
Alia, iti multumesc pentru sfaturi. Da, voi mai incerca mai intai cu mai putina lamaie, ca sa fiu sigura ca si ai mei vor papa cu placere.

_________________
Gargarita-Gospodina


Sus
 Profil SEARCH_USER_POSTS 
 
Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 265 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  Urmatorul

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Nu puteti scrie subiecte noi in acest forum
Nu puteti raspunde subiectelor din acest forum
Nu puteti modifica mesajele dumneavoastra in acest forum
Nu puteti sterge mesajele dumneavoastra in acest forum

Cautare dupa:



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB Romania